Észak-olaszországba költözök pár hét múlva,21 hetes vagyok kisfiam lesz. Nevekbe gondolkodok, a pici itthon fog születni de kint fogunk élni igy olyan nevek kellenek amiket kint is megjegyeznek könnyen, ötletek?
Levente tetszik nagyon,nemtudom mennyire tudják kimondani az olaszok,illetve ismerősöm mondta a Marcell-t hogy az olasz név,nemtudom még szoknom kell..
Valakinek más ötlet?!
Ki tudjkák mondani a Leventét az olaszok is, ebben a névben nincs semmi nehézség kiejtési szempontból. Más kérdés, hogy ez egy magyar név, amihez nincs hasonló Olaszországban, ezért ott szokatlan névnek számítana, lehet hogy nehezebben jegyeznék meg.
Amit nem javaslok, mert nem tudnák rendesen kiejteni: Gergő, Zsombor, György, Boldizsár, stb, tehát amiben olyan hangok vannak (ö, ü, gy, ty, zs...) amik az olaszban nem fordulnak elő.
Szintén nem tanácsos cs, sz, stb. betűket tartalmazó nevet adni, mert ha leírva látják, nem fogják tudni hogy kell kiejteni. A testvérem pl. Csaba, sok külföldi hiszi, hogy "Kszaba" a helyes kiejtés...
Szerintem is az a legjobb, ha olyan nevet választasz, ami nagyon hasonló, vagy ugyanaz Magyarországon és Olaszországban is.
Jó lehet pl. Dániel (Daniele), Dávid (Davide), Alex, Márk (Marco), Krisztián (Christian)...
Említetted a Marcellt, az olaszul Marcello, amit ugye Marcsellónak kell ejteni.
De szerintem válaszd azt, ami neked a legjobban tetszik. Sok külföldi él Olaszországban, hozzá vannak szokva az idegen nevekhez, akármi lesz a neve, megszokja majd a környezet, a többi gyerek. Talán tényleg azok a neccesek, amiket nem tudnának kimondani (pl. egy György elég viccesen hangzana egy olasz szájából), de a Levente szerintem mehet. Hiába nem ismerik ott névként, ki tudják mondani, és majd megszokják, hogy ez a kisfiad neve, ahogy megszokják a többi külföldi nevet is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!