Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg jelentheti emiatt a...

Tényleg jelentheti emiatt a védőnő? A józan eszem azt mondja, ez nem lehet igaz. (hosszú, a többi lent)

Figyelt kérdés

Kislányom nemrég volt 2 hónapos, sajnos a tesója előtte volt bárányhimlős, így kértem a doktornőt, ne adjuk be neki az oltást, várjuk meg, elkapta-e. Nem akartam a lappangási idő alatt oltatni, nehogy legyengüljön emiatt.

A doktornő azt mondta, igazam van, várjunk. (az eredeti oltásidőpontunk után 1 nappal jött ki rajta az első pötty, tehát igazam lett)

Azóta a pöttyök pörkösödnek, de a doktornő szerint egy ilyen komoly betegség után 3 hét pihi, addig nem kaphatja meg a vakcinát. Ekkor már 3 hónapos lesz.

Erre a védőnő közölte, hogy ekkorra már jeleznie kell, hogy nem adattam be az előző oltást. Azt mondta, be kellett volna adatnom, nem lehetek ilyen felelőtlen, az új törvények miatt akár el is vehetik emiatt a gyereket. Tudom, hogy van új törvény, de mondjátok már azt, hogy ez nem lehet, ilyen nincs, hogy emiatt vizsgálat induljon ellenünk...

Teljesen normális család vagyunk, átlag feletti jövedelemmel, mindenünk a 3 gyerek, azért élünk, azért dolgozunk, hogy nekik jobb legyen, nehogy már egy ilyen abszurd indok miatt kelljen gyámügyre vagy mittudomén hová járkálnunk. Nem elég, hogy az elmúlt heteket végigaggódtam, mi lesz a picivel, ha elkapja a himlőt, lesz-e szövődménye, megússzuk-e kórház nélkül, erre jön ezzel.

2016. dec. 22. 10:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk is ez volt, hosszú betegség miatt több mint egy hónapot csúszott az oltás. A védőnőknek tényleg van ilyen jelentési kötelezettsége, én mondtam, hogy jelentse nyugodtan. Nálunk nem balhézott, ő is mondta, hogy nem lehet oltani, de jelenteni ekll. Aztán megkapta később. nem volt gond.
2016. dec. 22. 12:35
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Jelentse. Nem fogják elvenni, nem történik semmi. Megkérdezik miért, mert bárányhimlős volt, és orvosi javaslatra vártok néhány hetet. Ennyi...
2016. dec. 22. 12:52
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom 2,5 hónapos volt, mikor anyukámnál voltunk. Ott voltak tesómék is. Másnap hívtak, hogy a legkisebb bárányhimlős lett, figyeljem a kicsit, nem kapta-e el. Találkoztam a védőnővel, pont 2 hét múlva kellett mennünk a 3 hónapos kötelező oltásra. Mondta, hogy elvileg pont addigra kellene kijönnie a himlőnek. Ha netán elkapta, akkor 6 hétig nem nem lehet oltani. Szerencsére megúsztuk, nem kapta el.

Nem vehetik el a gyerekeket emiatt. Max. majd ott is elmondod, hogy beteg volt a gyerek, azért csúszik az oltása. De valószínű, mire ebből "ügy" lenne, addigra már az oltáson is túl lesztek.

2016. dec. 22. 13:08
 14/16 anonim ***** válasza:
90%

Lehet hogy jelentenie kell, de ezen ne aggódj ez csak hivatali dolog, mert ugye volt egy pár kisgyerek, aki az elmúlt időben halt meg mert a szülei nem etetik, ilyesmi, nem oltattak, és sosem lehet tudni. Ezt a gyerekek érdekében találták ki. Most azt hogy ti jól kerestek, az még nem jelent semmit , mert egy gazdag ugyanúgy bántalmazhatja a gyerekét. De úgyis 1 perc alatt lejön a hivatalban hogy Értelmesek vagytok, egészséges gyerekekkel tehát ez papírforma az egész.

A védőnőt, pedig sürgősen lemondanám .

2016. dec. 22. 13:31
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Két hónapon túli elmaradásnál jelentenie kell, két hónapon túli elmaradásnál ez a protokoll. Viszont a bejelentőlapon van egy olyan rublika, hogy betegség miatt van az elmaradás, így neked semmi problémád nem lesz ebből. A többi amit mondott jó nagy hülyeség.

(egy védőnő)

2016. dec. 22. 15:42
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos itt tartunk, hogy a védőnők lassan olyanok, mint egy besúgó rendszer.... csak az a fontos, hogy az oltások be legyenek adva.

Teljesen jogtalanul fenyeget, azt hiszem, háromszor kell behívót küldenie, vinnie.

Az orvosod tudja igazolni, hogy miért nemoltott, nem is értem, h miért akarja ezt felül bibírálni a védőnő, aki mellesleg simán lemondható...

2016. dec. 26. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!