Születéstől csak 1 év otthonlét a gyerekkel mennyire hat ki a kicsi fejlődésére?
Már ne is haragudj, de 1 évesen sehova nem fogják bevenni a csöppséget... Kíváncsi vagyok, hogyan szeretnétek megoldani azt a másik 1 évet?
Nálunk mindkét gyerek járt bölcsődébe és óvodába is, igazából nem hiszem, hogy sok különbség lenne mint akivel otthon maradtak. Saját tapasztalatból kiindulva a gyerekeimnek előnyére vált, mert szépen megtanultak beszélni és sokat ügyesedtek már a bölcsődében is. De oda 2 éves kor alatt nem veszik be a gyereket.
Hát nem tudom, te hova vinnél egy 20 hetes babát... de hogy állami bölcsődébe nem veszik be az ziher... A kisebbiket nálunk nem voltak hajlandóak vállalni addig amíg be nem töltötte a 2 évet (decemberi születésű).
Erről ne is haragudj, de az a véleményem, hogy az ne vállaljon gyereket aki nem tudja megoldani... Egy csecsemőnek az anyjára van szüksége és nem arra, hogy állandóan húzzák vonják... pláne vadidegen emberek.
Igen, 20 hetes kortól.
Nem lesz nehezebb élete.
De, vesz be állami bölcsi. Amikor a lányom volt bölcsis, alig múlt egy éves, volt egy hét hónapos baba a csoportjukban.
Nem mindenki maradhat otthon, de ha jól értem, kár volt szülnöm?! Nekem is egy évet engedett a munkáltató, és nem, nem nehezítettem meg az életét ezzel. Szuper a kapcsolatunk, imád minket és az egyik a nagycsoportosok között, akire 3 év alatt egyszer tudtak "rosszat" mondani, amikor a kötelező úszást kihagyta, mert heti 2x jár edzeni, tehát nem kötelesek úszatni ha rendszeresen sportol. Csak árnyaltan írtam le, pedig bölcsis volt. Az a hely meg nem az ördögtől való.
Nővérem kisfia 8 hónaposan lett bölcsis, bátyám lánya 13 hónaposan. Mindketten állami bölcsiben. Semmi hátrányuk nincs az otthon ülőkel szemben.
Kérdező: Esetleg te is maradhatsz otthon 1 évet gyeden.
De ha beadjátok bölcsibe, akkor sem lesz semmi baja.
Saját véleményem szerint a 3 év sok. Már előbb közösségbe kellene kerülnie egy kicsinek (persze mindenki másra esküszik). Nálunk a 2 éves kor volt az ideális.
Nem tudom, az első válaszoló hol él, de a bölcsi nem csak a két és három éves korú gyerekek számára van létrehozva, hanem szinte minden, ovis kor alatti gyereknek. Az én fiam csak két hónappal a második szülinapja előtt kezdett (gond nélkül), de volt a bölcsiben több egy év körüli is. Állami bölcsi természetesen. És ez nem most volt, hanem 7 éve, amikor még gyed mellett nem lehetett dolgozni. Most, hogy már gyed extra van, és lehet mellette dolgozni, eléggé megnőtt az egyévesen bölcsit kezdő gyerekek száma. Barátnőm is most iratta be a gyerekét bölcsibe, picit több, mint egy éves lesz akkor a babája.
Egyébként nem lesz tőle semmi baja a gyereknek, csak meg kell találni a megfelelő intézményt, ahol jó szívvel hagyja ott a szülő, amíg dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!