A duck tv milyen idős gyerekeknek szól? Engeded nézni a babádnak?
az én lányom most 3,5 éves. 8 hósan még nem engedtem tv-t nézni, és nem a műsor miatt, hanem eleve a TV vibráló fénye sztem mindenképp káros rájuk...
Olyan 1,5 éves korában kezdtem el engedni neki a Duck-ot, imádta, és sztem kifejezetten jó, fejlesztő hatású egy csomó műsor, a lassú mozgású színes formák érdekesek, és nyugtatóak a kisgyerekeknek, engem sem idegesített..a sok nyomkodós állathangos játék jobban kiütötte nálam a biztosítékot...:-DD
Mostanában már a Minimaxot nézi, de azt is megszűröm, sőt már ő szól, ha vmi nem neki való megy, olyankor átkapcs. a Duck-ra, és simán elvan azzal is..sztem nagyon jó kis csatorna, de még ne engedd neki..
Villódzàs mentes, lassan mozognak a nagy figurák, a zene pedig nyugtatolag hat rájuk. Más dolog, h én hogy viselem. :D A lányom 9,5 hónapos, mi be szoktuk kapcsolni neki, de azt vettem észre, h inkább csak háttérzajnak megy, néha rapillant, de nem köti le túlzottan. Viszont, amikor nyugos, akkor jól jön.
Én úgy vagyok vele, h amíg nem a tv neveli a gyereket, addig ésszel lehet engedni, h nézzék.
Egyébként olyan 2-3 hónapos kortól való, mikor már érdeklődőbbek a világ iránt.
Majd biztos ide is érkezik egy szuperanyu, aki szerint ordogtol való a tv, de ez mindenkinek a saját döntése kell, hogy legyen.
Vekerdyt javasolnék olvasni a tévé hatásairól.
Megjött az anyuka, aki szerint a tv az ördögtől való. :DDD
Legalábbis kiskorban.
szerintem mindenki tudja, hogy milyen káros hatásai vannak a tévének, de én még nem hallottam olyan esetről, hogy igazoltan, bizonyítottan az a gyermek fejlődésére bármilyen kimutatható negatív hatást gyakorolt volna... egy egészségesen nevelt babánál a tévénézés nem fog bajokat okozni. én még olyan babáról sem hallottam, aki sokáig bírt volna a tévé előtt ülni. az ösztöneik jól működnek, és igénylik a mozgást, nem ragadnak le előtte.
a duck tv nem villózik, nem beszélnek benne, aranyos zene megy, időnként kiírják, hogy na most már menj, foglalkozz a gyerekeddel :)
a személyes véleményem szerint ez is egy olyan dolog, mint az összes többi: nagy dózisban káros... kis adagban még hasznos is lehet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!