Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aggódok 8 hónapos kisfiam...

Aggódok 8 hónapos kisfiam miatt, mert még mindig nem forog hasról hátra, és vissza. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Elég duci baba,12 kg,régebben már megcsinálta a hasról hátra fordulást,de mint aki elfelejtette,nem akarja megcsinálni.Ha hasra rakom,először erőlködik,ha jó kedve van akkor rúgózik egy pár percig,néha felhúzza a lábát,de 5-10 perc után iszonyúan el kezd sírni.Nyújtózkodik a tárgyakért,de ha nem éri el hisztizik.Már stabilan tud ülni,nagyon erős,ha tartom kinyomja magát állásba.Nem akarom hogy kihagyja a kúszás-mászást,mert azt olvastam később gondok lesznek belőle.Tudok valahogy segíteni neki?
2008. okt. 6. 22:58
 1/9 anonim ***** válasza:
23%
Persze, hogy nem forog-pörög, sürög.ekkora súllyal nem csodálom, hogy nem csinálja. Kap esetleg tápszert? Ha igen akkor teljesen hagyd el és főzelékezzetek, mert tápszerre is csak féléves koráig van szüksége-már ha nincs anyatej. Mást nem tudok sajna.
2008. okt. 6. 23:38
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Tápszerre a későbbiekben is szüksége van,egy 8 hónapos baba még pici.
2008. okt. 6. 23:42
 3/9 anonim ***** válasza:
54%
Szia. És ebben nem adott neked tanácsot se a védőnő,se a gyerekorvos? Esetleg azt se javasolták, hogy próbáljatok meg diétát? Tudom, hogy nem szabad erőltetni a mozgásformákat, mert ha nem elég fejlett hozzá az izomzata akkor azzal ártani lehet a babának. De az barátnőm kisfia 7 hónapos és ezen a héten már felállt. Igaz ő csak 8 és fél kiló.
2008. okt. 6. 23:43
 4/9 anonim ***** válasza:
54%
Az előző vagyok.Én a helyedben mindenképpen beszélnék a dokimmal,vagy a védőnőmmel,akár táplálkozási tanácsok miatt is.
2008. okt. 6. 23:44
 5/9 anonim ***** válasza:
54%
Nem az előző vagyok-közben írtak-hanem a 2.válaszoló.
2008. okt. 6. 23:44
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Segítheted úgy, hogy alá teszel egy törölközőt és azzal segítessz neki megfordulni. Ezt egy fejlesztéről szóló cikben olvastam, de nem tudom hol. De ezen kívül lássa orvos.

Judy

2008. okt. 7. 07:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia, szerintem is azert orvosnak mutasd meg de nem olyan veszes, ha mar stabilan ul es probal allni, ja es ha mar forgolodott korabban akkor elvileg tudja o csak sokkal izgalmasabb dolgokat fedezett mar fel. A kilokhoz annyit hozza fuznek hogy orulj hogy eszik a babad es ilyen szepen gyarapszik! Nem ertem azt aki dietaztatni akar egy kisbabat, hogyan, kerdem en? gondolom az anyuka nem cukorkaval es csokikaval tomi a babajat. Raer a dietaval kesobb mikor a baba mar gyerek es bajok vannak a sulyaval, verkepevel. A tapszert is mint az anyatejet is 1 eves koraig feltetlen ennie kell napi 500ml +fozelek es gyumik.!!!! Nem hiszem hogy a sulya miatt nem forog majd fog! Mi is 7es fel hosak vagyunk 11 kgval es SOHA eszembe sem jutna dietaztatni a babamat ha enni akar egyen majd lemozogja.

Kedves anyuka mutasd meg orvosnak mert az megnyugtato valaszt fog adni. Jo egeszseget nektek!

2008. okt. 7. 14:43
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,egyébként még szopizik,4-5-ször egy nap,de nem sokat inkább csak nyugicicizik(3 foga jön egyszerre),2-szer adok neki kajcsit de.gyümölcspüré,du.főzelék,és sokszor azt veszem észre,hogy nem elég még ez sem neki,néha már tényleg nem tudom hogy mit csináljak,nem akarom hogy miattam hízzon el,de hát mindenhol azt lehet olvasni anyatejtől nem lehet elhízni,sem cukrot sem sót nem keverek az ételeibe,nehogy azzal is ártsak.Védőnő,doki azt mondjak várjak türelemmel.
2008. okt. 7. 17:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Én csak a fogyiztatókhoz szeretnék hozzászólni:

Az én babám 4,5 kg-al született, most 4,5 hós és 9 kg!!!!

Gondolom ő is lessz 8 hósan 13 kg ha nem több és már most elegem van abból a sok irigy tekintetből amelyik úgy nézi a gyönyörű babámat mintha egy elhízott disznó lenne. Kérdem én, a pampersbe miért vannak ilyen husi babák??? Miért nem sovány, hurka nélküli babákkal csinálják a reklámokat? Mindegyik szemétkedő a seggét verné a földhöz, hogyha ilyen gyönyörű husi babája lenne.

A kérdezőtöl elnézést, mert sajnos nem tudok válaszolni, de elegem van a képmutató emberekből. Amúgy nekem is már most mondta a doki, hogy valószínüleg mindent később fog csinálni a súlya miatt, de nem probléma. Behozza magát. Hogyha meg kimarad a kúszás-mászás akkor vannak rá gyakorlatok és játékok, hogy a jótékony hatásását hogyan tudja behpótolni. Szakemberrel kell beszélni, de abszolút nem olyan nagy probléma ez.

Amúgy mi is anyatejesek vagyunk, mielőtt vki el kezd tápszerezgetni, és az anyatejes babákat nem szabad fogyiztatni!!!

Üdv

2009. jan. 4. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!