Nemsokára betöltöm a 20-ik életévem, párom 22. Babát szeretnénk, de attól félek hogy mikor a baba betölti az 1 életévét, nekem vissza kell mennem dolgozni, és ki mi lesz akkor a gyerekkel? Mi lenne a helyes döntés?
Ebben az esetben tényleg igaz, hogy a gyerekvállaláshoz nem kell ész.
A kedves kérdező, már most tudja, hogy a feltételek hiányoznak a gyerekvállaláshoz, de azért gyereket fog szülni, mert akar....
És 20 évesen ilyen gondolkodással sérül gyerekeket akar nevelni, mert ó ért hozzá.
Gratulálok!
Arra még nem gondoltál kérdező, hogy nem 20 évesen kéne gyereket szülni, hanem pár évet várni, pénzt tenni félre, akkor nem kéne 1 éves korában visszamenned dolgozni, hanem ráérnél otthon maradni akár 3 évig is, az idő alatt meg keresnél olyan munkahelyet, ami mellett meg tudod oldani a gyerek oviba vivését, hozását?
Előbb teremtsd meg az alapokat egy babához és aztán szülj!
Az a normális munkahely, ahová 5 kor indul busz és csak 2 hónapig tudnád csinálni terhesen?? (gondolom, azéért mert emelni kell vagy egyéb módon veszélyeztet)
Édes istenkém. Se szakmád, se eszed, se semmid, egy gyári munkád van, ahol még nincs egy év munkaviszonyod.
Nevelőszülő akarsz lenni, úgy hogy még egyetlen gyereket se neveltél...Pár hónap tesózás nem gyereknevelés, csak felvigyázás.
Az, h ennyi probléma van a gyerekvállalás körül, azt jelenti, nem most van itt az ideje. Előbb teremtsétek meg hozzá az ideális feltételeket. Tanulj nyelvet, szakmát, szerezz munkatapasztalatot, vegyetek egy autót, lakjatok normális körülmények között. Azt írtad, házatok van. De lehet ezt is úgy kell érteni, mint a "normális állásunk van"-t.
22. Vagyok most fogok szulni ( tervezett)
Elotte kulfoldon dolgoztam mellekallasban, tehat itthon gyest kapok csak es csaladit.
De van tartalek, kisvállalkozòk vagyunk. Okosan kell csinálni, nem korral van gond. Hanem, hogy esz nelkul tervezel. Vagyis... èsszel, mert tudod h mi lesz a baj meg a kaki..de letojod , es azt is hogy a gyereknek rossz lesz, nem csak nektek.
Van ház, auto, megtakaritas, akkor kenyelmesen johet a baba. Nem birsz ki 1× evet?
Azért ne legyél nevelőszülő, hogy az egzisztenciális problémáidat megoldd, meg hogy a nevelt gyerekek "tartsák el" a sajátodat.
Akkor legyél, ha elhivatott vagy és a nevelt gyerekeket is képes vagy szeretni és ellátni. Ha ez a helyzet, akkor hajrá.
Ha nem: 20 évesen ráérsz még, teremts egzisztenciát, tegyetek félre stb. , én vagytok elkésve!
Ahhoz, hogy gyermeket vállalj, a következőket kell teljesíteni:
1) legyél érett (ne csak nemileg, de értelmileg is) - ezt magadnak kell megítélned, hogy fel vagy-e készülve rá
2) legyen egy megbízható partnered, akivel egy családit tudsz alkotni - azt írtad, ez megvan
3) 100%-osan felelősséget tudjatok vállalni a gyerekedért. Arra is legyetek felkészültek, ha a párod kirúgják, ha te beteg leszel, ha a gyereknek speciális igényei lesznek...
Szóval mindennek eljön az ideje, ha úgy érzed (márpedig ugyebár ezért kérdeztél), hogy a munkád nem engedi meg a gyermekvállalást, ezt igyekezz megoldani. Tegyetek félre, válts munkahelyet. A felelősség mindenesetre a tiéd, és nekem nem is tisztségem igent vagy nemet mondani. Ha az itteni válaszok miatt vállaljátol, és rosz lesz, mi vagyunk a felelősek? Ha miattunk mondotok le egy csodáról, mi leszünk a hibásak?
Abba azért gondolj bele, hogy a gyereknem elsődlegesen a szüleire van szükségük. És biztonságra. 6 évesen suliba megy. Folyamatos kiadás egy gyermek, és folyamatos törődls, nem csak az első két évet kell megoldani.
Gyereket szeretnél? Ne legyél önző! Legyél felelős!
Aki pedig azt mondta, hogy túl fiatal vagy, azért mondta, mert a 3 pont közül valamelyik hiányzik neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!