Szerintetek túlzásba viszem? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Sok ismerős anyukától hallom, hogy nem használnak popsikrémet, hintőport a babájukra, illetve, hogy nem fürdetik őket mindennap. Az én kisfiam 4,5 hónapos újszülött kora óta minden pelusozásnál használunk popsikrémet. Mióta picit nagyobb, mindennap fürdés után, hintőporozzuk a nagyobb hajlatokat, hogy ne dörzsölödjön, pirosodjon ki. Ez túlzás lenne?2016. szept. 10. 08:03
11/15 anonim válasza:
Szerintem túlzásba viszed. Jó, a napi fürdés alap, nem értem aki enm fürdet midnen nap..De pl én popsikrémet csak ritkán használok, max naponta, de inkább 2-3 naponta, vagy ha latom, hogy piros kicsit. Hintőport nem is vettem, sosem pállot vagy dörzsölődöt vagy pirosodott ki semmije.
12/15 anonim válasza:
Naponta fürdetek, popsikrémet igény szerint kenek, nem minden peluspzáskor, kb. napi kétszer. Hintőport, babaolajat sose használtam. Így szerintem túlzás. De a gyerek bőrétől függ. A hintőport amúgy tényleg nem javasolják manapság.
13/15 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek aki valaszolt!
Nem tudtam, hogy a hintopor kifejezetten egeszsegtelen. Azt se eszleltem, hogy szaritana a kisfiam boret, de telre amugy is elhagytam volna. Tudtok esetleg valami mas megoldast a kidorzsolodes/pirosodasra?
2016. szept. 10. 11:25
14/15 anonim válasza:
Ha a hajlatokra szeretnéd (hónalj,térd-kar hajlatai,combok) ,akkor babaolajat használhatnál.Nekem a védőnő ajánlotta.Persze nem tocsogósra kell kenni,csak épp egy vékony,leheletnyi réteget!Én vattalapocskára teszem és áttörlöm vele a bőrét.
15/15 anonim válasza:
Szerintem, ha ennyire szeretsz mindenfélét rákenni, akkor cserélj le mindent bionom-ra és akkor semmi baja nem lesz. Különben én nem csak a hintőport nem ajánlanám, hiába babáknak szánt termékekről beszélünk, ugyanúgy vegyszerekből vannak. A Hypoallergén csak annyit tesz, hogy nincs benne illat- és festékanyag, mert ezekre allergiás általában az ember, de attól az összes többi összetevője még vegyszer. A babaolaj pl a kőolajgyártás során visszamaradt fekete ragacsos anyag kifehérítésével keletkezik, ettől átlátszó, de attól még az, ami... 5 évig dolgoztam kozmetikai cégnél, ismerem az összes alapanyag biztonságtechnikai adatlapját, elolvastam, hát azóta semmit nem kenünk magunkra, csak bionómot. Sima vízben fürdik, szappannal van alvázmosás, máshol csak vízzel, egy héten egyszer sampon. Egyébként meg a kettő üti egymást: a pelenkákat úgy reklámpzzák, hogy megkötik a nedvességet, nem érintkezik a popsija semmi nedvességgel, akkor mitől pirosodik ki, hogy popsikrémet kell rákenni? Olyan jók a mai pelusok, hogy nálunk sosem piros a puncusa, még kakitól sem... nem használok popsikrémet, 9 hónapos és még él... :-) Minden nap fürdetem az elejétől, ezt nem is értem, hogy miért kellene két naponta, ha csak nem, hogy ne száradjon ki a fürdetőtől a bőre, de különben én is minden nap fürdök, pedig csak egyszer kakilok, míg a babák minden pelusba belenyomatnak, szóval, akkor miért csak 2-3 naponta tisztítsuk a kis feneküket???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!