Koraszulott babamat tappal kiegeszitve etethetem?!
Dehogy baj, adj neki nyugodtan!
Az elso 8 hetben nekem is potolni kellett tapszerrek.
Viszont tedd mellre minel tobbszor, ugy szaporodik a tej!
Sztem az orvossal beszeld meg!
A fejlodest az segitene eli, ha szopna a babad es nem fejnel. Te nem tudsz annyit lefrjni, mint amennyit o kiszivna... szovalez igy nem maradhat. Koraszulottnek vsloban nem a legjobb a tap, sem idoben szuletettnek... szerintem kicsit le kellene nyugodnod. El kell hinned, hogy kepes vagy taplalni a gyermekedet a melledből. Ugyhogy ez legyen a fo cel. Hol van ilyrnkor a vedono??? Hivd ki és kerd meg, hogy segitsen szoptatni, mert nem megy. Mindent meg kell tenni ezert, es akkor fog igazan beindulni a tej, ha o stimulalja! En szurkolok nektek!
Nekem az ikreim voltak koraszülöttek, és az idegeskedéstől elment a tejem, plusz ugyanígy tél volt, rohangásztam folyton a hidegben, kimerültem. Koraszülötteknek való tápszert írtak fel nekik, már nem emlékszem a nevére.
2-3 hónapos korukig három óránként etettem, így szépen fejlődtek.
Tanácsaim:
1. Kérdezd meg a gyerekorvost, ajánlja-e a korababás tápszert. Recept nélkül is adják egyébként, persze drágábban, bár nincs mindig a gyógyszertárban. Ajánlott odatelefonálni, hogy van-e éppen, hogy ne menj érte fölöslegesen.
2. Ha kevésnek érzed a tejet, és a védőnő, szoptatási tanácsadó sem tud segíteni a szaporításban, akkor ebbe bele kell törődni. Nekem a harmadik babámnál nagyon jókat mondott a tanácsadó még a kórházban, amikre álmomban nem gondoltam volna.
3. Minden jobb, mint idegeskedni. Ismétlem: MINDEN jobb. A tápszerezés is. Az ideges, kimerült anya rosszabb, mint a tápszer, ezt nyugodtan hidd el nekem. Pihenj, amennyit tudsz!
Plusz infó: az ikreim már öt évesek, koraszülött, tápszeres múltjuk ellenére éppen akkorák, mint kortársaik, okosak, egészségesek!
Áldott karácsonyt kívánok nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!