Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mennyi idősen vállaltatok...

Ti mennyi idősen vállaltatok babát?

Figyelt kérdés
Én 19 éves vagyok a barátom pedig 20 mind a kettőnknek biztos munka helye van és ketten havi 310ezret keresünk. Saját lakásunk is van ugy hogy lenne hova hozni. De az lenne a kérdésem hogy korai lenne babát vállalni?

2016. szept. 13. 12:07
1 2 3 4
 21/37 picoka92 ***** válasza:
0%
Latom, lepontozni sikerult. :) csakmert mint irtam szerintem..... Nem pedig azt mondtam hogy te az vagy...
2016. szept. 13. 14:47
 22/37 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom,én válaszoltam,hogy én mikor szültem és szerintem nekem miért volt jó akkor...

Szerintem nem direkt,ge cizésből írják azt,hogy várjon még,hanem a saját tapasztalatuk alapján...ami még csak meg sem közelíti az irigységet(??mire lenne már irigy itt bárki is??)

2016. szept. 13. 14:49
 23/37 anonim ***** válasza:
69%
Igen, lepontoztalak, mert nem a kérdésre válaszoltál, hanem ismeretlenül másokat minősítettél és szóltál le. Én itt ezt a vitát be is fejezném, a kérdés ugyanis nem erről szól.
2016. szept. 13. 14:50
 24/37 anonim ***** válasza:
91%

Ez az irigység duma szerintem is hülyeség.

19-es ez nem ennyire fekete vagy fehér h mindenkit irigyelni kell mert 19 évesen már szült és ezért nem 35 évesen kellett pelenkáznia. Neked az volt a vágyad h fiatalon szülj, így érzed magad boldognak, másnak meg tök más, nekem pl eszembe nem jutott volna 19 évesen szülni, más dolgok érdekeltek akkor és nem vágytam rá. Nekem úgy volt jó h 28 éves koromig vártam. Mindenkinek más az igénye, ezért is értelmetlen irigységről beszélni. Hogy irigyelhetnék olyasmit amire nem vágytam?

2016. szept. 13. 14:50
 25/37 picoka92 ***** válasza:
44%
Jolvan hat mindenki a sajat tapasztalatat irja le. Aki bulizni akar meg doktorit, az varjon meg. De aki beeri az erettsegivel es egy okjs szakmaval az meg szuljon ahogy lehetosege van es kedve. En sem tudnek kinel szulni ha mindenki 20evesen gyereket vallalna. :D ilyen is kell meg olyan is. De kesoi gyerek vagyok batyam 13evvel idosebb nalam es tudom milyen erzes amikor megkerdezi az osztalytarsam hogy neked a mamad jott szuloi ertekezletre? Nem is nekem esett rosszul. Hanem anyukamnak.
2016. szept. 13. 14:54
 26/37 anonim ***** válasza:
37%

Én vagyok a 35 éves, pillanatnyilag gyerek nélkül és egyáltalán nem bánom, nyilván amiatt is, mert az én baráti körömben senki nem szült 30 alatt. Egészségügyi szempontból nem a legjobb egyébként, ezért javasoltam a 25 éves korhatárt, mert így lesz idő, tanulásra, önállósodásra, párkeresésre és opcionálisan a bulizásra is. Ha 20 évesen szülsz, akkor még egy 2 éves okj-t sem tudtál megcsinálni a szülés előtt. Van ahol 14 évesen szülnek, és ott ez teljesen normális, én velük is szoktam foglalkozni a munkám során és nem szeretnék olyan életet, mint az övék. Nekik 20 évesen, sokszor már 4 gyerekük van, csak éppen kaja, meg ruha nincs. Ez a másik véglet.

Egyébként meg mindenki azt csinál, amit akar, a kérdésre a válaszom: 25 évtől felfelé már nyugodtan lehet vállalni, ha van kivel. Elötte meg éld az életed, utazz, stb.

Egyetemet megcsinálni lehet a gyerek mellett, csak éppen nagyon fárasztó lesz és nem fogod tudni megcsinálni az egyetem mellett fontos követelményeket: gyakorlatokat szerezni jó helyen, nyelvet tanulni, sokszor felsőfokon, megfelelő emberekkel megismerkedni. És emiatt nem lesz majd jó munkád, ebbe én is belecsúsztam egyébként, csak nem a gyerek miatt. Aki folyton bent volt az egyetemen és mindenkivel összeismerkedett a szakmában, nagyon jó állást kapott, ezt gyerek mellett lehetetlen megcsinálni.

2016. szept. 13. 15:15
 27/37 picoka92 ***** válasza:
20%
Az is igaz h amig csak operator voltam egy gyarban a kolleganoim 17-18evesen szultek... Persze akkor mar 30-40folott voltak... Es hat az tenyleg nem karrier. Fel is mondtam es mentem Ausztriaba... Na de ettol fuggetlen mindegyik a ferjevel es gyerekeivel volt, boldog csalad akik buszkek a gyerekeikre. Sajnos epp nemreg temettuk el az egyik volt kolleganomet 42evesen. :( na o pl mi lett volna ha 35evesen szul? Nade nyilvan senki sem ugy tervez gyreket h mikor fog meghalni es akkor mi lesz veluk, bar en erre alapozva is valasztottam a fiatal anyasagot. Igaz semmi nem eletbiztositas es lehet holnap meghalok...
2016. szept. 13. 15:27
 28/37 anonim ***** válasza:
82%
30 voltam, hogy szültem, és örülök, hogy így volt. Annak, hogy nem 20-22 éves voltam, és annak is, hogy 40 feletti. Szerintem sem túl hamar, sem túl későn nem jó gyereket vállalni, bár mindenki maga tudja, hogy mit vállal be.
2016. szept. 13. 16:21
 29/37 anonim ***** válasza:
20 és 28 évesen szültem a gyerekeimet. Nekem jó volt fiatalon is, meg most is. Mondjuk így visszanézve, amikor a nagyobbik fiammal voltam itthon, tök máshogy éltem meg az egészet, sokkal jobban magamra vettem mások véleményét, kritikáját. Most már csak egyszerűen nem foglalkozom vele :D
2016. szept. 13. 17:27
 30/37 anonim ***** válasza:
29%

"De aki beeri az erettsegivel es egy okjs szakmaval az meg szuljon ahogy lehetosege van es kedve."

Előző vagyok. "csak" szakmám volt, amikor szültem, érettségim nem. Gyerek mellett érettségiztem le, és nem értem be vele, szereztem még egy szakmát és egy diplomát, gyerek mellett. Miért kéne annak "beérnie" alacsonyabb végzettséggel, aki fiatalabban vállal gyereket? Nekünk a gyerekorvosunk is KÉT gyerek mellett végezte az orvosit, és milyen jól tette :)

2016. szept. 13. 17:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!