Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi az ideális korkülönbség...

Mennyi az ideális korkülönbség két baba között?

Figyelt kérdés
A fiam most 2,5 hónapos,szeretnénk neki kistesót,mielőtt két éves lenne, menstruációm már megjött egyszer, és a párommal védekezés nélkül vagyunk együtt. Tapasztalatok érdekelnének,az is h szülés után mennyi idővel sikerült ujra teherbeesni,és h a kis korkülönbség milyen .
2008. okt. 5. 20:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

szerintem 2-3 év.

A lényeg , hogy a te szervezeted ismét terhelhető legyen, ha pedig vártok pár hónapot azért még csak 2,5 hós a kicsi..akkor lesz köztük annyi, hogy a nagyobbra már nem kell olyan konkrétan figyelni..mondjuk úgy értelmesen tud várni,amíg dolgod van a kicsivel..

Szerintem 2 év mindenképp, de ez mindenkinek egyéni képességein múlik, meg persze, hogy a párja mennyit ér rá segíteni.

2008. okt. 5. 21:37
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát, a szüléskor én is azt gondoltam, hogy hamarosan újra vállalom. Azóta eltelt lassan 2 év, de még nem mernék belevágni. A lányom sok időt, és energiát igényel, még úgy érzem, nem tudnék eléggé odafigyelni egy másik babára is. Talán 1-2 év múlva. Persze ha mégis korábban jönne, hát nem tennék ellene.
2008. okt. 5. 21:39
 3/12 anonim ***** válasza:
az ideális korkülönbség szerintem 3-4 év - nem csak a te szervezeted miatt, hanem a nagyobbik gyermek miatt is. A 2-3 éveseknél még nagyon fontos dolgok történnek a pszichés fejlődésükben (pl. dackorszak) + picik még, nagyon fárasztó szülőként is "kétfele szakadni", kettőt emelgetni... Ha megtehetitek, akkor várjatok még vele.
2008. okt. 5. 23:19
 4/12 A kérdező kommentje:
csak hogy a munkám miatt,nem akarom h megvárom a 3 évet,visszamegyek melozni, és ujra terhes legyek.
2008. okt. 5. 23:21
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Régen úgy gondoltam, hogy 4-5 év a legjobb a gyereknek, de egy barátnőm meggyőzött.Azt mondta a 2 és a legjobb, mert így leszenk igazi testvérek.Persze az első évbe belepusztulsz, de utána meg annyi időd lessz mint a tenger mert ők eggyütt fürdenek játszanak stb.Persze nem arról van szó, hogy milyen jó lessz lepasszolni őket de mit nem adnék néha 10 perc szabadságért, hogy nyugiba el tudjak mosogatni vagy felmosni vagy akármi :o)

Ha készen állsz rá akkor hajrá!!!!

2008. okt. 6. 08:58
 6/12 anonim ***** válasza:

Egy az egyben azt akartam írni, mint az utolsó hozzászóló. Én is úgy voltam vele, hogy kb. 4 év az ideális. De látom unokaöcséimnél, akik között 2 év van, mennyire jól eljátszanak egymással, milyen közel állnak egymáshoz. Igaz, hogy tesóm tényleg az első évben majd szétszakadt, de hosszútávon megéri szerintem.

Ennek ellenére most így felnőtt fejjel belegondolva, nővérem és én (4 év különbség) sosem voltunk igazán jó testvérek gyerekkorunkban.

2008. okt. 6. 09:08
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Hugom lányai között 18 hónap van. Az elején ő is próbált 8 felé szakadni, de ahogy nőttek a lányok egyre könnyebb lett neki is. Most 9 éves a nagyobbik és imádják egymást, remekül elvannak együtt egész nap :) Mondjuk ők nagyon nyugodt gyerekek, szinte soha nem kellett semmiért rájuk szólni :)

De azért ez szerintem alkati kérdés is. Hugom lányait bármikor "bevállalom" akár napokra is a 8 hós kislányom mellett, de van egy-két ismerősöm kinek a gyermekeit nem, ott is 3 tesó van 1-1 év korkülönbséggel.

2008. okt. 6. 10:04
 8/12 anonim ***** válasza:
Utolsó hozzászóló vagyok. Még annyi, hogy mi is gondolkodunk kistesón, és én is úgy vagyok vele, hogy 2 éven belül szeretném.
2008. okt. 6. 10:05
 9/12 A kérdező kommentje:
azt tudom h az első év huzos..de akinek ikrei vannak,azoknak még nehezebb...mindenki mást mond a környezetemben is,szal nehéz,de ugy döntöttünk a párommal,amikor a sors akarja akkor hadd jöjjön:-))
2008. okt. 6. 10:40
 10/12 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Nálunk 3 fiú van, 4-4 év korkülönbséggel (nem terveztük, így alakult...). Féltem, hogy a 2 nagy nem játszik majd egymással a korkülönbség miatt, de szerencsére nem így lett, ha lehet állandóan együtt vannak,nagyon szeretik egymást, soha nem volt féltékenység. A legkisebb, most 9 hónapos, és ő az igazi "baba" a családban, nemcsak mi,a szülők, hanem a 2 nagy is kényezteti. Szóval nálunk a viszonylag nagy korkülönbségek miatt nincs probléma. Egyetlen "gondom" van, hogy lassan már 10 éve folyamatosan van egy pici baba a családban...Lehet, hogy jobb egyszerre túlesni ezen az időszakon.

Sok sikert a kistesóhoz!

2008. okt. 6. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!