Hogy csináltad, hogy ne kelljen a cumi az elalváshoz?
Akkor én még ne szóljak semmit. Az én lányom is két hónapos, nagy sajnálatomra párom rászoktatta a cumira, mondván cici függő lesz. Nálunk napközben még el is van cumi nélkül, de ha nem fáradt és úgy kell elaludnia éjszaka, akkor csak cumival tud. Volt olyan éjszakánk, hogy 10 percenként kellet visszaraknom a cumit a szájába. Mondhatni semmit nem aludtunk.
Nekünk az vált be, hogy ki kell fárasztani a csepp lányt, és csak úgy hagyni, hogy aludjon. Olyan szépen alszik akkor. Ez a megoldás a takaró lerúgásra is.
Az én fiam 3hósan kapta meg a cumit, mert elalváskor pirosra szívta az öklét. De csak alváskor adtuk neki.
Aztán kb.6 hónapos lehetett, mikor éjjel félóránként mentem már be hozzá visszatenni a cumit,és egyszerűen kiakadtam. Úgy döntöttem,itt a vége a cumizásnak.
Először a napközbeni alvásokkor nem adtam neki oda. 1-2 napig volt sírás (5-10) perc, aztán megszokta, hogy nincs. Aztán már este sem adtuk a szájába, és az sem okozott neki gondot. Szóval így oldódott meg nálunk a kérdés.
Ja, és nem szokott rá az ujjszopásra sem!
2,5 éves fiúcska anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!