Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ellenzik olyan sokan az...

Miért ellenzik olyan sokan az együttalvást?

Figyelt kérdés
Nagyon negatív vélemények szoktak születni, pedig a legnagyobb magyar gyermekpszichológusok is elismerik, hogy semmilyen negatív hatása nincs, ha beengedjük a babát a közös ágyba, sőt...Természetesen vannak babák, akik nagyon szeretik a kiságyukat, de olyanok is, akik testközelben érzik jól magukat.
2010. ápr. 27. 12:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Bocs az offért

Akik együtt alszanak a babájukkal azoktól kérdezném, hogy hogyan csinálják meg, hogy a baba ne essen le az ágyról? Én egy szobában alszom a babámmal, de ő a kiságyban, én egy heverőn. Viszont sokszor úgy érzem, olyan szívesen aludnék vele, de nem lehet megcsinálni, mert ha ő felébred, elindul fejjel lefelé az ágyról. Meg előbb lefekszik mint én, nem hagyhatom egyedül egy ágyon.

2010. ápr. 27. 13:29
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
Én például "kényszerből" tettem magunk közé, mikor kicsi volt. Egyszerűen nem aludt nyugodtan a kiságyban. Aztán rájöttem, hogy ha szopi után magam mellé teszem és érzi a közelségemet nyugodtan alszik. Én nem vagyok túl jó alvó, így nem féltem, hogy megfullad, vagy ráfekszem éjszaka. Most 6 éves, néha este megkér, hogy hagy aludjon velünk. Olyankor megengedem neki, de ha én kérem, hogy ilyen nagy fiúnak a saját szobájában a helye aludjon ott egy szó nélkül átmegy és lefekszik. Nekem is azt mondta a védőnő, hogy soha nem fog leszokni róla. És én erre azt válaszoltam, hogy nem láttam még olyan felnőttet, aki az anyjával alszik, előbb-utóbb le fog róla szokni. De az tény, hogy néha zavaró volt főleg nagyobb korában, hogy nekünk kellett a közös ágyból kiköltözni, ha akartunk valamit apával.
2010. ápr. 27. 13:45
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Én sem ellenzem, mindenki csinálja, ahogy akarja.

Én nem szoktattam a mi ágyunkba, pont azért, mert nem szeretnék úgy járni, mint az egyik barátunk, akinek a lánya ordit ha a saját szobájába akarják lefektetni, és ha nem veszik maguk mellé, képes orákon át üvölteni és inkább nem aludni.

Én sem emléksze, hogy anyuákkal aludtam volna valah is, mégis egészséges felnőtt vagyok, nincsenek pszihés zavaraim, imádom anyukámat. Én azt vallom, hogy mindenkinek a saját ágyában van a hely. Persze reggelente jöhet bújni, nincs kitiltva a szobából, de aludni a saját ágyában alszik.

2010. ápr. 27. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!