Koraszülött babák anyukái Ti is éreztek/éreztetek így vagy csak én vagyok nagyon hülye?
Figyelt kérdés
Van egy tündéri kisfiam lassan 5 hónapos, 33. hétre született korababa.Az eszemmel fel tudom fogni, hogy neki nem kell még tudnia sok dolgot amit a többi normál időre született babának, (a korrigált korát kell nézni) mégis sokat sírok és fáj hogy le van maradva pl. a mozgásfejlődésben.Barátnőm időre szülte babáját, fiatalabb majdnem másfél hónappal mint az én kincsem, mégis több mindent tud.Nem irigykedek vagy ilyesmi, csak mérhetetlen szomorúságot érzek, akarva akaratlanul is összehasonlítgatom a többi babával a sajátomat.
Hogyan tudnék ezen túllendülni?Hogyan értessem meg sajátmagammal, hogy minden rendben van és ne örlődjek ilyen butaságokon, mindent meg fog tanulni, csak türelem kell?
Remélem tudtok belém egy kis lelket önteni.
Köszönöm
2016. okt. 30. 22:30
11/15 anonim válasza:
Szia. Az én kisfiam 5 hónapos, a korrigált kora szerint 3 hónapos. Soha nem vártam el azt, hogy ne a korrigált kora szerint viselkedjen. Nincs lemaradva, hiszen neki még 2 hónapig a pocakomban kellett volna lennie. A kora gondozáson azt mondták általában 1 éves korukban mosódik össze a születési kora a korrigálttal. De ez lehet hamarabb ès lehet később. Én ha ránézek egyàltalán nem érzek csalódottságot. Rettenetesen büszke vagyok rá. Ő az én hősöm.
12/15 anonim válasza:
Menj szakemberhez, mielőtt rosszabb lesz. Ha később is máshoz hasonlítod a gyereked, azzal csak neki ártasz.
13/15 anonim válasza:
Minden amit a többiek mondtak és még az is, hogy ha nem lenne koraszülött is lehetne "lemaradva", elég nagy elcsúszások szoktak lenni gyerek és gyerek mozgásfejlődésében.
14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!A szülés után is volt egy enyhébb depresszióm...akkor elég volt a csaláf támogatása ès szeretete.Remélem most is így lesz.Ha mégsem segitseget kérek szakembertől.Megpróbálok pozitívan gondolkodni.
2016. okt. 31. 18:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!