Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Maradnátok otthon a babával,...

Maradnátok otthon a babával, vagy dolgozni mennétek?

Figyelt kérdés
Fél éves a kislányom. Egyedül vállaltam őt, "apuka" lelépett. Szülés előtt dolgoztam, tehát CSED-et kaptam, most pedig GYED-et. Mivel ebből a pénzből (Kb 100 ezer Ft) egy albérletben nem jönnénk ki, hazaköltöztünk a szüleimhez. Kislányom tápszeres, havi szinten 20 ezer Ft csak a tápszer. És még ott van a pelenka, stb. Szerettem volna két évig itthon maradni vele, de nem szeretnék sokáig itthon maradni, nem tartom "egészségesnek", hogy a szüleimmel éljek, úgy, hogy már van egy gyermekem. Persze a szüleimnek nagyon hálás vagyok, a költségekből mi is kivesszük a részünket, de annyit azért nem fizetünk, mintha külön élnénk, és így sem marad sok hó végére. Ti vissza mennétek dolgozni, vagy megvárnátok, hogy lejárjon a GYED és bölcsibe menne a gyerek? Teljesen tanácstalan vagyok. Kérlek normális válaszokat írjatok, ne azt, hogy minek szültem más nyakára, apa nélkül. Köszönöm.

2016. nov. 10. 00:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
55%

Ha jó a viszony a szüleiddel és nem vagytok a terhükre maradnék. Másfél éves koráig minimum. Ezeket a hónapokat, éveket semmi nem hozza vissza. Gyorsan elrepül. Nem tudom mennyi lehet a fizetésed. Ha mondjuk 150 ezer és kapnád mellette a 100 ezres gyedet az valóban jól hangzik. De megéri? Otthagyni egy ilyen picit egész napra? Nekem minden gondolatom körötte járna. Biztos maradnék minimum egy éves koráig, de inkább másfél.

És a kedves apukát meg kötelezném gyerektartásra, ha másképp nem megy jogi úton.

2016. nov. 10. 07:26
 12/18 anonim ***** válasza:
Ezt neked kell tudni, en nem mennek. Hasonlo helyzetben vagyok, egyedul a picivel, ha torik ha szakad maradok vele ket eves koraig. Mi is a szulokkel ( szulovel ) lakunk, plusz a gyed , igy kijovunk, nem fenyesen, de kibirom,hogy egy eve nem vettem magamnak ruhat, meg nem voltam fodrasznal.
2016. nov. 10. 09:16
 13/18 anonim ***** válasza:
Elozo vagyok , egyebkent meg sok nepnel, nemcsak a ciganyoknal nagy csaladok elnek egyutt a mai napig, tobb generacio, nincs ezzel gond.
2016. nov. 10. 09:17
 14/18 anonim ***** válasza:
2%

Édesanyám mind a 3 gyerekkel otthon maradt. Csak akkor ment el dolgozni végül amikor 5 évesen oviba mentem. Azt is megbánta, hogy akkor vissza ment dolgozni.

Az hogy a szüleidnél laksz, nem baj ha a szülőknek sem az. Nagyon jó segítség tudnak lenni.

2016. nov. 10. 10:00
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Itt szerintem nem azon van a hangsuly h ha ki virja huzni maradjon-e,hanem ha kiesik a munkaeropiacrol,tart karral varjak-e vissza vagy az lesz az oneletrajzaban h evek estek ki.Ha a munkahely visszavar,nem hazardiroznek.Epp eleg huzos lesz h ha beteg,akkor ki maradjon otthon vele,ha nincs parja.
2016. nov. 10. 10:49
 16/18 anonim ***** válasza:
36%
Bölcsi párti vagyok , kisfiam 1 éves kora óta jár. Szerintem ha addig tudsz várni addig maradj vele otthon. Addigra kb elkezd járni, be tudod vezetni az ételeket és kb az lesz a napirendje mint a bölcsiben. Így sokkal könnyebb helyzetben lesz a kicsi és a gondozóknak is kicsit könnyebb. A tapszerrel kapcsolatban beszélj a gyerek orvossal hogy adjon másikat ami olcsóbb. Kisfiam a peptit ette de nem volt tej allergiaja, kicsiként kaki gondok voltak arra kaptuk, de amikor ez helyre állt nem váltottunk. Egy doboz így kb 300 volt mert 90% van rá. Ezt 1 éves korig írhatja ki így. Én jól fel tankoltam es kb 1,5 éves koráig így kapott tápszert.
2016. nov. 10. 22:17
 17/18 anonim ***** válasza:

Kerdezo hany eves vagy?

Amugy sztem nem legyel ennyire elkenodve, nem tudom a szuleid hogyan elnek, mire telik, de ha igazi szulok es nem ehberen nyomorognak ketten, akkor igenis lakhatsz ott es ok pedig varjanak turelemmel amig a baba nagyobb lesz es vissza tudsz menni. Nem tudom mennyit kerestel amig meloztal, de ha 100 ezer a gyeded akkor max 130 korul kell kapjal fizut. Nem tudom az a par tizezer megeri e. A babadnak rad van szuksege, meg nagyon kicsi es a szuleid megerthetik ezt a helyzetet.

Az en anyamek nincsenek bo lere eresztve megis ha megszorultunk lakhattunk naluk.

Ne erezd magad rosszul emiatt. A tapszerbol vegyel olcsobbat, biztos nagy baba ha ennyit eszik az enyem is ennyit evett. De 6 hos kortol hozzataplalhatsz, ezt tedd is meg, par ho mulva mdg mar kabe a fele lesz csak a tapszer kiadas.

Nem tudom cigizel e vagy van e valami extra kiadas?

Szorits meg magadtol mindent, meglepoen sok penz elmegy a szemet kajara, pekarura, esetleges cigire, a rezsin is tudsz sporolni, pl kislampa a nagy helyett, kevesebbet tevezz, nem tudom ha gaz van akkor fel fokot vegyel le. Ilyenekkel nagyon sokat lehet sporolni.

Kitartas lesz ez jobb is, de en sztem ne menj vissz meg dolgozni!

2016. nov. 13. 13:04
 18/18 A kérdező kommentje:

22 éves vagyok.

A szüleim nincsenek eleresztve, de jól élnek, pl, ha elromlik valami, nem okoz gondot újat venni, és nem a legolcsóbbat, de nem gazdagok, így értem. Őket nem zavarja, hogy itt vagyunk, egyszer sem mondták, hogy menjünk el, nem is utaltak rá.

Magam részéről már mindent vissza szorítottam, se cigi, se kávé, itthoni kaját eszek, amit főzünk, nem péksüti stb, szóval rám ilyen értelemben nem megy el a pénz, csak a telefon számlám, 10 ezer, ami csak 8 hónap múlva jár le a hűség. Amiből vissza tudnék venni, az egyedül a gyerekem, de abból pedig nem szeretnék, pampers pelust használunk, próbáltam olcsóbbat, de kifolyt belőlük minden, a tápszer a hasfájás miatt volt, és bejött. A hozzátáplálást már elkezdtük, mert szó szerint kinézte a szánkból a falatot, még csak gyümölcsöket eszik, csak most kezdtük nemrég, fogzik, ezért kevesebbet is eszik, de nem tudom miből csíphetnék le esetleg, hogy jó legyen.

2016. nov. 16. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!