Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 éves gyermek egyáltalán nem...

3 éves gyermek egyáltalán nem beszél, babanyelven gagyarászik, ez nem baj?

Figyelt kérdés

Sógornőm kisfia majdhogynem semit nem mond. Esetleg ha nagyon kéregetik, vagy ha nem figyel oda mondja hogy apa,stb..de ami egy kicsit is hosszabb szó azt még olyan babásan mondja, inkább csak hasonlít arra mit akar mondani.

Ez nekem furcsa, mert az egy éves kislányom is kb hasonlóan gagyarászik, de hát a gyermekek nem egyformák...

Kell már orvoshoz menni a 3 évessel, vagy még ráér?

2010. máj. 2. 22:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%

Pontosan azért,hogy ne skatulyázódjon be kell elvinni szakemberhez is kizárni a szervi dolgokat. Illetve egy logopédus a megkésett beszédben mindenképpen segíthet.

Ne hogy úgy járjatok mint mi..

2010. máj. 4. 15:03
 12/21 anonim ***** válasza:
50%
Én mindenképpen elmennék orvoshoz, hogy mindenek előtt kizárhassam az autizmus gyanúját.
2010. máj. 4. 15:12
 13/21 anonim ***** válasza:
82%

Terhességemig sérült gyerekekkel foglalkoztam. Láttam, milyen nagyon nehéz sokszor a szülőknek szembesülni azzal, hogy talán baj lehet a gyerekükkel. Viszont azok a gyerekek jártak jól, akiknek a szülei képesek voltak ezt elfogadni, feldolgozni és lépni! Ha nincs gond a háttérben, csak a gyerek lustácska, akkor sem árt neki, ha megnézi szakember, ha pedig gond van, minél előbb derül rá fény, annál könnyebben lehet segíteni.

A magam részéről azt javaslom minden szülőnek, hogy ha nagyon el van maradva egy gyerek a kortársaitól, ne várjon, nézesse meg, legfeljebb megnyugodhatnak, hogy minden rendben, csak türelem kell.

2010. máj. 4. 15:12
 14/21 anonim ***** válasza:
75%

08.31 es vagyok tegnapról. Hát nekünk is a gyerekorvos meg a védőnő csak ezt hajtotta h nincs semmi baja, mikor 2 éves korhoz közelítettünk akkor azt mondták " ó majd 2 éves kora után már beszél majd" mikor már 2 és fél lett a fiam, akkor meg " óó majd 3 éves korában beszél mikor oviba megy"-.... szóval őtőllük még 4 évesen se mentünk volna sehova hogy mégis miért nem beszél a gyerek.

Azért lássuk be az extrém ritka hogy 3 éves múlt és nem beszél egy normál fejlődésű gyermek.

Ne dugja homokba a fejét anyuka, hanem járjon utána!

ja és nem azzt írtam h minden gyereknek árt a cumisüveg a beszédfejlődésében, hanem hogy NEKÜNK ezt mondták mivel hogy amúgy is el vagyunk maradva. és akkor a cumisüvegezés és cumizás egy plusz hátráltató tényező, mint ahogyan a pépes étkezés is pl.

Úgyhogy nekünk rendszeresen rágatni kell a fiunkat, tehát játékosan elérni hogy nyers répát, almát stb. rágjon, mert attól a szájkörüli izmok is fejlődnek.

2010. máj. 4. 15:25
 15/21 A kérdező kommentje:

Továbbra is köszönöm mindenkinek!

Biztosan nem autista, mert semmi olyan jele nincs, külsőre hogy valami baj lenne...

Sajnos én nem vihetem orvoshoz sógornőm helyett, de a gyerkőcöt nagyon féltem...

Mi van ha emiatt anynira elmarad majd hogy nem tud ovodába aztán meg időben iskolába menni...

2010. máj. 4. 15:31
 16/21 anonim ***** válasza:
77%

Én azt tudom irni,hogy mindenképp szakemberhez kell fordulni,csatlakozom az előttem szólókhoz.Nekem is van egy kisfiam,aki elmúlt már 2 és fél éves és a beszédfejlődése pár hónapja kezdett beindulni.Most már egyre több mindent mond, utánoz is,van hogy mondatot is alkot.Mi is aggódtunk,amig alig-alig mondott szavakat,hogy mikor kezd el végre beszélni.Szeptemberben oviba megy,arra remélem már igazán fog csicseregni,biztos elkezdődik majd a "miért?hogyan?ez micsoda?" és hasonló kérdezgetések sora.

Kislányom 15 hónapos lesz és ő már hónapok óta mondja hogy anya,mama,baba,gyere,apa- ő sokkal többet beszél már most,mint a fiam ennyi idősen.Persze a testvérétől is tanul. :) A fiúk különben később érnek mint a lányok.

2010. máj. 4. 16:52
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Nem székely...? :)
2010. máj. 4. 17:38
 18/21 anonim ***** válasza:
15:25-nek:Bocsi,nem azért írtam a cumisüveg témát,hogy ezzel megbántsalak!Nekünk nem okoz problémát,de ezek szerint van,akinek igen.Mégegyszer bocsi.
2010. máj. 4. 21:38
 19/21 anonim ***** válasza:
Engem még nem érint a téma, de beleolvastam a kérdésbe és a válaszokba. Pont nem régen mondta egy régi évfolyamtársam, hogy a kisebbik lánya ovikezdés után nem sokkal kezdett el beszélni. Egy hét alatt beindult nála a folyékony beszéd, ő annak tulajdonítja, hogy azon a héten rengeteget hintáztak és boboztak. Lehet benne valami szerintem...
2010. máj. 4. 22:08
 20/21 anonim ***** válasza:

a tegnapelőtti 8.31 es vagyok:) semmi baj, nem bántódtam meg, és én se gondoltam korábban hogy baj lehet a cumisüvegből. És az se biztos hogy ennél a gyerkőcnél is PONT az a baj mint az én fiamnál, de elképzelhető!

Az utolsóra írnám hogy igen ezt a hintázást is mondták nekünk, mert fejleszti a vesztibuláris apparátust (vagy hogy) így mi is beszereztünk bentre és kintre is egyet! a gyerekem imád benne ülni, pedig egyébként egy örökmozgó de akár egy órát is elül a hintában!!

2010. máj. 5. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!