Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg túlzásba viszem?...

Tényleg túlzásba viszem? Folyt. Lent

Figyelt kérdés

Egy ruhát csak egyszer adok rá 3 hós babámra, utána megy a mosásba, tehát nem teszem vissza a szekrényébe. Napközben minden reggel új ruhát kap, éjszakára bodyt és rugit, a rugit 2-3éjszaka erejéig adom rá (bodyt viszont mindig újat kap).

A múltkor az egyik ismerősöm jegyezte meg, hogy túl sok felesleges munkát generálok ezzel magamnak. De én azt szeretem ha a babaszekrényben mindig csak friss, illatos ruhák vannak.

Ti hogy csináljátok?

2013. nov. 3. 10:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg az ismerősödet, hogy ő hány naponta cserél pólót.
2013. nov. 3. 10:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jól csinálod. Ez így higiénikus.
2013. nov. 3. 10:17
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is tiszta bodyt adok rá minden nap.Az éjjeli ruhája is mást volt régebben,most 1 évesen este kap mindenből tisztát,nappal meg abban van.És este újra tiszta ruha.De utcára másban viszem,azokból nem kap minden nap tisztát,mert csak séta közben van rajta.De persze ha összekoszolja valami kajával,akkor mosom is aznap.Mondjuk nekem nem illatosak a ruhák,mert nem teszek sok öblítőt neki,így is száraz a bőre.De szerintem alapvető dolog cserélni nekik a ruhát naponta.A kisebb babák,mint a tied is még bukhatnak,a nagyobbak meg kúszás,mászás közben mindent összekoszolnak,leköpik étellel akaratlanul is.

Én szerintem ez nem túl sok felesleges munka,magától kimossa a gép,nem sok idő beledobálni és beindítani,majd kiteregetni.A vasalás már más kérdés,én nem vasaltam sokáig neki,de akkor sem higiénikus több napig ugyanazt a ruhát ráadni,csakis külső ruházatot,ami alatt a csak alvóst és csak elmenőst értem.

2013. nov. 3. 10:17
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
kb én is igy csináltam, azért volt h 2napig volt rajta ugyan az a ruha, de bodyt minden este tisztát kapott.de ami már volt rajta azt sosem tettem vissza a szekrénybe, az ment a mosásba.most 8hónapos, addig van rajta egy ruha még nem piszkolja össze, van h fél óra van h 2nap.de bodyt zoknit továbbra is minden nap tisztátkap.ugyh szerintem nem viszed túlzásba
2013. nov. 3. 10:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem is jól csinálod, a felnőtt embernek is igénye, hogy minden nap tisztálkodjon és tiszta ruhába bújjon. Én is pont így csináltam és a mai napig csinálom a 11 hónaposommal. Akkor lehet, hogy én is túlzásba viszem, mert kézzel mosok mindent, és mindig vasalok is.:)
2013. nov. 3. 11:18
 6/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a "pizsi" heti váltásban cserélődik,kivéve,ha történik vele valami... Nem adok bady-t,2 rugit mindnél kijelöltem pizsinek,úgy adtam a gyerekekre,illetve most adom a kicsire,illetve Neki már csak egy rugija van,amit pizsinek befogtam,egy bady-t és egy nadrágot neveztem ki a másik pizsijének :-)

Használtat szekrénybe??-nem vagyok túl igényes,de ilyet szerintem senki nem tesz! Én félre tettem,ha tiszta maradt a nadrág,rugi- mert délután pl cserélni kellett,vagy nem sokkal fürdés előtt,és azt adtam vissza reggel. De nálunk mindig volt valami,ami miatt nappal cserélni kellett akár 2x is ruhát :-) Most hogy nagyobb,holnap 9 hónapos :-) még a fürdés előtt felvett tiszta ruhát is a szennyesbe vagyok kénytelen tenni,mert hamar összegányolja. :-)

2013. nov. 3. 12:57
 7/9 anonim ***** válasza:

Miért az az ismerős hány napig adja a koszos rucit a gyerkőcre?

Sztem tök normális, ahogy csinálod. Én is így szoktam. Persze még nem mászik stb, de bukik, pelus baleset stb, ritka volt, hogy ennyi idősen napi 1 váltással megúsztuk, és ez azóta sincs másképp:)örülök,ha napi 1 ruci elég nekik:)

2013. nov. 3. 13:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia.Nekem 6 hós a babám,én minden este fürdetés után tiszta ruhát adok rá.Azt a ruhát pedig amit leveszek róla fürcsi előtt teszem a szennyesbe.Én ugyan úgy öltöztetem a babámat mint magamat.Tudom,hogy ő még nem izzad annyira mint én,meg ő nem piszkos mint én a nap végére(persze rajtam sem áll a retek!!),de valahogy nálam ez a természetes,hogy amit leveszek róla este,azt nem teszem vissza mosás nélkül a szekrénybe.A sok mosás miatt van olyan bady-ja ami már ki van szöszölődve,de itthonra az tökéletes,és egyébként sem olyan drága,hogy ne tudjak venni neki időközönként újat :)
2013. nov. 3. 13:21
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, akkor ezek szerint nem csak én vélekedem így erről...

A lepedőket, fürdőlepedőket is pár naponta cserélgetem a babámnál, de nekem ez a természetes, mert én saját magunknak is gyakran húzok tiszta ágyneműt, veszek elő törölközőt...

A mosás egyébként tényleg nem nagy kunszt, inkább a vasalással vannak problémáim, de igyekszem hetente 1-2-szer rászánni 1 órát, és akkor letudom a lányom fél ruhatárát:)

2013. nov. 4. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!