Azokat kérdezném, akik úgy döntöttek, hogy egy gyermekük legyen: nem bántátok meg a döntéseteket?
Csak azokat kérdezném, akiknek a döntésük miatt lett egy gyermeke. Hogy látjátok, hiányzik a kisfiatoknak/kislányotoknak a tesó?
Azért is kérdezem, mert bár a férjemmel eldöntöttük, hogy nem vállalunk több gyermeket a kisfiúnkon kívül, mégis, ha látom egy barátnőmet, vagy ismerősömet, hogy kisbabát vár, nagyon elszorul a szívem. Sokszor érzem azt, hogy rossz anya vagyok, mert nem adom meg a kisfiamnak a testvért... Nagyon-nagyon nehéz terhességem volt és sajnos szülés után is rengeteg nehézségen mentünk át, segítségünk pedig semmi nem volt és ma sincs. Ezért is döntöttünk úgy a férjemmel, hogy nem lesz több gyermekünk. Kíváncsi vagyok, hogy aki hasonló helyzetben volt vagy van, azok hogy élik meg ezt a kettős érzést?
A testvér nem egy olyan dolog, amit "meg kell adni" a gyereknek, és ezt te is tudod. Neked nem azért szorul el a szíved, mert nem "adsz testvért" a gyerekednek, hanem mert te akarsz még gyereket, ez süt a soraidból.
Ezzel kellene tisztába jönni. Belül, aztán meg a férjeddel, és annak megfelelően alakítani az életet, minden szempontból.
Nagyon köszönöm mindenki válaszát.
Kedves 11:13-as, neked külön köszönöm, hogy megérted, hogy miért is írtam ki ezt a kérdést. Nekem is a legjobb barátnőim várják a babáikat és talán ezért is tört elő a bennem a vágy a kisbaba iránt. Remélem jó döntést hoztunk és később sem fogjuk megbánni. Talán nem is kellene ezen ennyit agyalnom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!