Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor múlik el az üvöltős...

Mikor múlik el az üvöltős korszaka? Idegtépő 5 hetesen.

Figyelt kérdés

5 hetes a lányom de ha nem alszik akkor bömböl. Éjszakát végig alussza szerencsére. Tápszeres. Kilogikáztuk a védőnővel h nem a hasa fáj. Egyszerűen szeret kézbe lenni mert mikor fel van véve abba a pillantba csend lesz.

Idegesítő nagyon. Van egy másfèl évesem is ő tök nyugodt volt mindig. A lányom meg egy bőgőmasina. Próbáltuk a hordozókendőt nem vált be. A nagyhoz sincs türelmem miatta. Sokszor èrzem azt h bánom h megszültem. Ciki vagy sem ezt érzem.

mi a megoldás? Elegem van

2016. dec. 3. 20:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Átlag 8 hetesen szokott javulni a helyzet, mert addigra rendesen kezd működni az emésztőrendszer, megszűnik a hasfájás, megszokják a saját emésztésüket. Addigra javul a látásuk is, így már elkezdi lekötni őket egy két dolog, nézelődnek, látnak, jól hallanak, nem kell folyton testkontakt, elég ha a közelben vagy.

Sokszor egyébként azért üvöltenek, mert fáradtak, na és nekem az is kb 8 hétbe telt mire rájöttem, hogy aludni akar, csak nem tud, ezért sír. Ilyenkor segíteni kell neki. Pl. letakartam a fejét, ölembe vettem, leszorítottam a kezét és ritmikusan lélegeztem neki, mintha az anyaméhben lenne. Ettől megnyugodott, aztán már el tudott aludni. Ilyen kicsi babák sokszor magukat nem hagyják aludni, kéz és lábmozgásaikkal, meg egyszerűen nem tanulták még meg kizárni a külvilágot, felébrednek a saját pukijukra is. Ettől viszont még fáradtabbak lesznek, és a fáradt baba nagyon sír, akár csak a hasfájós. És ugye a legjobb ha a hasfájós baba fárad el...

Kitartás!

Egyébként a Peptit megveheted recept nélkül is, csak úgy drágább.

2016. dec. 3. 21:30
 12/21 anonim ***** válasza:

Az én fiam is ilyen volt, egész nap ölben. Nekünk bejött a "polya" módszer, nem szó szerint. Egy baba plédbe betekertem a kis testét, elég szorosan, attól megnyugodott.

Nála az is volt a baj, hogy nagyon elhúzódott a kitolás, a doki felnyult, forgatta a fejét, lehet, hogy meghúzódott a nyaka is szegénynek.

Igaza van valamelyik valaszolonak, még nagyon új neki ez a világ. Hiányzik neki is a régi élete, a hogy neked:))

Össze kell szoknotok itt, így két külön testben.

2016. dec. 3. 21:39
 13/21 anonim ***** válasza:
56%

Az Optimatol a kisfiam is üvöltött :( Próbáld ki a peptit vagy valamilyen laktóz mentes tapszert( gondolom a fiad sem véletlen kapott allergiásoknak való tápot) Kiadják recept nélkül is, persze drágábban.

Kitartást kívánok!

2016. dec. 4. 02:36
 14/21 anonim ***** válasza:
56%

Hat nalunk a srasra ket dolog valt be, de irod, hogy nalatok egyik sem jatszik, azert leirom, hatha megis ugy dontesz, hogy megprobalod masogyan:

- Nagyon gyakori szopi (3 honapig meg/ illetve visszahozhato az anyatej, ha egyeb akadalya nincs, en elmennek szoptatasi tanacsadohoz, nalunk ez szuntette meg a problemat, illetve a hordozo.hu szakertoi foglalkoznak az igeny szerinti tapszeres gondozassal cumival es cumisuveggel, hozzajuk erdemes lenne fordulni, ok komplexentudnak segiteni, hordozassal, szoptatassal, tapszeres gondozassal is)

