Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért piszkálják ennyien...

Miért piszkálják ennyien azokat az anyukákat, akik új ruhákat, Stokke babakocsit, vagy hasonló dolgokat vesznek a babájuknak?

Figyelt kérdés

Még csak 3 hetes a kislányom, szóval nem vagyok jártas azokban, hogy mi a tabutéma anyaként, meg a magam 21 évével amúgy sem mondanám magam túlságosan tapasztaltnak bármiben. De feltűnt, hogy itt az oldalon ha valaki a Stokke kocsiról kérdez, azonnal támadják, meg hogy "az a sznobok babakocsija", "felesleges rongyrázás", stb.

Ugyanez volt akkor, mikor mondtam, hogy a kicsinek csak új ruhákat szeretnék (imádok vásárolni, legyen szó akár róla, akár rólam). Szinte én voltam a szemét, hogy visszautasítottam a rokonaim 5-10 éves gyerekruháit. Vasárnap is voltunk mamáméknál is itt voltak Ausztriából a rokonaink. Mondták, hogy milyen kipihent vagyok, nem is látszik, hogy nemrég szültem és hogy a többi anyukának példát kéne rólam vennie. Mire a nagynéném (anyukám húga) megszólalt, hogy nekem könnyű, hiszen mindenre van pénz... Azt hittem, csak a kamaszoknál van ez a klikkesedés és az anyukák már vannak olyan felnőttek, hogy nem azáltal ítélik meg a másikat, hogy milyen ruha van a babáján, vagy éppen milyen kocsit tologat.

Vagy ez később rosszabb lesz?

2016. okt. 27. 17:31
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
60%

Mi is megvettük a Stokke babakocsit, az új ruhákat, stb. Mostmár csak a babóca hiányzik, de néhány hét múlva már a karunkban lesz.

Rokonoktól mi nem kaptunk ilyen megjegyzéseket, inkább azoktól akik a szomszédban laknak, és látják, hogy miket vásároltunk a babának, hogy "tök felesleges", "minek ilyen drága?" megjegyzéseket. Ezekre viszont nem adunk, és nem is szabad. Én tudom, hogy mit engedhetünk meg, nekem mondjuk kényelem szempontjából tökéletesen megfelel a Stokke, és a babánknak is ezt helyeztük előtérbe. Aztán gondolhatnak sznobnak, rongyrázósnak, magánügy. Kipihent anyuka pedig nem attól lesz valaki hogy milyen ruhákban van a gyerek, vagy milyen kocsiban tolja.

Később csak rosszabb lesz a helyzet, mert eddig is mindig mindenki másnak az életével volt elfoglalva, és ez nem fog változni.

2016. okt. 27. 19:06
 22/34 anonim ***** válasza:
67%
Én mindezeket a védőnőtől kaptam meg.
2016. okt. 27. 19:26
 23/34 anonim ***** válasza:
65%
21, miben kényelmesebb, mint egy másik? Mármint a gyerek szempontjából.
2016. okt. 27. 19:32
 24/34 anonim ***** válasza:
96%

Nem tudom, hogy dicsekszel vagy panaszkodsz.

Én is most várok babát, nekem nem csak új dolgaim lesznek, mert fölösleges pénzkidobásnak tartom, no meg a babakocsi egy eszköz, nem abban akarom felnevelni a gyereket, szeretném hordozni inkább.

Ezzel együtt engem pont nem érdekel, ki mennyit költ új dolgokra, mindenkinek maga dolga.

Aki beszól legfeljebb féltékeny.

De nem hiszem én sem, hogy a babakocsitól vagy kipihent.

2016. okt. 27. 19:57
 25/34 anonim ***** válasza:
88%

Szia, majdnem egyidosek vagyunk, megis teljesen mas az allaspontom. En 22 vagyok, most varom a masodik babankat. Kulfoldon elunk, szoval itt a "rongyrazas" nem igazan a stokkenal kezdodik, mert kb 2 het munkaval megvan az ara. Nem igazan jut semmi olyan eszembe, amit csak a "sznobok" vesznek meg itt, mert alapvetoen tobb penze van itt az embereknek, mint Magyarorszagon. Ennek ellenere en gyakorlatilag szoges ellenteted vagyok. Januarra varjuk a kistesot es eddig csak hasznalt dolgokat vettunk neki. Pont azert, amit az elobb irtam, vagyis hogy mindenki megengedheti maganak az uj dolgokat, a hasznalt dolgoknak itt gyakorlatilag nincs erteke. Ugyan van penzunk, olyan dologra megsem koltunk, aminek nem latjuk ertelmet. Csak pelda: nem veszem meg 50 fontert a kisagy fole a korforgot, ha 1-2 fontert kapok hasznaltat, ami egy masik gyerek agya felett logott mar 6 honapot. Vagy nem veszem meg a mozes kosarat, meg hozza minden tartozekot 200 fontert, hogy hasznalja a baba 6-8 hetig, hanem inkabb megveszem 5 fontert hasznaltan. De ez csak ket pelda volt, tudnek meg hasonlokat. Viszont mondjuk a 2 eves fiunk meg a hugi is megkapja a legujabb, adac teszt szerint legbiztonsagosabb ulest, es nem rongyrazasbol, hanem mert ha csak a legkozelebbi szupermarketba akarunk menni, akkor is 4 savos fouton kell menni, olyan helyen elunk. Szoval a lenyeg, hogy en nem ragaszkodom feltetlenul az uj dolgokhoz. Azert nem, mert nem gondolom, hogy azok feltetlenul jobbak. Meg amugy sem tartom normalis dolognak, hogy mindig mindenkinek mindenbol uj legyen. Egy ujszulott hord egy ruhat vagy 2 hetig (vagyis raadja az ember kb 1x), es utana kuka? Vagy a korforgo, amit irtam is, ezt meg csak nem is hasznalja a baba igazabol. En ugy gondolom, hogy ha ketszer vagy 5x ennyi penzunk lenne sem csinalnam maskepp. Ennyit az uj vs hasznalt dologrol.

