Mennyire vészes, amikor jön a babák foga?
Régóta kűzdünk a hasfájással, (semmi sem használ igazán), és tegnap azt mondta vki, hogy ennél is rosszabb, amikor a foguk jön. Komolyan? Lehet, hogy arra sem fog nekünk semmi használni?
Amúgy hány napig szenvednek egy fog miatt? Egyesével, vagy kettesével bújnak elő a fogacskák?
Nem biztos, hogy a fogával is szenvedni fog. Az én kisfiam is hasfájós volt, viszont a fogaival nem szenvedtünk. Most jött ki neki a 3. és a 4. és nagyon jól viselte mindet.
Szerintem ez babától függ, bár mi nagyon szerencsések vagyunk, mert a lányommal se volt semmi gond, mikor jöttek a fogai. Van olyan baba, amelyik nagyon szenved, de ez a hasfájással nem függ össze.
Nekünk úgy jöttek a fogak, hogy kb. 2 hét alatt kijött kettő.
Sok sikert, és hasfájás mentes napokat kívánok nektek.
Másfél évesek vagyunk, 16 fogunk van. Nem hiszem, hogy a fogzásra van egységes recept, leírom példának, hogy nálunk hogy volt.
Az első metszőfogak egyesével jöttek, a szemfogak kettesével fent és lent. A négy őrlőfog egyszerre jött. A szemfogak kivételével minden foggal csak egy éjszakányi problémánk volt. Azt a néhány órát, amíg a foghegy átszakította az ínyét elég nehezen viselte.
A szemfogak nagyon lassan, több hónap alatt jöttek ki és nagyon sokat kínlódott vele. Úgy vettem észre, hogy szakaszosan nőtt, kb. hetente két napig mindent szétrágott kínjában és nyöszörgött, aztán mintha elvágták volna. És ez így ismétlődött hétről hétre.
Van a fogzás kínjainak enyhítésére egy ínyzselé, de nem próbáltuk ki. A gyerekorvosunk szerint nem használ, azt csak a szülők megnyugtatására találták ki. Hűtőrágókáról hallani sem akart a lányom, így ujjbeggyel maszíroztam az ínyét, ezt szívesen vette, sőt kérte is többször naponta.
És hogy mennyire vészes? Elég rossz érzés nézni a gyerekedet ahogy napokig alig eszik és nem tudod felvidítani, vagy nyöszörög álmában, és tudni, hogy nemigen tudsz rajta segíteni, mert az a fránya fog a saját tempójában nő, de együtt fogtok örülni, mikor végre megkoccan a kanál az új fogacskán.
Nekünk nem volt gond éjszaka sem kelt fel! kb.2 hét alatt kijött 2 fogunk egyik nap az egyik bujt elő másnap már a másik.Egy picit volt talán nyűgösebb a kisfiam.Pedig 4.5 hósan jöttek ki.Most jön a felső kettő.
5.5 hónapos kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!