2,5-3-4 hónapos babádnak van/volt már kialakult napirendje? Vagy olyan rész, ami fix volt? Alvás, fentlét, stb.
nálunk: (mivel szoptattam) hajnalban felkelt aztán legközelebb 7 körül kelt fel, nézelődött , érdeklődött, játszottunk, beszéltem hozzá, sétálni mentünk. A fix az a pont déli alvás volt rajtam. Mire nagy nehezen kialakult egy ritmus, ez a napirend, addigra jött egy növekedési ugrás és jöhetett az újraszervezés. Mire beálltunk, és megszoktuk, mindig éberebb lett és kevesebbet aludt, így ennek megfelelően változott az étkezés - játszás- alvás üteme. Most 2 éves és a délutáni két alvásból már csak egy maradt meg, a délelőtti alvás el is tűnt.
8-9 körül kel, akkor eszik, aztán később tízóraizik, ha úgy van sétálunk, 1 fél 2 körül ebédel ezután alszik, mikor felkel uzsi, játék (vagy ilyenkor megyünk sétálni) fürdés, utána vacsi, még egy kis játék fogmosás aztán alvás. Mondjuk mióta elhagytuk a szopit, (kb 2 hónapja) azóta rendszereződött igazán a napirend... Remélem segítettem.
Szia ! Nálunk elég erős rend van:-))
Reggel 7-kor felkel eszik, visszaalszik azonnal.
9-9:30kor ébred
11kor evés
Séta/erkély alvás
2-kor ébred
Ébredés után evés
4 fele alvás
Mikor felkel 5 fele evés/játék
7 fele alvás
8-kor mini evés
10-kor fürdetés
10:30 nagy evés
10:45 tuti alvás
Az egész éjjelt átalussza, egyszer sem kel föl. Reggel eszik egyet ugye 7-kor aztán alazik tovább.
Szerencsés vagyok.
Kb. 3 hónapos korára kialakult nagyjából fix rend:
- 6:30 és 7:30 közt valamikor ébred
- 9 és 10 közt elfárad, alszik kb. 3/4 órát
- 10 után ébred, szopi
- 12 és 13 között szopik, ebbe bele is alszik szintén kb. 3/4 órára
- 14 és 15 óra között megint éhes, szoptatom
- 16 óra tájban újabb 3/4 óra alvás
- 17:30-kor levesszük a pelenkát egy kb. 3/4 órás pucérkodásra
- 18:15 fürdetés, utána szoptatás, 19 körül elalszik
- 20 óra tájban még ébred, általában fél 9 körül alszik vissza szoptatással
- éjjel ébred 22 óra után (ezt néha kihagyja), 1 óra tájban, 4 körül és 6 körül, szopik, alszik.
Este 8-kor fürdés evés alvás az minden napos
Egyszer fel kel 4-kor enni
8-ig alszik.
Délután 1-2 körül sétálunk egy órát.
az evések is ugyanakkor vannak.
4,8,11,14,17,20,
És alszik általában evés után fél órát, de van amikor egyet.
3 hónapos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!