Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól félnek a babák...

Mikortól félnek a babák másoktól? Amikor csak az anyukájuknál maradnak meg?

Figyelt kérdés
Gondolok itt pl mamákra és papákra is,akik eddig nem jelentkeztek gondot.

2016. okt. 17. 04:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%

Ismerősöktől nem szoktak félni.

Vagy egy idő amikor elkezdenek félni az idegenektől de ez nem minden babára jellemző. Az enyém a nőktől sose félt, bármilyen ismeretlennek barátságos.

Férfiaktól viszont kb 7-8 hónapos volt, amikor sírással fogadta a közeledésüket.

9 hónaposan az orvosra is mosolygott vizsgálat közben, persze nő az orvos.

Nem sokkal később jött a szeparációs szorongás, 7-10 hónaposan jelenik meg. Szintén nagyon eltérő melyik baba hogyan viseli, az enyémen sok dolgot nem tapasztaltam de ordít ha itthagyom. Akkor is, ha az imádott apjával maradnak kettesben. De olvastam olyan babáról is, aki a nagymama ölében se akart megülni, csak anya a jó. Meg olyanról is, hogy sose tapasztalt szeparációs szorongást. Szóval eléggé egyéni.

2016. okt. 17. 05:36
 2/14 anonim ***** válasza:
14%

"Ismerősöktől nem szoktak félni."

Dehogynem.

2016. okt. 17. 06:51
 3/14 anonim ***** válasza:
Azoktól akiket egyébként ismert nem sírt, de elhúzódott tőlük olyan 8 hónapos kora körül és nagyjából 20 hónapos koráig így is maradt. Idegen férfiaktól sírt úgy 2-3 hónapos korától egészen 2 éves koráig.
2016. okt. 17. 06:59
 4/14 anonim ***** válasza:
2-es, miért kellene félnie azoktól, akiket megismer? Nyilván nem 2 hónapja látott távoli rokonra gondoltam, mert ő a baba szemszögéből ismeretlen.
2016. okt. 17. 07:17
 5/14 anonim ***** válasza:

Az én egy évesem kislányom, olyan 6-7 hónaposan bárki megfoghatta még kacagott is. De most csak minket a mamákat és a papákat fogadja örömmel. Nővéremet kevesebbet látja, akkor idő kell hpgy feloldódjon.

Aki kedves vele, mosolyog, dícséri azzal könnyebben összehaverkodik. De mem hagyja hogy hozzányúljanak.

2016. okt. 17. 07:35
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell. Lehet nem is félelem. De bizony 1 évesen is sírt, ha a hetente látott nagyi a közelébe ment. Félóra múlva már oké volt. 6 hónaposan még bárki felvehette (nem voltak sokan, csak a szűk család).
2016. okt. 17. 07:54
 7/14 anonim ***** válasza:
Nem minden babanal jelentkezik ilyen felelem. Az en lanyom 14 honapos es soha nem fakadt sirva senkitol,meg akkor sem ha valaki mas kezebe nyomtam,akit nem ismert tulzottan. Barkivel jol elvan a mai napig.
2016. okt. 17. 08:00
 8/14 anonim ***** válasza:
Normális esetben sosem fèlnek az ismerősöktől.
2016. okt. 17. 09:03
 9/14 anonim ***** válasza:
Neurológiailag inkább az a figyelemfelhívó tünet, ha mindenkivel elvan a gyerek. Nem pár hónaposan, hanem 1-1,5 éves kora körül.
2016. okt. 17. 09:29
 10/14 anonim ***** válasza:
Nem mindenkiről volt szó hanem közeli rokonokról.
2016. okt. 17. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!