Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy csináltad, hogy ne...

Hogy csináltad, hogy ne kelljen a cumi az elalváshoz?

Figyelt kérdés
2 hónapos babám azért nem tud nyugodtan aludni, mert mindig kiesik a cumi, én meg lesben állok egész nap, hogy ha felsír visszadugjam neki, különben ordítás lesz belőle, és nem alszik vissza, és nem tudok mellette semmit megcsinálni otthon. Olvastam, hogy elvileg kb 7 perc után ki kellene köpnie, vagy ki is lehet húzni neki, hogy mély álomba zuhanjon, de nálunk ez nem megy... Hogyan szoktattad le erről, vagy hogy oldottátok meg a cumi megtartását :) mert már abban kimerülök, hogy egész nap figyelnem kell, meg futok felmosni, aztán vissza megnézni, aztán a felmosohoz :) stb.
2011. okt. 5. 08:44
 1/2 anonim ***** válasza:

Akkor én még ne szóljak semmit. Az én lányom is két hónapos, nagy sajnálatomra párom rászoktatta a cumira, mondván cici függő lesz. Nálunk napközben még el is van cumi nélkül, de ha nem fáradt és úgy kell elaludnia éjszaka, akkor csak cumival tud. Volt olyan éjszakánk, hogy 10 percenként kellet visszaraknom a cumit a szájába. Mondhatni semmit nem aludtunk.

Nekünk az vált be, hogy ki kell fárasztani a csepp lányt, és csak úgy hagyni, hogy aludjon. Olyan szépen alszik akkor. Ez a megoldás a takaró lerúgásra is.

2011. okt. 5. 08:51
 2/2 anonim ***** válasza:

Az én fiam 3hósan kapta meg a cumit, mert elalváskor pirosra szívta az öklét. De csak alváskor adtuk neki.

Aztán kb.6 hónapos lehetett, mikor éjjel félóránként mentem már be hozzá visszatenni a cumit,és egyszerűen kiakadtam. Úgy döntöttem,itt a vége a cumizásnak.

Először a napközbeni alvásokkor nem adtam neki oda. 1-2 napig volt sírás (5-10) perc, aztán megszokta, hogy nincs. Aztán már este sem adtuk a szájába, és az sem okozott neki gondot. Szóval így oldódott meg nálunk a kérdés.

Ja, és nem szokott rá az ujjszopásra sem!

2,5 éves fiúcska anyukája

2011. okt. 5. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!