Kiságyban altatók! Mit tanácsoltok? Praktikák elalváshoz? Részletek lent.
Nem akarlak elkeseríteni, de lehet a te babád is olyan, mint az enyém. Nála időről időre változik, hogy hogyan alszik el. Eleinte cicin: ha letettem az ágyba és sírt, újra mellre vettem, amíg nem sikerült letenni úgy, hogy nem ébredt fel. Később ha 2-3 mellretétel után sem sikerült lefektetni, kapott elalváshoz cumit. Aztán volt, amikor el tudott egyedül aludni: lefektettem, simogattam a hátát és fogtam a buksiját (ez nálunk nagyon fontos!) és elaludt. Aztán pár hónapig csak ringatva. És most pár hete ismét elalszik az ágyban, csak simogatni kell, fogni a kezét és a fejét. Ja, és visszanyomkodni, amikor fel akar állni. 8 hós lesz.
Kitartás és kívánom, hogy találd meg a megoldást :)!
Én nagyon örültem mikor a babám elaludt a cicin, csak áttettem a kiságyba és kész.
Én mondjuk mértem és tudtam, hogy jól lakott. Biztos, hogy nem azért sír, mert még nem is lakott jól, csak elaludt?
Aztán 4,5 hetes korától nem aludt el a cicin. Akkor kezdtem szoktatni a hason alváshoz, ütögettem gyengéden a popsiját, de a keresőfunkció megvolt, pedig jól lakott, így kapott cumit, az 5. fajtát fogadta el. Aztán a popsiütögetés elmaradt, maradt a cumi. Aztán éjjelente a cumiügyelet, végül 6 hónaposan elvettem a cumit. Azt még elmondom, hogy nálunk mindig szól a babazene alváskor, elindítom a cd-t és ha lejár, szól a rádió.
Azt azért tudd, hogy minden baba más és más. Akárki akármit mond, nem feltétlen igaz a te babádra. Az enyém (én írtam, hogy változó hogyan alszik el) pl hamarabb fulladna meg a sírástól, minthogy elaludna. Rituálé, rendszer, nagyon jó, csak épp magasról tojik rá a babám. Pontosabban, már amikor sötétítek úgy csimpaszkodik rám mostmár (8 hós), hogy alig bírom lehámozni, hogy az ágyába tegyem, mert tudja, hogy aludni kell.
Ha az ágyba letenném és otthagynám, nemes egyszerűséggel felállna és esze ágában nem lenne aludni, még akkor sem, ha eldől a fáradtságtól.
Úgyhogy kísérletezz ügyesen, de semmit se vegyél készpénznek.
köszi a válaszokat! mérem én is, így tudom hogy jól lakik. figyelem, ha álmos, akkor rakom le.
az lenne a kérdésem, hogy mi az a "babazene" ?
Szia! Az én kisfiam is ilyen volt picinek. Nem tudott egyedül elaludni. Megpróbáltam ezt a sírva hagyásos módszert (amit már nagyon nagyon megbántam), nem jött be. Nálunk eleinte az vált be, h kint a levegőn aludt a babakocsiban, amikor meg bent voltunk, akkor meg rajtam. Aztán jöttek a hidegek, bent altattam a babakocsiban és rajtam. Aztán egyre nagyobb lett és megpróbáltam, h a kiságyban aludjon. Két nap nyöszörgés ( és nem sírás-ordítás) után megszokta a ksiágyat, azóta ott alszik. Persze, ha éppen sétálunk elalszik a babakocsiban, de amikor nem tudtunk(6tudunk kimenni, semmi baj nincsen a kiságyban alvással. Úgyh szerintem szépen fokozatosan csináld te is, ne akard még magadtól távol altatni, valószínű a te babád ilyen természetű. Vannak olyan babák, akiket az első perctől lehet a kiságyban altatni.
A pelusos kérdésedre meg én azt tanácsolom, h teddd tisztába szopi után. Tudom, h a nagykönyv azt írja, h szopi előtt, mert utána ne bolygassuk, de ha a babád nem izeg-mozog szopi közben, akkor valószínű nem zavarja. Az enyém is ilyen volt és én őt szopi után tettem mindig tisztába. semmi baja. persze, erről meg fognak oszlani a vélemények. egy próbát megér szerintem.
*sz*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!