Hasfájós babák szoptatós anyukái! Miket egyek és milyen ételeket próbáljak elkerülni, hogy ezzel is csökkentsem a kisfiam hasfájását? Milyen tapasztalataitok vannak?
Sajnos,nem igazán tudsz azzal segíteni,hogy nem eszel ezt-azt ugyanis az esetek nagy részében nem attól van a hasfájás,hogy mit eszik az anyuka,hanem attól,ha túl gyakran szopizik a baba és félig emésztett("erjedő") tejre ráeszi a frisset.Természetesen azok az ételek kerülendők,ami puffaszt téged is(bab,káposzta,stb.)
Mennyi időnként szoptatsz?
Szigorú büfiztetés szopi után,akkor is,ha belealszik a cicizésbe(tehát ne hagyd).
Ha tudod(van légzésfigyelőd) altasd hason,az jó nekik.
Használj Infacolt(nekünk bevált),Gripe Watert(nekünk nem vált be),Espumisant,de ha már "krónikus" lenne a doki ír fel gógyszert rá.
A lányom hasfájós volt 3.5-4 hónapig,de kapta az Infacolt és az tuti volt.
Mennyi időnként kakil,pukizni tud?
1 infacolt elhasználtunk, de kétségeim vannak, hogy hat-e, így tegnap este óta az espumisant használjuk. nem minden étkezés után fáj a hasa, de ha fáj, akkor nem tudunk neki segíteni. tegnap este pl. órákon át "küzdöttünk", végül a hajszárító segített némileg. éjjelente alszunk, inkább nappal vannak gondjaink. ilyenkor van, hogy 2 óra telik csak el 2 szopi között, de olykor 4-5óra is eltelik, ha elalszik (ezt is kérdeztem tegnap, hogy normális-e). 3-4 kakis pelus van naponta, puki bőven akad, inkább a büfik maradnak el olykor, na nem azért, mert elalszik, hanem, mert egyszerűen nem jön ki.. Hogyan csináljátok, hogy tutira büfizzen? mérem is 80g-ot szopizik egy-egy alkalommal, van, amikor kicsit többet, van, hogy kevesebbet. ha elég neki, kiköpi a bimbómat.
azt szeretném még kérdezni, hogy, amit eszek, kb. mennyi idő múlva érezhető a tejcsiben? anyósom főz nekünk még, tegnap ebédre babgulyás volt (én nagyon szeretem),2 óra felé ettük és este 9 után kezdődtek a problémák, etetés után 20-30 perccel. emiatt lehetett?
úúúgy sajnálom, amikor keservesen sír a babám!!
Utolsó vagyok.Az Infacolt és az Espumisant is minden étkezés előtt kell adni rendszeresen,különben nem sokat ér.
Próbálj valami rendszert vinni a szopiba.Én nem tartom jó dolognak(ez az én véleményem és senkit nem szeretnék megbántani)hogy "össze-vissza"eszik.Két szopi között meg min 2-2.5 óra tejen el.Mennyi idős a babád?
A büfivel nálunk is volt gond,amíg kicsi volt,addig így büfiztettem:"tigris a fán pozíció hasaltasd a tenyeredre az arcocskája meg legyen könyékhajlatodban, és maszírozd a hátát derekát..."
Találtam 1 képet:
Ez így azért jó,mert a tenyered párnáival picit nyomod a pociját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!