Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baba mellett mi lesz nálatok...

Baba mellett mi lesz nálatok a menü Szenteste? Te főztél, sütöttél, vagy rendeltétek valahonnan?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert engem leszólt a barátom húga, hogy azért gyerek mellett jobban megerőltethettem volna magam legalább most, az ünnepek alatt, ha már úgyse csinálok semmit hónapok óta...

Viszont kisbabás/kisgyerekes ismerősünk, barátunk nem nagyon van, ezért nincs viszonyítási alapom.

2016. dec. 24. 15:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
49%
9es, ha ez nekem szólt, mi 15en leszünk holnap, ebben vannak kisgyerekek, vegetáriánusok és ételérzékenyek is. Ezért kell ennyi féle. De köszönöm a lepontozást, nagyon aranyosak vagytok, igazi anyukák, jó példát mutattok a gyerekeiteknek. Csak mert valaki nem lusta gyerek mellett főzni, egyből le kell pontozni.
2016. dec. 24. 22:03
 12/16 anonim ***** válasza:

1 evesem van , apja masik nonel , ugyhogy egyedul vagyok.

Baconbe tekert, majjal toltott pulykamell, krumplipure. Kokuszgolyo. Mezeskalacsot mar a het elejen megcsinaltam.

2016. dec. 25. 01:51
 13/16 anonim ***** válasza:
6 hós babóm van, egész töltött csirke,ez steak krumplis-zödséges ágyon, töltött fasírt, sima fasírt, francia sali. Bejgli dédiéktől, mézes hétközbe elkészült, pogácsa tegnap. Ma anyóséknál kajálunk, DE: 9-es, azért sütöttem-főztem ennyit, mert így karácsony végéig kihúzzuk. :)
2016. dec. 25. 08:21
 14/16 anonim ***** válasza:

Mi nem megyunk senkihez iden es hozzank sem jon senki, igy csak magunknak fozok. Sem mennyisegre, sem "minosegre" nem fozok maskepp, mint barmelyik masik hetvegen.

Tegnap kesoi ebed/korai vacsora egyben volt. Baconbe gongyolt csirkemell volt, fele sajttal, fele gombaval toltve, hozza zoldseges rizs, uborkasalata, cekla.

Ma huslevest fozok a gyerekeknek (a ferjemmel mi nem szeretjuk), rantott hust sutok krokettel, salataval, en pedig eszem a tegnaprol maradt hust, mert a rantott hust sem szeretem.

Holnap meg nem tudom, hogy mit fozok, majd valamit kitalalok, amit mindenki megeszik.

Halat mi egyaltaltalan nem eszunk, a ferjem pedig a csirken kivul semmilyen egyeb szarnyast, igy nem fogok pulykat, kacsat, haletelt fozni csak a Karacsony miatt, mert nem lesz, aki megegye.

Annyiban kulonbozik a fozes/sutes egy atlagos hetvegetol nekem, hogy maskor csak egy fajta sutemenyt keszitek, most viszont sutottem beiglit, szilvas es dios hokiflit, sajtos rudat, kremest, mezeskalacsot. A kremest tegnap reggel, az osszes tobbit az elozo 3 napban aprankent, amikor idom volt.

Ezt is nagyreszt feleslegesen ugy latom, mert tegnap az az egy fogas is annyira eleg volt mindenkinek, hogy kb semennyi sem fogyott a sutikbol. Talan ma tobb kell majd, de nem vennek ra merget.

Lehet, hogy mi nem vagyunk nagyetkuek, de ettol tobbet nincs ertelme egy napra foznom, mert nem fogy el.

Emlekszem, hogy Anyukam minden szentestere 2 fajta levest fozott, 4 fajta foetelt es tele volt a spajz sutemenyekkel. Arra is emlekszem, hogy mindenki mast evett, senki sem ette vegig a menut termeszetesen, a nagyja a kutyanak ment, mert 25-en sem fogyott el minden messzirol sem, foleg, hogy aznap mar keszitett friss levest, friss koreteket, stb.

Soha sem ertettem hogy miert csinalja ezt, attol hogy Karacsony van, meg nem eszunk 3x annyit, mint szoktunk.

2016. dec. 25. 09:30
 15/16 anonim ***** válasza:
82%

9-es vagyok!

Tenyleg csak puszta kivancsisagbol kerdeztelek meg Titeket, semmi negativ nem volt a kerdesemben, ha megis ugy ereztetek, elnezest kerek.

Ugy persze ertheto ha nem 3-an v 4-en eszitek ezeket a mennyisegeket.

Mondjuk az en parom elegge finyas sajnos es a masnapos kajat meg epphogy, de a harmadnaposat mar tuti nem eszi meg. :-( ezert sem fozok hatalmas adagokat es tobb felet egyszerre.

Ja, es en senkit nem pontozgattam, nem szokasom.

Kellemes Unnepeket es jo etvagyat a finomsagokhoz! :-D

2016. dec. 25. 10:40
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem voszonyítási alap kérdése. Mindenkinek tudni kell, mit bír, és mibe érdemes belefognia. Ha kezdő háziasszony vagy nulla segítséggel, nyilván nem kell 5 fogásos vacsorát bevállalnod. De ha tényleg nem csinálsz semmit, csak mert nem akarsz, akkor megerőltetheted magad valóban egy este. De ez teljesen független attól, hogy mások hogyan csinálják, azt meg főleg nem tudhatjuk, hogy a megjegyzés jogos-e.

Úgy csináljátok, ahogy nektek megfelel.

2016. dec. 25. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!