Lenne egy kerdesem a koraszulott gyerekeknek igaz hogy nem fejlodik ki az idegrendszeruk teljesen?
normál időben születő csecsemőkre is igaz, hogy még éretlen az idegrendszer, és folyamatosan érik a növekedéssel...
Az igaz, hogy egy ilyen korán születő kisbabánál nagyobb az esély, hogy vmi maradandó dolog lesz, de nem törvényszerű, simán lehet egy jófej birkatürelmű kamasz lesz belőle, sztem ezt senki nem tudja 100%ra megmondani.
En eddig ugy tudtam, ez csak a szuletes utani idoszakra vonatkozik. Ezzel magyarazzak, hogy a koraszulottek sokszor sirosabbak peldaul.
De aztan, ahogy fejlodnek, szepen behozzak a lemaradast, mar 1 eves korukra kb.
Ez valami ujabb kutatas eredmenye? Boven lehet, hogy en nem tudom jol.
Ó jaj.
Nem.
Az idegrednszeri éretlenség valóban elég diffúz módokon nyilvánulhat meg, és okozhat akár magatartás- és viselkedészavarokat is, de effektíve, úgy, ahogy te érted, az idegrendszer fejletlenségének és a későbbi lobbanékony/érzékeny/akármilyen természetnek nincsen kapcsolata.
Minden újszülött idegrendszere éretlen egyébként, a koraszülötteké nyilván hatványozottan, de ők is behozzák jó nagy többségben ezt a lemaradást, hiszen az érés extrauterin tovább folytatódik.
Szóval nem, ahogy ez a kérdésedben le van írva, butaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!