Hogyan lehet egy 4 hós babát leszoktatni az ujjszopásról, ill. rászoktatni a cumizásra?
Nem hiszed el...pont most akartam hasonló kérdést kiírni :) Kislányom is 4 hónapos és egyre nagyobb élvezettel szopja az ujját :) Engem nem zavar... Meg hát hogy vegyem el tőle? (engem csak a sok "okos" rokon nem hagy békén, hogy ne hagyjam, mert nehéz lesz leszoktatni....oké, de egy 4 hónaposnak hogy mondjam, hogy ne??????? én kiveszem a szájából, de pár pillanat alatt megint szopja)
De azért eszik, nem? Mert ha közben jól lakik, evett, akkor szerintem nem gáz.
(egyébként most is itt alszik mellettem és az ujja a szájában....)
16.10es vagyok.
Még annyi, hogy kislányom el sem fogadja a cumit, próbáltam neki azt adni, de kiköpi, ha a szájában tartottam, akkor sír. Szóval az nem kell.
Senkit nem akarok elkeseríteni, de ha a baba már az ujját szopja, akkor nem fog átszokni a cumira.
Az én lányom 2 hós kora óta szopja az ujját, most lassan 17hós, még mindig csinálja. Sokszor nehéz az etetés, mert növesztek egy harmadik kezet: 1. tányér 2. kanál 3. az ujját fogom le.
Egyébként nekem meggyőződésem, ha kaja közben az ujját szopja, akkor igazán nem is éhes. Ha éhes egy baba, akkor eszik. Ne erőltesd, majd eszik, ha megéhezik.
Leszoktatni nem fogod tudni.
ikeim közül az egyik cumis a máik újjas!
Nem szoktatuk egyiket sem , nem kellett a cumi neki, megtalálta az ujjacskáját. Ha éhes kiveszi, ha nem mi is küzdötünk, nálunk bevált ha valami érdekesdolgot adtam a kezébe a kanalas evésnél. Amúgy az ujjszopás jobb mint a cumi, mert ha játszik kell mind a két keze és kiveszi a szájából,de a cumi ottvan és tudja használni a kezét, és ha hozzászokott akor üvölt érte és anyuka legyen a talpán aki 10 perc üvöltést végighallgat( pláne mi szoktattuk rá, hogy ne sírjon, most meg elvesszük!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!