Babakelengye-Mik a legfontosabbak?
30.hétbe léptem eddig ezeket irtam össze:
-pelenka
-popsiápoló krém
-nedves törlőkendő
-babafürdető krém
-orsziporszi
-1 csomag tápszer(tartalék)
-cumisüveg
-újszülött cumi
-bodyk,rugik,zokni,sapka,nadrág,hosszúujjú,kiskabát vagy overál
-vastag pléd
-textilpelenka
-babahordozó
-babakocsi
-légzésfigyelő
-Kiságy (már van matraccal és ágyneművel eggyütt)
Ami ezek közül nekünk nem volt fontos:
játszócumi (csak onnan kellett, hogy 4 hónaposan bizonyos okokból nem volt tovább szoptatható),
popsikrém (helyette mandulaolaj),
zokni, nadrág, hosszú ujjú, kiskabát... Egy újszülöttnek nem kényelmes. Felcsúszik, lecsúszik, nyomja (pl.: köldököt a nadrág).
Babaágynemű nem használtunk, csak lepedőt, plédet, hálózsákot. Nekünk volt légzésfigyelőnk, bébiőr lakásméret függvényében szükséges lehet.
Első időben body+rugi szerintem is a jó megoldás, bundazsák kell, sapka több vastagságban (vékony sapi és téli is legyen), pamut babakesztyű első hetekre, hogy össze ne karmolja magát. Hálózsák.
Mi cumisüveget, cumit nem használtunk, de jó ha van 1-2 db biztonságnak. Műanyag babakanál kellhet, K vitamint mindig azzal kapta, ill 1-2 kortyot itatni is jó.
Hőmérő, körömvágó olló/csipesz kell, hajkefe.
Pléd többféle vastagság, otthonra is, sétához is legyen. Babakocsihoz van lábzsák?
Popsikrémre, fürdetőre, babaolajra, vitaminokra kapsz majd receptet, szerintem ne vásárolj be előre belőlük.
Mérleg: ez eldöntendő, nem rossz azért ha van kéznél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!