Mennyi az ideális korkülönbség két baba között?
Figyelt kérdés
A fiam most 2,5 hónapos,szeretnénk neki kistesót,mielőtt két éves lenne, menstruációm már megjött egyszer, és a párommal védekezés nélkül vagyunk együtt. Tapasztalatok érdekelnének,az is h szülés után mennyi idővel sikerült ujra teherbeesni,és h a kis korkülönbség milyen .2008. okt. 5. 20:26
11/12 anonim válasza:
Pontosan abból a megfontolásból amit Te is írtál én bevállaltam a második babót úgy, hogy az első idén februárban született. Most 18 hetes terhes vagyok a második babával. Nem bántam meg, és tisztában vagyok vele, hogy nem lesz egyszerű a két kislurkóval, de eddig akárkivel csak találkoztam mindenki azt mondta, hogy igenis ideális a testvérek szempontjából ez a kevés korkülönbség. Mellesleg pszichológusok azt mondják, hogy a 3 év körkülönbség a lehető legrosszabb, és ezt én is meg tudom erősíteni, bár ez nyilván a gyermekek nemétől is függ. A páromnak van két nagyfia az előző házasságából, akik között 3 év a korkülönbség és hihetetlen, hogy mennyire nem jönnek ki egymással. Hetekig elvannak egymás nélkül, ha együtt vannak, abból mindig baj van. Ez főleg most a kamaszkor idején mutatkozik meg, amikor az egyik már bőven benne van, a másik pedig most kezd kamaszodni. Hát iszonyú. Persze lehet, hogy ez csak náluk egy sajátosság, és biztos az is szerepet játszik, hogy mindketten fiúk. Nyilván van ellenpélda is. De visszatérve arra, hogy Te sem akarsz újra dolgozni, majd megint teherbe esni, akkor nyugodtan vállald be ha bírod a strapát, mert a tesóknak nagyon jó lesz. Én azért is örültem, hogy sikerült ilyen hamar összehozni a másik babát, mert akkor legalább az elsővel megtehetem, hogy tényleg 3 éves koráig itthon maradok. Sajnos a második baba lehet, hogy csak két éves koráig marad itthon velem, aztán bölcsizünk, de az is lehet, hogy vele is kitöltöm itthon a 3 évet. Ez sajnos elsősorban anyagi kérdés. Mindenesetre én úgy gondolom, hogy jó a babának, ha minél tovább otthon marad az anyjával. Korábban azon a nézeten voltam, hogy minél előbb közösségbe, de aztán rengeteg ellenérvet sorakoztattak fel, és én is azt tapasztalom, hogy szükségük van arra, hogy velünk maradjanak ebben az időben. El se tudnám képzelni, hogy a fiamat néhány hónapon belül bölcsibe adjam. De ez már egy másik téma. Én február elején szültem, áprilisban jött meg először, és májusban teherbe estem. Az első babánál is pont úgy volt, hogy eldöntöttük, hogy na akkor nosza, és elsőre összejött. Szerintem azonban ne másokhoz hasonlítsd magad, hanem arra emlékezz vissza, hogy az első milyen könnyen/nehezen jött össze. Feltételezem, hogy a második baba is könnyen össze fog jönni, ha az első hamar megvolt. Nagyon sok sikert a már meglévő babához, és az újabbhoz is.
12/12 A kérdező kommentje:
első baba,nem tervezett volt, utsó fogamzásgátló beszedése után 2 hónapra sikerült. szeretném a kis korkülönséget amiatt is,h mikor már kamaszodnak stb.,jajj de messz is van,akkor tudjanak együtt csajozni stb.márha a második is fiú lesz,hameg csaj lesz,akkor a nagytesó tud rá vigyázzni:-)) jól elszaladtam az idővel:-))
köszönöm a válaszokat
2008. okt. 6. 13:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!