Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért piszkálják ennyien...

Miért piszkálják ennyien azokat az anyukákat, akik új ruhákat, Stokke babakocsit, vagy hasonló dolgokat vesznek a babájuknak?

Figyelt kérdés

Még csak 3 hetes a kislányom, szóval nem vagyok jártas azokban, hogy mi a tabutéma anyaként, meg a magam 21 évével amúgy sem mondanám magam túlságosan tapasztaltnak bármiben. De feltűnt, hogy itt az oldalon ha valaki a Stokke kocsiról kérdez, azonnal támadják, meg hogy "az a sznobok babakocsija", "felesleges rongyrázás", stb.

Ugyanez volt akkor, mikor mondtam, hogy a kicsinek csak új ruhákat szeretnék (imádok vásárolni, legyen szó akár róla, akár rólam). Szinte én voltam a szemét, hogy visszautasítottam a rokonaim 5-10 éves gyerekruháit. Vasárnap is voltunk mamáméknál is itt voltak Ausztriából a rokonaink. Mondták, hogy milyen kipihent vagyok, nem is látszik, hogy nemrég szültem és hogy a többi anyukának példát kéne rólam vennie. Mire a nagynéném (anyukám húga) megszólalt, hogy nekem könnyű, hiszen mindenre van pénz... Azt hittem, csak a kamaszoknál van ez a klikkesedés és az anyukák már vannak olyan felnőttek, hogy nem azáltal ítélik meg a másikat, hogy milyen ruha van a babáján, vagy éppen milyen kocsit tologat.

Vagy ez később rosszabb lesz?

2016. okt. 27. 17:31
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek a 25-sel!

A rokonok nem is értem mire mondják,hogy példát kéne venni, meg,hogy kipihent vagy. Vennék én példát bárkiről, de egy olyan babával,aki 3-4x ébred minimum egy éjszaka, aki 4 hónapos koráig hasfájós volt, örültem,hogy akár mosottsz.rként is kinézek, mert az azt jelentette,hogy egyáltalán élek. :)

Pedig van takarítónőm, nem szégyellem. Itthon dolgozom a baba mellett a családi cégben, hetente többször főzök (nem szeretünk menüzni), van egy 5 évesem is, így mivel megtehetjük,felfogadtunk valakit. De azért mert heti egyszer valaki átpucolja a házat, még nem lettem-vagyok sokkal kipihentebb. Illetve sajnos nincs is 3 nagypapa, meg 8 nagymama, aki bármikor, bármiben segítsen, vagy többször egy héten vigyázzon a gyerekekre.

Mo-i viszonylatban úgy érzem nem élünk rosszul, sőt. De én sem vettem sok dologból újat. És tényleg nem azért, mert nem tehettük volna meg, hanem értelmesen átgondolva, mérlegeltem,hogy nincs értelme mondjuk kiadni a rugiért 5-6 forintot a Brendonban, mert lehet,hogy kétszer sem bírom ráadni. Ez nem azt jelenti,hogy nem vettem új ruhákat. Ő, dehogy nem, de nem kizárólag újat adtam a gyerekre. És sok dologgal voltam még így, és nem is bántam meg,hogy nem vettem újat. De ettől még nem zavar, ha más csak újat ad a babájára. Én nem látom értelmét, más meg látja.

Stokke kocsi: szerintem nem praktikus, hamar kinövi a gyerek pl. a mózes részét. Két barátnőmnek is van, most,hogy közel 5-6 hónapja használják, már nincsenek tőle annyira elájulva. Bár nekem külsőleg tetszik, de nem volt lényeges. Így nem is bánom,hogy bár mi is új, és felsőárkategóriás babakocsit vettük, de olyat, ami kényelmes a babának, és nem lógott ki a mózesből a lába 4 hónaposan.

Megszólók pedig mindig lesznek. Ha kevesebb pénzre vállalsz babát, akkor azért, ha sokat költesz a gyerekre, akkor azért. Ezt kell fogadni, és elengedni a füled mellett. Viszont a lényeg,hogy nem kell felvágni. Főleg akkor nem, ha a megteremtett összeghez alig van közöd. Ne érts félre, szégyellni, titkolni sem kell,ha a férjed jól keres, de én ki nem állhatom, amikor olyan ember csillog az anyagi helyzetükkel, aki életében nem dolgozott egy évnél többet, akkor is keresett max. 80 ezret.

2016. okt. 28. 06:13
 32/34 anonim ***** válasza:
83%
A 25-ös és az utolsó válaszolóval teljesen egyetértek.Úgy könnyű nagymellénnyel lenni ha nem te keresed meg ezeknek a drága holmiknak az árát.Nagynénédnek igazából semmi köze hozzá, hogy mit mennyiért veszel, de lehet hogy ő a lelkét is kidolgozza, kidolgozta és így lett meg mindene (vagy nem), és persze hogy felbosszantja, hogy egy olyan fiatalnak jár a szája aki egy fűszálat nem tett keresztbe, csak a párja pénzét költi...gondolom ezt abból hogy már többször reagáltál az itteni válaszokra, de azzal nem "dicsekedtél", hogy dolgoztál e valaha.Bennem nincs rosszindulat, olyan drága holmikat veszel amilyeneket szeretnél engem nem érdekel a Te dolgod, de ezt ne dörgöld más orra alá és akkor nem fogsz negatív kritikát kapni. (Ez csak egy jó tanács) A válaszomat az alapján írtam amit Te és a többi válaszoló írt, így látom én mint kívülálló.
2016. okt. 28. 08:53
 33/34 anonim ***** válasza:
0%

Mert bunkók.

Mert a társadalmi anyagi különbséget vélik felfedezni egy babakocsiban, és a gyerek egy igen érzékeny téma. Azt hiszik, talán okkal hogy ők kevésbé adnak meg mindent a gyereknek mert nem tudnak drága és új dolgokra költeni.

Mondjuk szétnézve Budapesten akár- 100 milliós autókat is látni az utakon, de 10 milliósokat tucatszám, a társadalmi anyagi különbség ebben az esetben nem szúr annyira szemet...?

2016. nov. 8. 12:31
 34/34 anonim ***** válasza:

stokkét már csak a romák veszik. sokkal jobb babakocsikat lehet venni, fele ennyiért.

stokke egy ratyi státuszszimbólum. azt jelenti, hogy sok pénzed van és hülye vagy.

de szerencsére már fordul a trend és kezd megjönni a gazdagmamik esze.

egyébként már annyi használt stokke fut az utcán, hogy inkább nevetséges, mint menő.

2017. aug. 17. 22:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!