Hogy oldanátok meg ezt a problémát úgy hogy senkit se sértsetek meg? Párom családjában az a szokás hogy az apa nevét viszik tovább.
Most hogy tudjuk fiú lesz,a párom is alig várja hogy megszülessen a kis Zsolti,mert őt is igy hívják meg az apját is..
Nincs semmi bajom ezzel a névvel,nekem is a magyar nevek tetszenek és az Ákost szeretném adni a fiamnak,másodiknak pedig akkor a Zsoltit,de ezen már többször összeszolalkoztam anyósommal és sajnos a férjem is mellé áll,mert igy elrontanám a családi hagyományokat...
Még házasság előtt megbeszéltük hogy nem lesz nyolcadik Istvánka ha fiunk lesz,mert náluk emberemlékezet óta István az elsőszülött fiú.
Férjem rábólintott akkor,utána még párszor elismételtem,el ne felejtse.
Aztán kiderült hogy fiunk lesz,mindenki azt hitte újabb Istvánka születik,nem mondtunk semmit,csak amikor körbeküldtük a fényképét döbbentek le hogy még második névnek sem adtuk,nehogy valaki az alapján Pistikézze... persze volt utózengése,de nem nagyon érdekelt
Fúú 2-es, de jót röhögtem. Köszi!😁
Amúgy nálunk is ez van, a mi és a férjem családjában is, szerencsére nekünk két lányunk lett.
Érdekes egyébként hogy lányok esetében nem ragaszkodnak ehhez a névmizériához.
Köszi 2-es, visítok :-D
Kérdező, ne hagyd magad! Anyóst teljesen hagyd ki ebből, a legkevésbé sincs köze hozzá. A férjeddel próbáld megértetni, hogy mit szeretnél.
Az én páromnak is volt egy gyenge próbálkozása de én nem voltam hajlandó azt a nevet adni a gyerekemnek. Az anyja vagyok vagy mifene, én hozom a világra, nehogy már pont nekem ne legyen beleszólásom. Az sem jöhetett szóba hogy 2. névnek kapja mert akkor mindenki azt használta volna csak azért is. Így leültünk KETTECSKÉN és választottunk olyan nevet ami tényleg tetszik és nem "muszáj".
Anyós pajtást úgy nevettem volna szembe mint annak a rendje, aztán megkértem volna hogy ugyan uralkodjon már magán.. :D neki is megvolt a lehetősége hogy nevet adjon a 6 gyerekének, szerintem elég alkalma volt hogy rajtuk kiélje a kreativitását.
Kerek-perec kijelented, hogy NEM.
Egyébként én elgondolkodnék a férjemmel való kapcsolaton is, ahol ennyire le se szrja a véleményemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!