Születéstől csak 1 év otthonlét a gyerekkel mennyire hat ki a kicsi fejlődésére?
Hanem azon múlik, hogy munka után minőségi időt töltsenek a dolgozó szülők a gyerek(ek)kel, mert élményekre, emlékekre van szükségük.
Én munka után festek, sétálok, mesélek, beszélgetek, ha kell tornázok stb vele.
A bölcsikben kicsi a létszám. Jobban tudnak figyelni 1-1 gyerekre.
Ha rossz neki ott, azt észreveszed. Fiam sírva ment a magánbölcsibe minden reggel, államiba 3 nap alatt beszokott, és minden nap örömmel ment (beszélni még nem tudott, de láttam arajta, hogy szeret ott lenni.)
Hát egy cseppet tényleg túlaggódod. Válasszatok körültekintően bölcsit, és akkor nincs mitől félni.
Egyébként miért gondolod, hogy nem alakul ki megfelelő kötődés? Mert az anyja nem lesz vele otthon? És? Te az első naptól nem vagy vele otthon, mégis kötődik hozzád is, nem? És ez igaz az apák 99%-ára, mivel Magyarországon még mindig általában csak az anyák maradnak otthon, ki egy, ki két, ki három évre, de ha utána vissza kell menni dolgozni, akkor nem az az általános, hogy utána az apa is otthon marad. Mégis, szerintem az apákhoz is kötődnek a gyerekek, legalább is az enyémek igen, és a környezetemben is ezt tapasztalom, pedig sajnos nálunk sem volt megoldható, hogy a férjem is itthon maradjon velük.
Akkor miért gondolod, hogy ha az anya is ugyanúgy eljár dolgozni, mint te, akkor jobban sérül a kötődés, mint amikor te nem vagy vele otthon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!