Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért piszkálják ennyien...

Miért piszkálják ennyien azokat az anyukákat, akik új ruhákat, Stokke babakocsit, vagy hasonló dolgokat vesznek a babájuknak?

Figyelt kérdés

Még csak 3 hetes a kislányom, szóval nem vagyok jártas azokban, hogy mi a tabutéma anyaként, meg a magam 21 évével amúgy sem mondanám magam túlságosan tapasztaltnak bármiben. De feltűnt, hogy itt az oldalon ha valaki a Stokke kocsiról kérdez, azonnal támadják, meg hogy "az a sznobok babakocsija", "felesleges rongyrázás", stb.

Ugyanez volt akkor, mikor mondtam, hogy a kicsinek csak új ruhákat szeretnék (imádok vásárolni, legyen szó akár róla, akár rólam). Szinte én voltam a szemét, hogy visszautasítottam a rokonaim 5-10 éves gyerekruháit. Vasárnap is voltunk mamáméknál is itt voltak Ausztriából a rokonaink. Mondták, hogy milyen kipihent vagyok, nem is látszik, hogy nemrég szültem és hogy a többi anyukának példát kéne rólam vennie. Mire a nagynéném (anyukám húga) megszólalt, hogy nekem könnyű, hiszen mindenre van pénz... Azt hittem, csak a kamaszoknál van ez a klikkesedés és az anyukák már vannak olyan felnőttek, hogy nem azáltal ítélik meg a másikat, hogy milyen ruha van a babáján, vagy éppen milyen kocsit tologat.

Vagy ez később rosszabb lesz?

2016. okt. 27. 17:31
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

17:51

A nagynénémék nincsenek túl jó anyagi helyzetben, gondolom ezért is vannak ezek az epés megjegyzései. Mondták neki a nagyszüleim, hogy támogatják őket, segítenek neki munkát találni, de nem kér a segítségükből, inkább szenved.

17:52

Értem én, de szerintem nem igazán jön ide az, hogy ki kinek a pénzét költi éppen. Bár mi amúgy is közös kasszán vagyunk, nem nagyon van olyan, hogy "az én pénzem", meg a "te pénzed".

17:58

Ilyen emberekre gondoltam a kérdésemnél is... :D

Miért lennék sznob?

Mert olyan babakocsi tetszett meg, ami drága?

Persze, lehet 10.000 Ft alatt is babakocsit venni akár, csak azok nem tetszettek. Nap, mint nap használjunk 1-2 évig biztosan, ezért nekem fontos volt, hogy ne csak négy kereke legyen és egy tolókarja, hanem kinézetre is tetsszen.

2016. okt. 27. 18:05
 12/34 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem annyiban jön ide hogy kinek a pénzét költöd, hogy ha a sajátodat, amiért te dolgoztál, akkor úgy vannak vele, hogy te tudod, de ha a férjedét, mert te mondjuk még sosem dolgoztál, csak eltartanak, akkor tarthatnak ingyenélőnek. Mifelénk legalábbis ez van.

Én például dolgoztam, félreraktuk a pénzt, így ebből vettem 250 ezres babakocsit, 400 ezres babaútort, 300 ezres gyerekülést. Húgom beházasodott egy gazdag férfihoz, 20 éves, soha egy napot se dolgozott, mindent a férfi pénzéből álltak. A szüleim a mi dolgainkat dícsérték milyen szépek, a húgomat meg leszólták, hogy csak költi a pénzt ami nem is az övé.

2016. okt. 27. 18:27
 13/34 anonim ***** válasza:
82%
Én csak azt nem értem miétt baj neked ha sznobnak gondolnak? Igen, én annak gondolnának, mert te direkt a legdrágábbat, a trendit akartad megvenni, vagy legalábbis ezt gondolnám. De én mondjuk magasról xarnék rá, hogy ki gondol engem sznobnak és miért, azt veszem meg, ami nekem tetszik, a stokke viszont nem tetszik és egyértelműen túl drága, én és nem szeretem jól menő cégek zsebét tömni pénzzel, csak azért, mert jó marketingesük van és divatossá tettek egy márkát.
2016. okt. 27. 18:28
 14/34 anonim ***** válasza:
96%
Tehát érted, lehet úgy vannak vele, könnyű úgy költekezni hogy te egy szalmaszálat se tettél érte keresztbe csak beleültél a jóba.
2016. okt. 27. 18:29
 15/34 anonim ***** válasza:
90%

Megmondom neked őszintén azt sem tudtam melyik az a stokke babakocsi. Megnéztem.

Ilyen van bnőmnek is kinn külföldön.

Szép. Abszolút letojom kinek milyen babakocsija van és milyen ruhába jár a gyereke.

En pl veszek újat is meg használtat is a bababizományiba sőt néha turiba is.

Igazából otthonra nem látom értelmét a drága márkás ruhának. Én is bemelegitőbe vagyok itthon meg kintre az udvarra is felesleges új ruhát adni a gyerekre.

Nekünk van otthoni udvari, alvós, meg utcai.

Az utcain kivül mind használt.

A babakocsinal nem volt elég pénzünk ezért nem tehettem meg olyat vegyek amit szivem szerint szeretnék igy beértem az olcsóbbal ami alig van kihasználva mert 90%-ban autóval járunk.

Az autósülés sem érdekel nem a mai trendet követi.

Ez van úgy sem kell sokáig addig meg jó.

En igy vagyok vele.

De sose vágj fel ezekre.

2016. okt. 27. 18:35
 16/34 anonim ***** válasza:
85%
Igazából ez a kérdés miről szól? Hogy te milyen szuper trendi, kipihent kismama vagy tele pénzzel? Vagy mi értelme volt ezt kiírni azon kívül, hogy megtudtuk, hogy mindenre van pénzed, és a szegény rokon még be is szólt.
2016. okt. 27. 18:36
 17/34 anonim ***** válasza:
17%

Ugyan ez ment itt nálunk.

Igaz nem stokke babakocsink van mert nem tetszik, de használtat én sem adok a gyerekemre. Úgy neveljük, hogy ha telhesít megkapja amit szeretne.

11hónapos és 7 éves gyerekeim vannak, mindenki megszól, hogy miért vettünk ezt azt a fiamnak. Most volt a szülinapja és crossmotort kapott.

Imádom amikor mások turkálnak a pénztárcánkban, de az nem érdekli őket mennyi munka gyümölcse

2016. okt. 27. 18:36
 18/34 anonim ***** válasza:
47%
Utolsó, nem érzed túlzásnak 7 évesen a crossmotort? és ha lebénul vagy meghal? El tudnál számolni a lelkiismereteddel?
2016. okt. 27. 18:43
 19/34 anonim ***** válasza:
87%
Vegyél, amit akarsz. ÉS bár nekem aztán nem tartozol magyarázattal, de ha esetleg megkérdezem, miért ragaszkodsz az újhoz, stokkéhoz, stb, és nincs egy indokod sem, hadd legyen már jogom feltételezni, hogy pusztán majomkodásból teszed...
2016. okt. 27. 18:44
 20/34 anonim ***** válasza:
78%

Ez a Hódi Pamela divat.

:))))

Édes élet jeeeejejjjejjjennne.

2016. okt. 27. 18:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!