Rossz fejtartás? Másnál is volt hasonló esetleg? A torna segíthet?
Figyelt kérdés
5 hónapos kislányomnál kb 1 hónapja figyelem hogy mindig jobb oldalra döntve tartja a fejét. Gyógytornát javasoltak most időpontra várunk. Kicsit megijedtem. Azt mondták a pocakban lehetett rossz testhelyzetben, de mióta jobban mozog hason van azóta tűnt fel.2016. szept. 1. 17:51
1/3 anonim válasza:
én is érintett vagyok hasonló témában, és a gyógytornászokról csak rosszat tudok mondani ilyen helyzetekkel kapcsolatban.
Mivel pár évig úgy is csak rád hallgat egyszerűbb, ha te tornáztatod.
Húzó mozdulatokkal, pl háton fekve érjen el egy játékot ami gumival lóg és húzza magához. Ezzel a háti izma erősödik.
Nincsennek speciális mozdulatok, ezek minden emberre igazak.
Úszás is jó, gumiszalag is nagyon jó, a lényeg, hogy a kezével minden irányból húzzon, mert mindig másik hátizmot erősít.
Ezeket az alapdolgokat, amikkel a gyógytornászok sincsennek tisztába simán meg lehet érteni testépítős oldalakon.
2/3 anonim válasza:
Dévényt ajánlanám. Bár azon meglepődök,hogy csak most vették észre. De ettől függetlenül a Dévény szerintem nagyon jó.
3/3 A kérdező kommentje:
Utolsó. Igazából én vettem észre. Mikor még pici volt szóltam hogy nehezebben tartja a fejecskéjét azt mondták gyengébb a nyakizom, aztán 3 hónapos kora körül szóltam hogy elnyomta a fejét a jobb oldala laposodik, azt mondták nem vészes van haja nem is látszik. A kötelező ortopédiai vizsgálaton annyit mondtak hogy erős a nyakizma, de ugye már folyamatosan hason van vagy felveszem úgy hogy előre néz akkor látszik hogy jobbra biccentve tartja. Ha ezt is szó nélkül hagyták volna biztos idegbajt kapok. Annyit mondott a védőnő ezt kezelni kell mert úgy maradhat. A háziorvos tanácsadáson konkrétan semmit nem mondott meg sem nézte csak felírta a gyógytornát. Kértem időpontot kedden kezdünk. Remélem használ. Annyit mondtak megtanítják nekem is hogy itthon is tudjunk tornázni. Hát kíváncsi leszek.
2016. szept. 4. 11:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!