Ti hogyan ápoljátok magatokat kicsi baba mellett? Szoktatok fodrász/kozmetikus/körmöshöz járni? Esetleg szoliba?
Anno nagyon apolt es igenyes no voltam, imadtam szepitkezni, megtanultam sminkelni is, a hajam is irigylesre melto volt. Na de gyerek elott volt is idom ezzel foglalkozni. Nem cicababa voltam, hanem egy normalis igenyes no.
Amiota megszuletett a lanyom, azota hanyatlik ez az affinitas, eleinte csak muszalybol nem szepitkeztem, mert ugye nagy gatsebbel allni nem tudtam nem meg hajat gondoriteni es kormot lakkozni.
Aztan a teendok egyre masra jottek, szepen be is kebeleztek sajnos, vegul oda jutottam, hogy a 10 hos babam mellol mar nem jarok el se fodraszhoz se sehova.
Ti szoktatok? Kellene?
Egyre jobban erzem, ahogy a csini gyermektelen hugom all mellettem, hogy nagyon nem jo ez igy, valamit kene kezdeni magammal.
A hajatokkal pl mit csinaltok? En ha kiengedem, akkor szanaszet tepi a kislanyom, felkotve meg mit szepitsek rajta..
Na az ilyen es ehhez hasonlo "ervek" miatt bele se kedzek..
sokat vagyunk a szabadban, így a szoli megoldva.(bár oda amúgy sem jártam)
hajam egyenlőre felkötve, de néha eljutok fodrászhoz, vágatni. valahogy amióta megszülettek a fiúk, nem tudom elviselni se a sminket, se az ékszereket, a körömmel úgyan ez a helyzet. szemöldököm én szedem, szerencsére az arcom rendben.
most egész sportos lettem :)
szerintem nem feltétlen muszáj hogy állandóan a toppon legyünk. a mi komfort érzetünk legyen 100% és akkor minden rendben van
En 2-3havonta jarok fodraszhoz, kozmetikushoz.
Szemoldokom magam szedem.
En minden nap sminkelem magam, igy erzem jol magam, mert sajnos nem mindig olyan szep a borom. De ez csak egy natur smink. Kicsikent mikor meg csak fekudt kosfiam imadta nezni ahogy sminkelek :D
Lakkozni csak a labujjkormeimet lakkozom mert sztem azt sokkal szebbe teszi.
Ha csak sima copfba kotnem a hajam ugy neznek ki mint egy vicc ugyh altalaban a frufrum vagy az egyik oldalam elfonom, vahy fejem tetejere rakom a copfot mint egy fank.
Fodrászhoz kb 3 havonta megyek. Kb állig érő hajam van, amikor már hosszabb, elég csúnya, mert csak lóg, úh akkor összekötöm.
Kozemtikusnál, körmösnél soha nem voltam.
Sminkeltem mindig (elég csúnya a bőröm sajnos, úh én igénylem), gyerek óta is sminkelek, otthon persze nem.
Körömlakk csak azóta, amióta nem kell kézzel mosnom, meg napi x-szer mosogatnom.
A fiam pár hónapos koráig csak a tisztálkodás, arcápolás, igènyes öltözködès hármasra koncentráltam. A hajam összefogva hordtam.
Kb 10 hónapos volt, amikor újra rövidebb frizurát vágattam, mert már volt időm kivasalni pl. Mivel vállig sem èr, ez kb 2 perc.
Ekkor kezdtem el jobban odafigyelni a kalóriákra is, mert abbahagytam a szoptatást, ès plusz 2-3 kg maradt rajtam, ami zavart.
Most 15 hónapos, általában sminkelek, ha megyünk valahová, sikerült fogynom is. :)
Csak fodrászhoz járok rendszeresen. Inkább szèp, igènyes ruhákra vadászok. ;)
Kozmetikusnál a születése óta nem voltam, ugyanakkor gyógyszertárból szerzem be a jó minőségű arctisztítót és krémet, így normális a helyzet, viszont egy minimális alapozót és púdert mindig használok, ha kilépünk a házból. A gyantázást megoldom a gyerek alvásidejében, fodrászhoz havonta elmegyek vágatni és festetni (utálom, ha az ősz hajszálak kikandikálnak), otthon viszont sokszor összekötöm, de egy féloldalas frufruval ez feldobható. A lábamon 1-2 hetente kifestem a körmömet, folyamatosan szerzek be új ruhákat (még sétálni sem indulok el mackónadrágban), igyekszem odafigyelni magamra.
Engem jó érzéssel tölt el, hogy csinos anyukaként lépek ki a gyerekkel otthonról.
Nekem rovid mukormom van baratnom csinalja ugyhogy kikapcsolodas oda menni minden szempontbol, a labamon en csinalom a gel lakkot, par honapja nincs muszempillam mert kontur lett tetovalva hianyzik mert az alapbol mar vegulis egy smink volt de mar pihentetni is akartam a pillam. Szoval most marad a sima smink. Probalok akkor is torekedni ra mostanaban ha csak itthon vagyunk hogy a volegenyem se abranduljon ki😂 Az evesre alapbol figyelek. Eddig felhosszu hajam volt amit beszaritottam de most novesztem igy jelenleg szepen ossze se tudom fogni sajnos ugyhogy a hajam egyenlore csak ugy van, kivasalva. De a hosszu hajuaknal borzasztoan tetszik a konty fankkal. A fiam szeret belekapaszkodni mostansag ugyhogy jo lenne osszefogni egyebkent.
Szoliba nem jarok viszont a labamra szivesen kennek valami barnitot mert szornyen feher.
A kozmetikus, körmös, szoli.. nálam sose volt az igényesség mércéje. Mind olyan amit magam kényelmesebben megoldok (arcápolas, szőrtelenítés) vagy nincs igényem rá (a teljesen rövid, színtelen körmöt szeretem és ha fizetnének se rontanam el a fehér bőröm). Egy ideig, amíg növesztettem, a fodrász sem, mert pár centit nekem se esett nehezemre vágni belőle. Mondjuk tény, hogy most ~1 hónapja a szülinapom előtt nagyon jól esett, hogy csak beültem a fodrásszékbe és megcsinálták helyettem, ugyanakkor jó darabig nem megyek, mert a fodrasz által használt biotrutymóra allergiás lettem.
Egyébként masban sem változtam. Mindig is a "kényelmesen csinos" iranyt képviseltem. Magas sarkú számomra kínzás. Szeretem az A-vonalú ruhakat, a 2-3 centinél nem magasabb sarkú minőségi bőrcipőket, de sportosban is jól érzem magam. Nem kapok szívszédülést, ha (tiszta, nem kopott, nem 6-szor akkora) "mackóban" látnak babakocsit tologatni masok.
Fel eves a gyerekunk. A hajam festve van (nagyon oszulok), 5 hetente kell emiatt fodraszhoz mennem. Mindig ossze van kotve, mert nagyon melegem van alatta. A szemoldokom szedem, de kethavonta kozmetikus alakit a formajan. Kormeimet en vagom, festem. Szoliba nem jarok.
Szerintem ugyanugy maradt minden, mint szules elott volt. Naponta sminkelek kicsit (spiral, ceruza, korrektor), de nem vasalom a hajam vagy ilyesmi. Ruhakat ugyanolyan idokozonkent veszek (nem szeretek vasarolni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!