Mikor nevet választottál a babádnak befolyásolt a döntésben, hogy manapság milyen gyakran adják az adott nevet a gyerekeknek?
Nekem annak idején például nagyon tetszett a Bence név. Most mire odajutottam, hogy komolyan választhatok nevet, sajnos azt hiszem lemondok róla, mert egy ideje rengetegen Bencének nevezik el a kisfiukat.
Titeket befolyásol ilyesmi a döntésben, hogy mondjuk ne legyen gyakori, vagy éppenséggel ne túl ritka, vagy teljesen mindegy?
Én is így vagyok és pont a Bence névvel..még kicsike voltam mikor kaptam egy babát és Bence lett a neve..azóta is imádom ezt a nevet..a párommal megbeszéltük,h Bence lesz a babó neve ha majd lesz..most viszont minden 2. fiú Bence..De engem nem érdekel..1-el több vagy kevesebb Bence..:)
Engem sak az érdekel,h a közeli család/barát kapcsolatban ne legyen ilyen év..szerencsére nincs:)
Én amikor terhes voltam éppen egy könyvet olvastam(Meghalsz tengerész)Ebben a könyvben a főszereplő egy fiatal tengerészgyalogos volt Dániel akiért végig izgultam a könyvet.Annyira megfogott a történet,hogy a könyv végén megfogadtam,hogyha fiam lesz Dániel lesz..
Nem érdekelt,hogy gyakori név vagy sem..
Egy tengerészgyalogos jelleme miatt választottam ezt a nevet.JA!Fiam lett...
Szia!
Az én fiam Dávid Csaba. Mind a kettő elég gyakori név, de nekem nagyon tetszik. A Dávid volt az egyetlen név ami nekem is és a páromnak is tetszett, ezért nem nagyon foglalkoztunk azzal, hogy mennyire gyakori. Csaba az apukája után lett. Lány névvel szintén bajban voltunk. A párom Csillát szeretett volna, én Johannát vagy Blankát, de a párom erről hallani sem akart. Végül Júliában egyeztünk és 24. héten beigazolódott a sejtésem, hogy kisfiú lesz. :)
Én is egy könyv miatt választottam a Milán nevet, kb. 15 éve. Akkor még azt se tudták sokan, hogy eszik-e vagy isszák.
Ha rá tudom venni a páromat, a 2. gyerek Milán lesz.
Kislány név is így született bennem:
Miléna (a Milán párja),
Zita (utolsó magyar királyné),
Benigna (Kinizsi felesége, Magyar B. lánya),...
Párom leszavazta mindet.
Egyezkedéses alapon, rövid nevet kerestünk, Mira lett a lányunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!