Mi volt az, amiből túl keveset, vagy egyáltalán nem vettél a baba születése előtt, és a születése után be kellett szerezni?
Gondolok itt bármilyen babakelengyére, vagy babaápoláshoz szükséges dologra.
Mit és mennyit kellett venni? Miért nem vettél korábban, vagy miért volt túl kevés?
50-es ruha...
Anyós rábeszélt, hogy csak 56-os kell, a fiam meg 48 cm-rel született...
Bimbóvédőt nem vettünk és kellett. Senki nem mondta,hogy van ilyen és kellhet. A kórhàzban javasolta a csecsemős nővér.
Ezen kìvül csak olyan van ami tök felesleges/idegesìtő volt,hogy megvettük. Pl baldachin,kisàgyra zenélő forgó, rugik, cumi.
Nálunk a textilpelus lett kevés. 25 db-ot vettem, de a kislányom nagyon bukós volt az elején. Állandóan túlette magát (anyatejes) utánna meg bukott. Az első két hónapban napi 6-8 textilpelus ment a szennyesbe, így amint hazaértünk a kórházból elküldtem a férjem hogy hozzon még egy 10-es csomaggal, így is 3 naponta mosnom kellett.
A másik amit szülés után vettem a kiságy fölé zenélő forgó. Azért nem vettem elöbb hátha kapunk valahonnan paszitába. Kettő felesleges lett volna. Aztán nem kaptunk így egy bababörzén vettem egyet. A kislányom imádja. A mai napig (5 hónapos) erre alszik el.
Minden másom megvolt már mikor félidős terhes voltam. :)
Ha minden alkalommal tiszta pelenkat használ és nem mos mindennap, akkor érthető hogy a 25 pelenka kevés : Pl 3 órás etetessel számolva az 8 etetés, 8 pelus - 3 nap alatt elfogy 24.
Mellszivot nem vettem előre, azt másnap hogy hazamentunk be kellett szerzni
Alapból 8-10 volt egyszerre használatban. (mérleg, pelenkázó, kiságyba, büfoztetéshez, volt 2 a pelenkázótáskába,és én textilpelussal takartam pe a kicsi sterilizált holmijait)
Ahányszor bukott cseréltem mivel nem kevés jött vissza. Plusz az első hónapban 90 fokon mostam őket igy 3 szemmel luxus lett volna gépet inditani. Az első hónap után már 60 fokon mostam csak a kisruhákkal.
Ezért kellett ennyi :-)
50-es ruha (pedig 51 cm és 3700 grammmal született, mégis kiesett az 56-os ruhákból)
mellszívó, igaz, hogy csak nagyon rövid ideig kellett (1 hónap), de nélküle nagyon nehéz lett volna fejni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!