Mennyit fektethetem hason a 3 hetes kislányomat?
Nyugodtan fektesd hason, amennyit csak igényli. Lányom nagyon kissúlyú volt, koraszülött osztályra került, első perctől hason altatták a babákat ott. Itthon is végig hason altattuk, nem is tudott háton aludni. Arról nem is beszélve, hogy a mozgásfejlődésben nagyon fontos szerepet játszik a hason fektetés. Kislányom nagyon-nagyon korán elkezdte tartani a fejét és minden mozgásformát korosztályánál hamarabb csinált - én nagy százalékban a hason altatás eredményének tulajdonítom.
A bölcsőhalál egyik kockázati tényezőjeként valóban felsorolják a hason altatást, ha nagyon aggódtok kölcsönözzetek/vegyetek légzésfigyelőt és a baba is nyugodtan lehet így hason. Nekünk volt, de kis súly miatt egyébként is ajánlott.
Szia!
Én kb. 2 hetes kora óta nappal csak hason teszem le. Tényleg nagyon sok szempontból jót tesz ez, nem hasfájós, szépen emelketi a fejét, vállát, szinte már próbál átfordulni is (6 hetes!), persze még nem fog :-)
Ezen kívül olvastam itt sok olyat is, hogy valakinek lelapult a feje hátul, mert folyton háton feküdt.
Szerintem annyiszor tedd hasra, ahányszor csak jólesik neki. Ha nincs légzésfigyelő, akkor éjjel azért legyen háton, ahogy előttem is írták.
A mi kisfiunk is hason tud jót aludni. Most 3 hós. Kénytelen vagyok így letenni, mert a hátán felébreszti magát, ahogy álmában mozog. Éjjel néha az oldalára fektetem, de ha azt akarom, hogy biztosabban aludjon, akkor a hasára teszem.
Mit jelent az, amit írtál, hogy felmelegedhet a tüdeje?
Mondjuk nekünk van légzésfigyelőnk, így nyugodtabban altatom így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!