Azok akik amellett döntöttek, h nem szoptatnak, azok miért döntöttek így? Azok írjanak akik ténylegesen emellett döntöttek, mert erre vagyok kíváncsi és ne azok akik NEM TUDTAK szoptatni
Szia!
Ne haragudj, de ezzel vitát fogsz szítani. Én mindennemű körülmény elfogadok ahhoz hogy valaki a tápit használja, egyet kivéve hogy nem is akar szoptatni. A szoptatás szükséges főleg az első három hónapban. A tápizás macerásabb, és ezt tudjuk. A ló másik oldalára se jó átlendülni, hogy deee még akkor is szoptass, mikor már rég nincs mit....azonban amíg van mit, érdemes szoptatni. Elfogadom, hogy fáj, gyullad, sebesedik, húzza... de ha szopni akar és van tejcsi, akkor adjuk már meg az esélyt a természetes szopizásnak! A terhesség alatt várja a mama, ábrándozik hogy milyen lesz, hogy anya lesz, és van vkiben annyi önzőség, hogy kijelenti, neeem az én cicim nem fog megereszkedni,dehogy szoptatok, köszi; de azért jó anya leszek?! Ez az anyaság része, az jó értelemben vett önfeláldozás egyik oldala. A második lépés az anyasághoz vezető úton.
Utolsó vagyok. Persze én is szoptatni fogom(megint megpróbálom) a következő babámat, de ha látom, hogy nincs annyi tej csak kínok kínján pár csepp,akkor veszek anyatejet. Bocsánat a "kancsóért", kicsit durva volt:-((((Szánom-bánom:-((
Annyit bántottak azzal a hülye szoptatással, már teljesen a betege voltam. Mindenki jött, hogy ezt meg azt, így meg úgy mindent csináltam, nem lett több. Kicsit meg is utáltam az egészet, szerintem a babának is rossz, ha az anya feszült és másra koncentrál.
Valahogy én is úgy éreztem mint te. Az én lányom 2 óránként szopizott két ciciből mert csak annyi tejem volt, bármit ettem ittam mindent kipróbáltam nem volt több, 2 óránként sírt hogy éhes, cicizés egyik majd másik mellből, és 2 óra múlva ismét ordít hogy éhes. Engem ez a folyton etetés pelenkázás nagyon lefárasztott. Éjjel keltem 1 órakor és fejtem fél-1 órán át hogy másnap este legyen annyi tej hogy a szopi után még cumisüvegből megkapta az éjjel lefejt 100 mili tejet két ciciből, és így aludt reggelig. Nagyon keveseket hízott míg szopizott, de a védőnő azt mondta olyan nincs hogy kevés a tej annyit termelek amennyi a gyereknek kell, na ezzel nagyon kitudtak készíteni! Olyan 6 hónapos koráig ment ez, akkor elkezdtem hozzátáplálni, és a hozzá táplálásnál 1 hónap alatt több mint egy kilót hízott! Még 1 hónapig sikerült szopitatni, de már alig volt valami tejem, így jött a tápszer. Na nekem az olyan megkönnyebülés volt, hogy tudtam annyit készítek amennyit csak akarok, annyit iszik meg a lányom amennyit csak akar és végre jól lakik. Abban az időben teljesen megváltozott, jobb kedvű lett, szépen megnőtt kikerekedett. Nekem macerás volt a szoptatás, hiába mondják azt hogy olyan meghitt dolog hogy ott van az öledben, össze értek stb. ha nem szoptattam is mindig az ölemben volt, a tápszert csak összeráztam és kész, max 5 perc alatt megette, míg a szoptatás mindig minimum fél óra volt.
Na meg ne fogyózzak, és ha kevesebbet ettem akkor még annyi tejem sem volt, és frusztrált az is hogy szülés előtt 60 kiló voltam szülés után pedig 90.
Mindent össsze vetve én ki merem mondani vállalom hogy nem szerettem szoptatni, de a lányom imádom, és ő is szeret, megteszek érte mindent, de számomra ez a szoptatás nem volt egy olyan wow dolog mint ahogy azt sokan mondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!