Azt baromira nem ertem, amit a nagyszuleid mondtak. Hogy milyen kipihent vagy es hogy mas anyuka peldat vehetne rolad. Ha 3 hetes ujszulott mellett kipihent tudsz lenni, akkor vagy baromi jo alvo a baba, vagy van segitseged. Kvazi egyik sem a te erdemed. Tehat mondjuk egy olyan anyuka, aki egesz nap kettesben van a hasfajos gyerekevel, az hogy vegyen peldat rolad? Nem bunkosagbol irom, az en fiam is jo alvo volt, en is tudtam mellette pihenni, de ezt olvasni biztos rosszul esett azoknak az anyukaknak, akik ugy neztek ki, mint a mosott szr az elso par hetben.

Ettol fuggetlenul termeszetesen nem volt szep dolog a nagynenedtol, hogy beszolt. Ha mondjuk van felfogadva takaritono, a kajat pedig rendelitek, akkor mondjuk valamennyire igaza van. Ha igy ertette, hogy "igy konnyu, mert mindenre van penz", akkor egyetertek vele. Igy tenyleg nem nehez kipihentnek lenni, de ettol fuggetlenul tenyleg nem kellett volna beszolnia. Viszont ot sem akarom elitelni. Nem tudunk a hattereitekrol semmit. Gondolom azert 10-15 evvel biztos idosebb nalad. Biztos nem egyszeru neki azt hallgatni, hogy mig neki segitseg kellene meg a munkakeresesben is, addig teged ajnaroznak a nagyszulok. Azt meg foleg elhiszem, hogy "savanyu a szolo", ha esetleg tenyleg a ferjed penzebol eltek ilyen jol. Bar ez engem nem erdekel egyebkent, meg ha igy is van. Van ilyen ismerosom, akinek 20 evig a seg.ge ala tolt a ferje mindent, aztan most, hogy a ferj elzarta a csapot, most nagyot sziv. Szoval ha esetleg te tenyleg nem tettel semmit keresztbe azert, amitek van, en akkor sem irigyellek, mert latom, hogy az ismerosom most min megy keresztul. Csak akkor ne kerkedj ezekkel a dolgokkal, mert akkor jogosan vivod ki masok ellenszenvet.

Az eloitelethez pedig hozza kell szokni, foleg ha ilyen fiatal anyuka. Engem is sokszor lepontoznak itt, ha leirom, hogy 22 evesen a masodikat varom. Pedig semmi sem igaz abbol, amit az emberek gondolnak. En pl dolgoztam masfel evet mielott megszuletett a fiunk, es a ket gyerkoc kozott is dolgoztam reszmunkaidoben, nem a "ferjem penzet" koltom. Plusz ugyebar, mivel kulfoldon elunk nincs semmi segitseg, meg 5 percre sem, a ferjemmel csak egymasra szamithatunk. Viszont ez nem egy rossz dolog, iszonyu talpraesett es magabiztos vagyok es nagyjabol figyelmen kivul tudom hagyni a fiatal anyaknak szolo altalanositasokat.

2016. okt. 27. 20:10
 26/34 anonim ***** válasza:
92%

Te írtál mar ki kérdést ugye, a telefonodat irigyelték a terhesgondozás on meg stb....

Nekem például teljesen mindegy, hogy miben tologatod a gyerekedet....

Nyugi, nem mindenkit erdekel

2016. okt. 27. 20:11
 27/34 anonim ***** válasza:
85%
Inkább becsüld meg a férjed.. a gyesből hidd el nem telne még használtra sem ha enni is akartok...
2016. okt. 27. 20:26
 28/34 anonim ***** válasza:
24%

Nem piszkálás a vélemény nyilvánítás. A vélemény pedig az, hogy felséges pénzkidobás.

Példát pedig rólam kéne venni, mert két héttel a szülés után nem csak a háztartás, de az összes többi gyerek rendben van, iskolás, óvodás, újszülött egyaránt, minden nap főzök, pedig semmi segítségem nincs, max a férjem esténként és az újszülöttem kizárólag szopik.

Na ezt csináld utánam.

2016. okt. 27. 21:30
 29/34 anonim ***** válasza:
77%

25-ös! Te egy nagyszerű ember lehetsz! Őszintén írom! Minden szavaddal egyetértek! Jó volt olvasni a kommentedet: tiszta, logikus, okos írás!

Gratulálok a két gyermekedhez! Minden jót!

Egy 34 éves kétgyermekes anyuka

2016. okt. 27. 22:04
 30/34 anonim ***** válasza:
61%

Stokke, imadok vasarolni, kipihent vagyok:) ezek am a nagy dolgok!

Tanulj a 25-os anyukatol, van mit...

2016. okt. 27. 23:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!