Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg jelentheti emiatt a...

Tényleg jelentheti emiatt a védőnő? A józan eszem azt mondja, ez nem lehet igaz. (hosszú, a többi lent)

Figyelt kérdés

Kislányom nemrég volt 2 hónapos, sajnos a tesója előtte volt bárányhimlős, így kértem a doktornőt, ne adjuk be neki az oltást, várjuk meg, elkapta-e. Nem akartam a lappangási idő alatt oltatni, nehogy legyengüljön emiatt.

A doktornő azt mondta, igazam van, várjunk. (az eredeti oltásidőpontunk után 1 nappal jött ki rajta az első pötty, tehát igazam lett)

Azóta a pöttyök pörkösödnek, de a doktornő szerint egy ilyen komoly betegség után 3 hét pihi, addig nem kaphatja meg a vakcinát. Ekkor már 3 hónapos lesz.

Erre a védőnő közölte, hogy ekkorra már jeleznie kell, hogy nem adattam be az előző oltást. Azt mondta, be kellett volna adatnom, nem lehetek ilyen felelőtlen, az új törvények miatt akár el is vehetik emiatt a gyereket. Tudom, hogy van új törvény, de mondjátok már azt, hogy ez nem lehet, ilyen nincs, hogy emiatt vizsgálat induljon ellenünk...

Teljesen normális család vagyunk, átlag feletti jövedelemmel, mindenünk a 3 gyerek, azért élünk, azért dolgozunk, hogy nekik jobb legyen, nehogy már egy ilyen abszurd indok miatt kelljen gyámügyre vagy mittudomén hová járkálnunk. Nem elég, hogy az elmúlt heteket végigaggódtam, mi lesz a picivel, ha elkapja a himlőt, lesz-e szövődménye, megússzuk-e kórház nélkül, erre jön ezzel.

2016. dec. 22. 10:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

És a védőnő nem tudja, hogy beteg gyereket nem oltanak???

Mondd meg neki, hogy nem adja be neki a doki, és ennyi. Beszéljen vele.

Emiatt elvenni nem fogják, max ha jelent a védőnő, 1x el kell menned, és megmondanod, hogy betegség miatt nem kapott oltást a gyerek. Egy igazolást is kérhetsz a dokitól, hogy te vitted, csak a baba beteg volt. Ergo önhibádon kívül nem kapott oltást.

2016. dec. 22. 10:44
 2/16 anonim ***** válasza:
18%
a bárányhimlőoltás nem kötelező, innentől kezdve nins miről beszélni... elég szánalmas a védőnőtök hogy még ezt sem tudja...
2016. dec. 22. 10:45
 3/16 anonim ***** válasza:
91%
Jelenteni jelenthet, de egy igazi primitív hülye. Engem is jelentett amiatt, mert a beteg gyerekemnek, az orvossal egyeztetve, nem adattam be betegen az oltást. En átkértem magam másik védőnőhöz.
2016. dec. 22. 10:48
 4/16 anonim ***** válasza:
20%
Nem is értem, miről beszélünk, hiszen ez egy nem kötelező oltás... nem normális a védőnőd, az 100%.
2016. dec. 22. 10:50
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdező nem a bárányhimlő oltásról beszél, hanem a 2 hós kötelező oltásról...
2016. dec. 22. 10:51
 6/16 anonim ***** válasza:
63%

Senki nem beszélt itt a hímlő elleni oltásról!

Kérdező: ha jelent, akkor jelent. Max kimegy a gyámügy beszélni veled és ott ugyanezt elmondod. Amúgy meg gazdagéknál is lehet gyerek veszélyeztetés.

2016. dec. 22. 10:53
 7/16 anonim ***** válasza:
92%
Igazatok van, félreértettem! Szerintem az orvos a te oldaladon áll, nehogymár a védőnő felülbírálja a gyerek kezelőorvosát! Nálunk a gyerekorvos egy kicsit "főnöke" védőnőknek, ilyet el se tudok képzelni.
2016. dec. 22. 10:59
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Kötelező oltás megtagadása esetén valóban iindithatnak eljárást a szülő ellen, ennek viszont a gyakorlatban semmi következménye nincs.

A másik meg az az aprócska tény, hogy te nem tagadtad meg, hanem a gyerekorvos véleményét kerted, aki nem javasolta az oltást.

2016. dec. 22. 12:01
 9/16 anonim ***** válasza:
62%

van olyan ismerősöm, aki egyetlen kötelezőt se adatott be, mégsincs börtönben :)

(nem értek egyet az elveivel, csak a példa miatt írom)

jelentheti, de szerintem szólj az orvosnak, és beszéljétek meg

2016. dec. 22. 12:08
 10/16 anonim ***** válasza:
74%
9.es vagyok, és a gyereket se vették, persze
2016. dec. 22. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!