10 hónapos baba mellett milyen az ideális menü?
Ha a húslevest fölteszed, bezöldségeled (ha szoktad) lehabozod, visszaveszed alatta a lángot takarékra = elég fél-óránként ránézni, belekóstolni, ha kell egy kicsit a levét pótolni, a savát meghagyni = nem sokat kell vele foglalkozni, amíg a benne levők megfőnek.
Leszűrni sem kötelező rögtön, elzártad alatta a gázt, ha a babával van "dolgod", majd leszűröd a levest utána.
Pörköltet felteszed főni, felforrt, ugyanúgy visszaveszed takarékra, esetenként arra mégy, és ránézel. Ebből lehet húsos káposztát is készíteni. Helyzet u.a. mint a levesnél.
Töltött káposzta esetén egyik nap gyúrd be, készítsd össze, másnap felteszed főni, mellette esetleg még valami apróság, vagy akár a húsleves is megfő.
Egyéb sültek (pulyka, hurka-kolbász stb.) ha egyik nap besózod-fűszerezed, utána bedugod a sütőbe, és esetenként ránézel, meglocsolod, szerintem ezt is meg tudod oldani a baba mellett.
Persze tészta-sütéshez, piskóta/beigli/hasonlók esetén bizony nem ártana, ha egy segítséged lenne, mert azt nem igazán lehet szükség esetén félbehagyni, és hát természetes, hogy az első a baba!
Vagy nem sütsz, elég jó minőségű kész beiglit, pogit lehet már elsősorban maszek pékségekben, cukrászdákban vásárolni.
Persze mostanában egyre inkább elterjedt a sütés nélküli torták háztartási kekszből, baba-piskótából.
Sőt valaki már kitalálta a palacsinta-tortát is:
A különböző variációknak csak a képzelet szab határt! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!