Szerintetek olyan nagy baj, ha 4 hónapos babám nem gagyarászik egész nap?
Sziasztok! Az enyém 7 hónapos. Rám is rám szólt multkor a védőnő, hogy egyátalán nem gagyog a gyerek. Mondtam neki, ha maradna még félórát, akkor szólna hozzá, de idegenekkel nem beszélget. Direkt megfigyeltem, hogy tényleg így van, van hogy órákig nincs hangja és van, hogy gagyog, meg röhögcsél hangosan, néha nem is kellek hozzá, csak a kis barátaihoz beszél a szobájában, de van, hogy velünk is.
Én sem jártatom a számat egész nap, úgyhogy szerintem ez teljesen normális.
Dehogy baj. 4 hónaposan még nem baj, ha nem "beszél" egész nap. Nem értem az ilyen védőnőket, minek kell ijesztgetni az anyukákat...
Az egy dolog, hogy ilyenkor már el kell kezdenie, de nem feltétel, hogy egész nap csinálja.
Szerintem nem jó ilyenről mások véleményét kikérni, mert lesznek akik azt írják hogy nekik sokat gagyarászik. Szerintem ne aggódj a babák nem egyformák. És semmi sem lehet gond csak mert nem könyvbaba. A normákat mindig a két véglet átlagából következtetik ki. Egyébként pedig hallottam, hogy amelyik baba sokat beszél az kevésbé fejlődik mozgásilag, és aki meg hamar feláll meg csinál ezt - azt, az meg beszédben kicsit későn érőbb.
Szóval sz@rd le a védőnőt! És ne feledd még csak négy hónap telt el hogy kibújt, ideje mint a tenger. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!