Azok a gyerekek akik keson (2eves kor korul vagy kesobb) kezdenek beszelni addig hogyan kommunikalnak?
Ok is mondjak hogy vauvau meg hasonlok, mondjak a sajat szavaikat csak nem rendes szavakat?
Azert erdekel mert a fiam 14 honapos es kommunikal szepen, ugat, van szava a labdara stb, es erdekelne hogy attolmeg lehet-e hogy csak keson kezd el beszelni.
Szia!
Csak saját magam tapasztalatát tudom megosztani.
Nem beszéltem 3 éves koromig, hát mutogattam, bólogattam, ráztam a fejem.
A gyermeked 'csak' alig múlt egy éves, egész ügyes a korához képest. Változó ki mikor beszél, ez nem verseny. Családban is egy gyerek 2 eves kora beszelt jobban
Miért, hogyan? Szépen. Sírnak, nevetnek, arcmimikájuk van, van kezük, lábuk, hangjuk.
Én már akkor is értettem, hogy mit szeretne vagy mit nem szeretne a kisfiam, amikor még nem beszélt.:)
A 2 éves kor egyáltalán nem késő.
Az az átlag.
Fiam a 2 éves státuszon 6 db szót tudott mondani (meg persze állathangokat, de az nem szó).
A 3. szülinapja előtt 2-3 hónappal kezdett beszélni, De akkor rohamtempóban behozta a lemaradást.
És mégis megértettem előtte is. Tudod ők szavak nélkül is nagyon jól kifejezik magukat.
A nagyobbik fiam két éves elmúlt, mire elkezdett ténylegesen beszélni. Addig csak annyit mondott, hogy bumm, meg hamm. A bummot akkor mondta, ha valami leesett (és imádta ezt mondani), a hammot meg akkor, ha enni kért. Egyébként tökéletesen megértett mindent, de ő nem akart megszólalni. Ilyenek mentek, hogy etetetetedeeede, ha játszott valamivel, egyébként meg hümmögött, és húzta oda a kezem, amit mutatni akart.
Onnantól indult be a beszéde, hogy bölcsis lett, egy évvel később már összetett mondatokban beszélt. Már iskolás, pici kora óta folyamatosan dicsérik a nagy szókincséért :)
Na de akkor aki ket evesen kezd beszelni, az a gyerek is mutatott beszedkezdemenyemet kisebb koraban?
En is keson kezdtem el beszelni es olyan jo lenne ha nem varnank olyan sokat.
Megegyszer: tudom hogy nem verseny, szerintem ertheto ha szeretnem hogy beszeljen a gyerekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!