Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » El lehet előre készíteni a...

El lehet előre készíteni a tápszert?

Figyelt kérdés

Tudom a doboz szerint csak frissen, de a védőnőm szerint lehet 24 h-t állni hűtőben,viszont sok az ellenvélemény.Most akkor hogyan csináljam?

Ha a felforralt vizet tárolom,azt hűtőbe kell tenni?

Lehet hideg vízbe tenni a tápszert?

2008. okt. 7. 15:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Szerintem jobb, ha mindig frissen készíted el a tápszert, bár tudom, hogy pl. a szülészeteken is előre megcsinálják. Én soha nem forralt vízből készítettem, hanem az Óbudai babavizét melegítettem fel mikróban annyira, amennyire kellett (1-2 nap után ki lehet tapasztalni, mennyi ideig kell melegíteni), abba tettem a tápszert, majd jól összeráztam. Azt nem tudom, hogy a forralt vizet hogy kell tárolni. Egyszer próbálkoztam vele, de olyan gusztustalan lett a víz, hogy én sem ittam volna meg, nemhogy a picinek adtam volna.
2008. okt. 7. 15:45
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én vettem egy hagyományos termoszt (1 literest, mémet gyártmányút, nem kínait), minden reggel forralok vizet, mikor megfelelő hőmérsékletűre visszahűl, beleöntöm a termoszba, és ez elég egész napra, és még este is elég meleg. Ha megyünk v.hová, viszem a termoszt (nem kell megkérni senkit, hogy melegítse meg), a doboz tápszert, mérőkanalat és a cumisüveget. Amikor éhes a babó, előbb kimérem a cumisüvegbe a vizet, aztán a mérőkanállal a tápszert, összerázom, és eheti is.

2008. okt. 7. 15:59
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet előre megcsinálni:(mert tej alapú.Mikroban végképp nem lehetne melegiteni, én vettem direkt melegitőt ami 5 perc alatt felmelegiti a kajcsit 40fokra (amennyire kell), nem kell vele bajlódni.

Jana babavizet használok amit elméletileg nem kell forralni és felbontás után a hűtöbe kell rakni, de nem szoktam.Sztem ne rekd hidegvizbe mert nehezebben fog ugy feloldódni mintha már a melegvizbe raknád a tápszert.Én legalábbis a felmelegitett vizbe szoktam tenni.

Üdv.

2008. okt. 7. 16:03
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Utsó vagyok.Azt én is csináltam hogy a hajnali hamihoz megcsináltam előre (1-2)órával előtte a hamit és babatermoszba raktam, de az csak pár óra nem egy egész nap.sztem csináld inkább frissen ha tudod biztos ami biztos nem tart sokáig.
2008. okt. 7. 16:06
 5/12 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem is inkább mindig frissen add neki,esetleg ha eszik még éjszaka akkor este elkészítheted előre,ha kihült akkor pedig a hűtőben tárold.Párszor én is így csináltam éjszakára,de nappal mindig frisset kap.Én mindig akkor forralom fel a fizet,kicsit visszahűtöm majd jól összerázom,majd visszahűtöm ehetőre neki,de így is van leírva az útmutatóban. 3 hónapos baba anyukája
2008. okt. 7. 16:08
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia, en reggel forralok vizforraloban vizet egesz napra es mikor keszitem akkor hidegen csinalom igy szoktattam mert belegondoltam hogy macera ha az utcan hirtelen kellene a tapszer es nem hajlando meginni csak melegen a babam. Kivetel a a furdes utani esti tapszer amit felmelegitek a forraloban megint es azt ugy kapja azt irany az agyiko. Amikor meg kisebb volt es ejszaka kellett tobbszor eteni akkor is egyszerubb volt ez a modszer mert a port mar este kimertem csak a vizet kellett hozzaontenem. Hozzateszem sosem volt gond hogy nem oldodott volna fel rendesen a tapszer. Milupa Aptamil 1 hasznaltunk 1 eves koraig.
2008. okt. 7. 16:34
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Sajnos elég macera,mert a kislányom nem hajlandó egyszerre enni,hanem órákig eszi azt a bizonyos mennyiséget,és amikor azt hinném hogy kér,tátog eszi a kezem,a saját kezét,na akkor szaladok a tápszerrel,és semmi elutasítja.Ilyenkor elvileg aztán dönthetem a csapba.Más is van így?

2008. okt. 7. 16:47
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
igen én is igy voltam vele.most 5 hónapos a fiam.kb 1 honapig én is rohangáltam mint te.de kb 4honapja előre elkészitem a kajcsit semmi baja nincs se a tápsz-nek se a babának.ha 2-3 óráig nem eszi meg akkor már ki öntöm.ilyenkor este előre megcsinálom a hajnalit fel melegitem és berakom a termoszba.és viszem a szobába,ha fel ébred csak nyulok érte kajcsi és alvás.én igy csinálom ha valakinek nem tetszik sz...k rá.tapasztalatbol mondom nem lessz baja a tápsz-nek
2008. okt. 7. 21:24
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
ja még annyit mindig hideg vizbe teszem.vettem kis habverőt tudod amivel a cappucino habját csinálhatod házilag 990ft,azzal gyönyörű szépen fel lehet keverni.
2008. okt. 7. 21:27
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi:-)
2008. okt. 7. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!