Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mennyi idősen vállaltatok...

Ti mennyi idősen vállaltatok babát?

Figyelt kérdés
Én 19 éves vagyok a barátom pedig 20 mind a kettőnknek biztos munka helye van és ketten havi 310ezret keresünk. Saját lakásunk is van ugy hogy lenne hova hozni. De az lenne a kérdésem hogy korai lenne babát vállalni?

2016. szept. 13. 12:07
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
60%
Majdnem 31 évesen szültem a fiam. 19 évesen kezdtem az egyetemet, eszembe sem jutott volna szülni.
2016. szept. 13. 13:43
 12/37 anonim ***** válasza:
48%

En 21 évesen szültem az elsőt. Ugyan azok a feltételek megvoltak nekünk is mint nektek. Mi nem sokat gondolkodtunk rajta es nem érdekelt túlságosan mások véleménye mit is gondolnak az ilyen fiatalon szülésről. Régen is, szegényebb körülmények között is felnevelkedtek a gyerekek.

NEM bántam meg SOHA hogy "olyan" fiatalon szültem. De ez persze egy nagyon nagy döntés, egy életre szoló kötelék. Nektek kell eldönteni most vagy később akartok belevágni.

Es az hogy nem lesznek együtt a szülők nem mindenkinél esik meg, pozitiv példák vagyunk: mi 9 éve vagyunk együtt, első szerelem, első kapcsolatom es most a férjem es a gyerekeink apja, mai napig rettentően jo a kapcsolatunk.

Sok sikert a döntéshez! En támogatlak titeket!!

2016. szept. 13. 13:49
 13/37 anonim ***** válasza:
55%
Na 10es örülök neki. Reméld 2 gyerekkel is könnyű lesz kevés segitséggel! Nem kell kiemelni anélkül is tudunk olvasni.
2016. szept. 13. 13:50
 14/37 anonim ***** válasza:
24%
12 nem állítottam, hogy minden esetben válás van, csak sokszor. Én kb. 10 nőt ismerek, aki 20 alatt szült, ebből 1 van együtt a gyerek apjával, 1 pedig tizenx év különélés után visszament hozzá. 8 nő viszont, vagy egyedül van, vagy másik kapcsolatban, akár második férjjel és attól vállalt további gyerekekkel. Válni persze más életkorokban is lehet, de úgy gondolom, hogy a mai világban túl sok inger éri az embert, a kapcsolatokat pedig nehéz megtartani, nem az van már, mint régen, amikor egy válás miatt megszóltak, régen el volt döntve egy életre, hogy együtt maradtok. Ma egy 20 éves előtt annyi lehetöség van, hogy kár lenne egy gyerek miatt kihagyni őket és ha valaki mégis kihagyja, akkor folyton bánni fogja, annak ellenére, hogy nyilván szereti a gyerekét, ez pedig könnyen kikezdi a házasságot is. Szerintem minimum 25 évesnek kell lenni ahhoz, hogy valaki a gyerekben gondolkozzon, addig ugyanis tanulni kell és pár évet dolgozni is, a gyerekvállalás előtt.
2016. szept. 13. 14:29
 15/37 anonim ***** válasza:
56%
32 évesen az elsőt 34 leszek a másodiknál. én 19 évesen még tanultam, eszembe se jutott ilyesmi meg nem is volt olyan kapcsolatom akire támaszként is gondolhattam volna. Szerintem korai még. Még nem is éltetek igazán, legalább is szerintem.
2016. szept. 13. 14:32
 16/37 anonim ***** válasza:
66%

19 évesen javában nyomtam az egyetemi bulikat,házasságról,gyerekről hallani sem akartam. Annak volt ott az ideje,mivel egy éve szabadultam ki a szülői házból. Tanultam az életről,önfenntartásról,a pénzről,a kapcsolatokról. Megismertem.magam és mire odakerültem,hogy házasság,addigra tudtam kit-mit keresek. De 19 évesen alkalmatlan lettem volna rá.

26 évesen szültem az elsőt.

2016. szept. 13. 14:32
 17/37 anonim ***** válasza:
18%
19 évesen szült anyu és középiskola mellett dolgozott. Tehát volt munkaviszonya. Ráadásul a szakmájában. Egyetemet 3 gyerek mellett végezte el kitűnőre. Tehát nem kifogás, hogy gyerek mellett lehet karriert. Soha nem járt diszkóba leinni magát, szexelni, hányni. Nem igényelte a bulizást. Egy értelmes ember nemcsak így tudja jól érezni magát. Nem bánta meg és semmi nem hiányzik az életéből. Nekem pedig nem 50 éves szülő üllt szülőin. Ez lenne a normális.
2016. szept. 13. 14:39
 18/37 anonim ***** válasza:
9%
Az ide írók többsége irigységböl akar titeket lebeszélni. Te nem 30 évesen szülnél és anyagilag is jól álltok. Érettebb vagy agyilag is, mint látom. Nagyszüleim is fiatalon házasodtak és több, mint 40 éve házasok. Rengeteg ilyen embert ismerek. Szóval ne hagyd magad.
2016. szept. 13. 14:43
 19/37 picoka92 ***** válasza:
9%
En 22 evesen szultem, 25leszek mire megszuletik a kisteso. Ha ugy erzed keszen alltok miert ne? Szerinten aki azt mondja hogy azert varjmeg eveket mert o is 30folott szult, az irigy. Irigy, met 30folott mar nem jon ossze pikkpakk a baba. Irigy, mert nem tolthet annyi idot a gyermekevel. Irigy, mert valoszinu nincs, vagy mar nagyon idosek a nagyszülők, akikre esetleg tamaszkodhatna is. Nincs is jobb mint fiatalon anyava valni es kepeld el majd 35eves korodban mar meg milyen fiatal vagy a gyerkeid meg mar nem kell kisergetned a gimibe, ok meg akkor pelenkaznak...
2016. szept. 13. 14:44
 20/37 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem senki nem akarta lebeszélni, konkrétan a kérdésre válaszolt mindenki. Én mondjuk irigy biztosan nem vagyok, mert mint írtam nekem 19 évesen egészen más életem volt, eszembe sem jutott szülni. Ettől még a Kérdezőt nem akarom lebeszélni, ő élete, ő érzi mit akar, na de hagyjuk már ezt az irigység dumát. 11. vagyok
2016. szept. 13. 14:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!