- Ameddig nem jottem ra, hogy a 2-3 orankenti eves megterheli a gyomrat, valamint hogy korlatozas nelkul szeretne cicin lenni, addig a hordozas segitett a siras kezeleseben tuneti szinten. Ha a kendo ennyire nem jon be nektek (oszinten szolva nekem se jott be, es a fiam is sirt benne, meg felkotottem, es utana is percek mulva nyugodott csak meg setalas hatasara), akkor vannak mas eszkozok, pl. tudom ajanlani a Caboo Close-t, vagy az Emeibaby csatos hordozot (lehet kolcsonozni a hordozo.hu-tol, napi 200 ft korul van, kiprobalni szerintem nagyon megeri. Kevesebb siras, ket szabad kez... Ha pedig meg ezt sem turi, akkor devenyeshez, gyogytornaszhoz erdemes elvinni, esmegnezetni, hogy a nyakanal nincs-e letapadva izom.

2016. dec. 4. 09:38
 15/21 anonim ***** válasza:

Mi orara etetessel kezdtuk, amit nagyon megbantam. Bukott, sirt, megterhelte a hasat. Mikor atalltunk az igeny szerinti szopira szoptatasi tanacsado ajanlasara, akkor szuntek meg ezek a problemak, azutan szinte meg bufiztetni sem kellett sosem.

A cumit, cumisuveget elvennem, es kidobnam a kukaba, es mutatnek a cumizavarrol cikkeket. Sved itato poharbol, fecskendobol, vagy medelas poharkabol lehet a babat a lefejt tejjel ugy etetni, hogy elkerulhesd a cumizavart. En eltuntetnem a cumikat, cumisuvegeket (annyiszor, ahanyszor csak szukseges!), es nemadnam oda a babat, ha mashogy is megoldhato, ha a kereseddel szembemennek, ami felhaborito. Mi lesz kesobb, ennel komolyabb dolgokban? (Es mar ez is komoly, ugyanis a cumi, cumisuveg mas szopasi technikat igenyel, ami sebesmellbimbohoz, es szopisztrajkhoz vezethet barmikor, akar honapok mulva is, akkor pedig nem a nagyszulok fognak vele szenvedni).

2016. dec. 4. 09:48
 16/21 anonim ***** válasza:
Meg amit ajanlok, erdemes lenne a kerdesedet a facebookon a Szoptatasi kerdezz-felelek csoportban feltenni.
2016. dec. 4. 09:49
 17/21 anonim ***** válasza:
Az utolso ket valasz nem ide ment volna, bocsi:D
2016. dec. 4. 09:50
 18/21 anonim ***** válasza:

Viccesek vagytok... A tápszerre és a hasfájásra tippeltem a válaszomban, azt is megválaszoltam, meddig tartott nálunk - ezek után többen is írták még a hasfájást, tápszert (magyarul "felvették a fonalat", amit bedobtam) - mégis én vagyok lehúzva 55 %-ra. Áruljátok már el, hogy miért? hogy legalább megértsem... komolyan nem a százalék miatt, csak abszolút nem értem az itteni emberek gondolkodását...

Még a védőnőről sem írtam rosszat - még azt sem lehet mondani, hogy ezért... nem értem...

2016. dec. 4. 10:42
 19/21 anonim ***** válasza:
Majd egyszer.... készülj fel, hogy vannak ilyen gyerekek. Ha szeret kézben lenni, tartsd sokat
2016. dec. 4. 13:17
 20/21 anonim ***** válasza:
Nővérem kislánya is ezt csinálta, csak ő 5hós koráig. Nem tudsz vele mit tenni, mintsem türelem, türelem és türelem! Esetleg megkérsz valakit, ha nagyon elég már, hogy vigyázzon rá pár órára. Én nagyon sokat voltam a kicsivel, mert a nővérem ugyan így érzett, mint te.
2016. dec. 4. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!