Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 napos babam nem kakilt egy...

5 napos babam nem kakilt egy napja. Rászokik a néha hömérözöm? Van más ötletetek?

Figyelt kérdés
2016. aug. 11. 07:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Az en fiam par honaposan par honapra beallt arra hogy 10 naponta kakalt csak. Minden rendben volt vele, nem fajt a hasa meg semmi. Most napi 3-4x kakal es nagyon visszasirom azt.
2016. aug. 11. 22:18
 12/24 A kérdező kommentje:
Mivel a válaszok többsége csak okoskodo és semmitérö,ezért válaszolok én a kérdésemre, hàtha valaki más is ilyen helyzetbe kerül, hogy hasfájos a babàkat,nem tud kakilni és egész nap nyom. Espumisan csepp, sab Simplex csepp, has maszirozása köménymagolajjal, köménymagtea...
2016. aug. 21. 18:09
 13/24 anonim ***** válasza:
57%

nem okoskodó a válaszok nagy része, hanem tapasztalat.

Nálunk is hasfájós volt a picúr, és kapta/kapja a Biogaia nevű cseppet. Naponta 5 csepp, este, és a hasfájás elmúlt úgy, ahogy ezt adjuk neki. Gyerekorvos javasolta.

Előtte mi is próbáltuk az Espumisan-t, ki is hányta, meg még nem tudom mit, de ez vált be. Minden baba más. Nekünk masszírozni se kellett a pocakot. Amióta ezt a Biogaia-t használjuk, mintha kicserélték volna. Talán az étvágya is jobb.

De ha annyira okoskodónak tudod értékelni a válaszokat, akkor miért kérdezel? A gyerek nem olyan, mint egy TV, hogy konkrét kezelési utasítás van. Tapasztalatokat össze kell szedni, és azokból kitapasztalni azt, ami nálatok jó. Nekünk a baba sokáig nem akart enni. 3 hónapos kora óta nem fogadja el a cumit (cumisüveget), semmilyen tanács nem vált be (védőnő, orvos, ismerősök), meg a hagyományos alternatívák, amiket bababoltban árulnak, végül megoldottuk. Kiskanállal "lapátoljuk bele" a tápszert azóta, ez bevált. Macerás, sűrűn kell büfiztetni, mert ilyenkor sok levegőt nyel. De azóta a "mi módszerünket" a védőnőnk is ajánlotta másoknak, ahol ugyanígy nem fogadta el a cumit a baba.

Ki kell tapasztalni a dolgokat, nincs mese.

2016. aug. 22. 12:21
 14/24 anonim ***** válasza:
85%
Nagyon okos akartal lenni, nem sikerult. Egy napi kakimentesseg meg nem problema. Sot a tobb nap sem. Irom ezt 3 gyerek utan.
2016. aug. 22. 15:15
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

"Mivel a válaszok többsége csak okoskodo és semmitérö"

Ez komoly?

Nincs 3 hetes a gyermeked, és a tapasztalt anyukák válasza alapján ezt szűrted le? Csak gratulálni tudok ehhez neked! :)

Szerintem ne kérdezz senkitől soha, hisz úgyis nálad a bölcsek köve, te tudod a tutit!

2016. aug. 25. 09:24
 16/24 anonim ***** válasza:
52%

A babáknál megesuk az is, hogy 5 napig nincs széklet..

Jól tele kell tömni a pocakot, és utána tá dááám :)

Én soha nem hőmérőzném amúgy sem a lukában :) hónaljban mérek láznál is

2016. aug. 25. 09:43
 17/24 anonim ***** válasza:
Orvost kérdezted már, védőnőt? Nem kell hőmérőzni. Normális az is ha egy hétig nem kakil.
2016. aug. 25. 09:49
 18/24 anonim ***** válasza:
Mondjuk tobb részletet kifelejtettel a kerdesedbol, pl.higy erőlködik, de tényleg a valaszolokban van a hiba. Akik tok jókat válaszoltak. Okostojás.
2016. aug. 25. 10:34
 19/24 anonim ***** válasza:
Amikor ilyen kicsi volt, az én babám volt, hogy 1-2 napig sem kakilt. Nem tudom, a tiéd anyatejes-e, de azt másképp emésztik (jobban hasznosul, így kevesebb a kaki jellemzően), mint a tápszer.
2016. aug. 25. 11:41
 20/24 anonim ***** válasza:

Még annyit: lehet, olyan dolgot ettél / eszel rendszeresen, ami fogja a székletét. Puffasztó dolgokkal érdemes vigyázni, tejtermékekkel is, egyes gabonafélék is galibát okozhatnak. Sőt, a tejfokozásra javasolt rostos levek, tejszaporító teák is okozhatnak hasfájást.

Az enyém is hasfájós volt, aztán 3-4 hónap múlva kinőtte. Addig meg túl kell élni :)

2016. aug. 25. 11:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!