Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik házimunkát végzed a...

Melyik házimunkát végzed a babád ébrenléte alatt és melyiket az alvásidejében?

Figyelt kérdés
Hogyan vonod be a feladatokba a babád? Nem unatkozik ilyenkor? Mennyi idős most?
2016. nov. 18. 22:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

1 éves, tehát nagyon belevonni még nem tudom semmibe.

Majdnem mindent meg tudok csinálni, amikor ébren van. Bár én egyben nem takarítok 3 órát. Arra sajnálnám tőle elvenni az időt. Azt akkor csinálom, ha hazaér a férjem. Ilyen pl. a porszívózás. Ha hazaért a férjem, akkor legtöbbször elmennek egy rövid sétára, na én akkor porszívózok meg felmosok.

2016. nov. 19. 06:38
 12/15 anonim ***** válasza:
Ez nálunk nagyon időszakosan változott. Amikor még elvolt a járókában, akkor simán megcsináltam mindent, majd mikor elkezdett mászni, nem mertem magára hagyni a szobában (paramami :D ), úgyhogy nagyjából minden alvás időre korlátozódott vagy akkorra, mikor apukája hazaért. Most 16 hónapos, bevonni nagyon nem tudom, de jön utánam és nézi, mit csinálok :) Utánozni szokott, van egy kis sepruje, illetve a saját játékait el szokta pakolni a játéktárolóba :) Alvásidőre a konyhai dolgokat hagyom, a mosogatógépbe ki-be pakolást, főzést, mert félek, ahogy ott lébecol körülöttem, nehogy sérülés legyen belőle. Elég szűkös a konyha, így nem egyszerű, az etetoszékben meg nem igazan marad meg tartósan.
2016. nov. 19. 06:47
 13/15 anonim ***** válasza:

A mosógépet segít bepakolni.

Teregetésnél egyesével dobálja szét a ruhákat szóval nem unatkozik.

Ha szedem le őket akkor van mikor ő is jön és húzza le a ruhákat a szárítóról.

Mosogatásnál általában a fiókot pakolja, szeret a konyhában tevékenykedni, ami nem neki való az el van zárva vagy magasra van rakva, de sokszor pl etetőszékben van ilyenkor.

Főzés attól függ, sokszor a tízórai ideje is elég, olyat kap, amit tud csipegetni én pedig igyekszem olyat főzni amit gyorsan oda tudok rajni. Ha pepecsebb akkor ha a férjem is itthon van egyébként 4 műszakos munkarendben dolgozik szóval ha délelőttös is fél 3-ra itthon van.

Sepregetni meg felmosni is leginkább amikor etetőszékben van. Egyébként étkezések után ha jó kedve van képes percekig ellenni 2 babakanállal szóval szerencsém van vele.

Alvásidőben a játékai összepakolásán kívül nem nagyon van olyan amit sűrűn kell csinálni, fürdőben ilyenkor takarítok, ha kell port törölni vagy ablakot tisztítani akkor azt mikor alszik.

Nálunk kicsi a lakás és a konyha a szobája mellett van, felkel rá. A fürdőre pl nem meg a nappaliban is tudok tevékenykedni.

Porszívózás akkor amikor a férjem leviszi mert 3 hónapos kora óta fél a porszívótól, én nem erőltetem.

14 hónapos kisfiú

2016. nov. 19. 07:22
 14/15 anonim ***** válasza:
Egyébként kb 10 hónapos kora óta ez így van, azelőtt volt 2-3 hónap amikor nehezebb volt minden pl nem evett még egyedül kézzel sem ráadásul kapaszkodott a lábamba. Főzés idejét végignyafogta, leginkább akkor főztem amikor a férjem is itthon volt pl pihenőben sokszor 2 félét is csináltam és ezzel nem volt gond egy ideig. De pl akkor egy egyszerű teregetés vagy mosogatás is úgy telt, hogy kapaszkodott a lábamba közben.
2016. nov. 19. 07:28
 15/15 anonim ***** válasza:
A lányom 8 hónapos, nappal másfél órát alszik összesen. Annak is a felét séta közben a babakocsiban. Éjszaka óránként kel... Bár nem mindig tolerálja a picim kénytelen vagyok az ébrenlétében is főzni, mosni, takarítani.
2016. nov. 25. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!