Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasfájós babák szoptatós...

Hasfájós babák szoptatós anyukái! Miket egyek és milyen ételeket próbáljak elkerülni, hogy ezzel is csökkentsem a kisfiam hasfájását? Milyen tapasztalataitok vannak?

Figyelt kérdés
kérlek segítsetek! hasfájós babámnak szeretnék segíteni azzal, hogy odafigyelek az étkezésemre...
2010. máj. 2. 16:37
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
Figyeld, hogy milyen ételekre reagál a babád hasfájással, azokat kerüld néhány hétig! Utána újra próbát tehetsz kis adagnyival. Általánosan tiltott ételek a tévhitekkel ellentétben nincsenek! Minden baba más és mindegyik másképp reagál egyes dolgokra. Tehát figyeld, hogy mi okozza a panaszokat!!! [link] Én pl. hiába is kerültem nagyon sok (sokak szerint tiltott) ételt, mégis iszonyatosan hasfájó volt a fiam. Sajnos akkor még ezek a ma kapható görcsoldók se voltak, így nem sokat tehettem, édesköményteát kapott... Azt olvastam, hogy ha 10 féle ételnél többre reagál a baba hasfájással, akkor igazán nem az étel az oka, hanem az emésztőrendszer fejletlensége, az anyuka feszültsége, a baba idegrendszerének fejletlensége...
2010. máj. 2. 16:47
 2/7 anonim ***** válasza:
55%
2010. máj. 2. 17:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Én a "k"-betűs kajákat (káposzta, kelbimbó, kukorica, stb.), és a hüvelyeseket is mellőztem, aztán később kiderült, hogy a tojás sem volt túl jó ötlet (rántottát ettem, utána óriási pukigörcs lett az eredménye), de általában mindenkinek más az, amire figyelnie kell.
2010. máj. 2. 17:10
 4/7 anonim ***** válasza:

Sajnos,nem igazán tudsz azzal segíteni,hogy nem eszel ezt-azt ugyanis az esetek nagy részében nem attól van a hasfájás,hogy mit eszik az anyuka,hanem attól,ha túl gyakran szopizik a baba és félig emésztett("erjedő") tejre ráeszi a frisset.Természetesen azok az ételek kerülendők,ami puffaszt téged is(bab,káposzta,stb.)

Mennyi időnként szoptatsz?

Szigorú büfiztetés szopi után,akkor is,ha belealszik a cicizésbe(tehát ne hagyd).

Ha tudod(van légzésfigyelőd) altasd hason,az jó nekik.

Használj Infacolt(nekünk bevált),Gripe Watert(nekünk nem vált be),Espumisant,de ha már "krónikus" lenne a doki ír fel gógyszert rá.

A lányom hasfájós volt 3.5-4 hónapig,de kapta az Infacolt és az tuti volt.

Mennyi időnként kakil,pukizni tud?

2010. máj. 2. 17:10
 5/7 A kérdező kommentje:

1 infacolt elhasználtunk, de kétségeim vannak, hogy hat-e, így tegnap este óta az espumisant használjuk. nem minden étkezés után fáj a hasa, de ha fáj, akkor nem tudunk neki segíteni. tegnap este pl. órákon át "küzdöttünk", végül a hajszárító segített némileg. éjjelente alszunk, inkább nappal vannak gondjaink. ilyenkor van, hogy 2 óra telik csak el 2 szopi között, de olykor 4-5óra is eltelik, ha elalszik (ezt is kérdeztem tegnap, hogy normális-e). 3-4 kakis pelus van naponta, puki bőven akad, inkább a büfik maradnak el olykor, na nem azért, mert elalszik, hanem, mert egyszerűen nem jön ki.. Hogyan csináljátok, hogy tutira büfizzen? mérem is 80g-ot szopizik egy-egy alkalommal, van, amikor kicsit többet, van, hogy kevesebbet. ha elég neki, kiköpi a bimbómat.

azt szeretném még kérdezni, hogy, amit eszek, kb. mennyi idő múlva érezhető a tejcsiben? anyósom főz nekünk még, tegnap ebédre babgulyás volt (én nagyon szeretem),2 óra felé ettük és este 9 után kezdődtek a problémák, etetés után 20-30 perccel. emiatt lehetett?

úúúgy sajnálom, amikor keservesen sír a babám!!

2010. máj. 2. 17:52
 6/7 A kérdező kommentje:
bocs, az utolsó válaszolónál elcsúszott az egér és a félig hasznos választ kattintottsm le..... pedig azt szeretttem volna jelölni, hogy nagyon hasznos!!! bocsánat és köszönöm a válaszaitokat!
2010. máj. 2. 17:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.Az Infacolt és az Espumisant is minden étkezés előtt kell adni rendszeresen,különben nem sokat ér.

Próbálj valami rendszert vinni a szopiba.Én nem tartom jó dolognak(ez az én véleményem és senkit nem szeretnék megbántani)hogy "össze-vissza"eszik.Két szopi között meg min 2-2.5 óra tejen el.Mennyi idős a babád?

A büfivel nálunk is volt gond,amíg kicsi volt,addig így büfiztettem:"tigris a fán pozíció hasaltasd a tenyeredre az arcocskája meg legyen könyékhajlatodban, és maszírozd a hátát derekát..."

Találtam 1 képet:

[link]

Ez így azért jó,mert a tenyered párnáival picit nyomod a pociját.

2010. máj. 2. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!