Én viszem túlzásba?
Nem, nem viszed túlzásba. Mindenki úgy csinálja, ahogy jónak ítéli. Nálunk én vagyok olyan mint a barátnőd. :) Kapott a lányom mindenfélét, nem óvtam annyira pld. a csokitól sem, a nyalókától sem. Most 4 éves, a gyümölcssaláta a kedvence :)
A húgomék meg úgy csinálták, ahogy Te, egészségesen, cukor nélkül, természetes ízekkel.. ez is teljesen ok! Az ő lányuk 3,5 éves, és most van az, hogy ha megérkeznek hozzánk ,az első dolga a csokis szekrény felkutatása, és elkér minden "egészségtelen" dolgot, mert otthon nincs náluk olyan.
Szerintem az arany középút a legjobb. Nem kell tömni egészségtelen dolgokkal, de az se jó, ha nem tudja mi az.
valahol a kettő között van az igazság. Énorvosként nem értek egyet a 8 hónapos kor feleltti pltej, tojás megvonással. Régen ugyanez volt a gluténnal,mamár tudjuk,hogy csak megnőtt a gluténallergiások számaamikor nem ajánlottunk 1éves kor alatt. Ma már kérjük bevezetni korábban. Véleményem szerint ez lesz a tejjel is,hiszen amióta nem ajánlott nőtt a tejallergiások száma.
Tehát szerintem óvatosan,odafigyelve 8 hónapos korra mindent be lehet vezetni. De ez a magán (szakmai) véleményem.Az én gyerekeim kapak mindent 8 hónaposan.
Régen (és ez alatt nem a 20-30 évvel ezelőttet értem) pár hónaposan már mindent ettek a gyerekek és nem volt ismert fogalom az allergia.
Én gyermekápoló vagyok, odafigyelek rá, hogy mikor miket ehetnek a gyerekek, de ami most megy nagyon erős túlzásnak érzem.
nem tudom, hogy túlzásba viszed-e, de én is így csinálom. én örülök neki, hogy a gyerekem a korának megfelelő, jó minőségű ételeket eszi, nem azt, amit még elbír a szervezete.
én úgy érzem, hogy étel kérdésben tökéletesen körültekintő vagyok, viszont biztos van egy csomó olyan dolog amiben meg felelőtlen anyának számítok -pl.nem öltöztetem fel eléggé, vagy nem mosom külön az ő ruháit.
hozzáállás kérdése, ha neked ez jön zsigerből, akkor így jó.
Ha te így látod jónak jónak csináld így.
11 hónaposan az enyémek is ettek mindent kivéve a cukros löttyöket de azokat mi se isszuk, se a szülők se a nagyobb gyerekek.
De én a tejfehérjétől se hatódtam meg ennyi idős babánál már, meg a májkrémtől se.
Szerintem a kettő között van az arany közép ut! Attól nem lesz baja ha eszik túró rudit vagy babapiskótát hisz már mindjárt 1 éves lesz! De mindenki maga tudja hogy mit mikor ad a saját gyerekének!
1 éves kisfiu anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!