Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ilyen nagy a kutacsa?...

Miért ilyen nagy a kutacsa? 2*2 ujjnyi

Figyelt kérdés

9 hos a kisfiam kapja a d vitamint és mégis nagy.A védönö megmérte a kutacsát és nem mondott semmit csak kérdezte hogy kapja e a d vitamint.

Szerintetek nagy?vagy ez még normális?A doki sem mondott semmit.

2010. ápr. 19. 20:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Gondolom, eleve nagy volt neki születésekor is. Egyáltalán nem gond, hogy ennyi idősen még nagy neki, hisz kb. 1,5 éves kora körül szokott benői. a kutacs a járni tanuló babáknál nagyon jó használatot tesz,megvédi az agyat az ütődés okozta agyrázkódástól. Emellett az agyat is engedi növekedni, hisz 1 éves kor alatt nagyon gyorsan fejlődik a babák agya. Szóval, örülj, hogy ekkora! Az enyém lassan 20 hónapos, ő is nagy kutaccsal született és még mindig kicsit nyitva van neki...
2010. ápr. 19. 20:57
 2/11 anonim ***** válasza:
Én meg úgy tudom, hogy 1 éves korig kell, hogy benőjön. (doki mondta) A homlokuk meg 6 hós korukra. Szerintem kérdezz rá, engem is érdekelne a helyedbe mit mond a doki, ha magától nem mondja, kérdezz rá, ne légy szégyenlős, hisz a gyerekedről van szó!
2010. ápr. 19. 21:00
 3/11 anonim ***** válasza:
"A nagykutacs mérete a születéskor igen változó, átlagos mérete 20x10 mm. Amennyiben születéskor a kutacs kicsi, úgy az az első hónapokban még nőhet . Ha a növekedés mértéke túlzott, ill. a kutacs eleve nagy, felmerülhetnek a csontosodás zavarai, anyagcsere betegségek, az idegrendszer betegségei ill. az esetek egy részében a nagy kutacs a családban halmozottan előforduló alkati adottság is lehet. A nagykutacs átlagos záródási ideje a 18. hónap, de a 9-12. hónapban történő záródás sem kóros." Tehát nem jól tudod :)
2010. ápr. 19. 21:07
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekünk két újnyi és 4 hónapos. Ha a védőnő nem mondta biztos megfelelő.
2010. ápr. 19. 21:08
 5/11 anonim ***** válasza:

Off.

Bocs ha hülyeséget kérdezek: homlokuk?Ott is van kutacs?Én meg állandóan puszilgatom ott a fiam.Remélem nem okoztam gondot nála.

2010. ápr. 19. 21:23
 6/11 A kérdező kommentje:

Ez a homlk dolog nekem mis uj.

Holnap megyünk kivizsgálásra és megkérdezem.És iratok még fel d vitamint mert nem lesz elég.hála kislányomnak(2,5 éves) kiöntött egy csomot belöle.

2010. ápr. 19. 21:37
 7/11 anonim ***** válasza:
74%
A homlokán nincs kutacs, csak kicsit nyitott. Ne félj nem okoztál gondot vele, hogy puszilgattad. Ütés ne érje.
2010. ápr. 19. 21:38
 8/11 anonim ***** válasza:

A fiamnak 18 hónaposan nőtt be a kutacsa, 9 hósan még simán másfél-kétujjnyi volt. De semmi baja a gyereknek:)

A kislányomnak már most csak 1x1 cm-es pedig még csak 6 hónapos, szóval neki tuti 1 éves korára be fog nőni. Különbözőek a gyerekek.

ja és a fiamnál nekünk olyan 9-10 hós korában 2 csepp d vitamint kellett adni az egy helyett.

2010. ápr. 20. 09:47
 9/11 anonim ***** válasza:
Így néz ki a csecsemők koponyája, mielőtt záródnak a kutasok: [link] A kutacs nem olyan sérülékeny,hogy simogatástól, puszilgatástól, de még enyhébb ütéstől se lesz semmi baja. Ahhoz, hogy megsérüljön, erős ütés kellene, de gondolom, normális helyzetben ilyen nincs :)
2010. ápr. 20. 09:54
 10/11 anonim ***** válasza:
Ne aggódj a puszival sem okoztál bajt a homlokán, de az igaz, hogy sokan nem tudják ezt. Köszi a kijavítást, nekem ezt a dokink mondta, ezért merészeltem leírni. A dokinkban bízok.
2010. ápr. 20. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!