Mikortól félnek a babák másoktól? Amikor csak az anyukájuknál maradnak meg?
Ismerősöktől nem szoktak félni.
Vagy egy idő amikor elkezdenek félni az idegenektől de ez nem minden babára jellemző. Az enyém a nőktől sose félt, bármilyen ismeretlennek barátságos.
Férfiaktól viszont kb 7-8 hónapos volt, amikor sírással fogadta a közeledésüket.
9 hónaposan az orvosra is mosolygott vizsgálat közben, persze nő az orvos.
Nem sokkal később jött a szeparációs szorongás, 7-10 hónaposan jelenik meg. Szintén nagyon eltérő melyik baba hogyan viseli, az enyémen sok dolgot nem tapasztaltam de ordít ha itthagyom. Akkor is, ha az imádott apjával maradnak kettesben. De olvastam olyan babáról is, aki a nagymama ölében se akart megülni, csak anya a jó. Meg olyanról is, hogy sose tapasztalt szeparációs szorongást. Szóval eléggé egyéni.
"Ismerősöktől nem szoktak félni."
Dehogynem.
Az én egy évesem kislányom, olyan 6-7 hónaposan bárki megfoghatta még kacagott is. De most csak minket a mamákat és a papákat fogadja örömmel. Nővéremet kevesebbet látja, akkor idő kell hpgy feloldódjon.
Aki kedves vele, mosolyog, dícséri azzal könnyebben összehaverkodik. De mem hagyja hogy hozzányúljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!