5 napos babam nem kakilt egy napja. Rászokik a néha hömérözöm? Van más ötletetek?
nem okoskodó a válaszok nagy része, hanem tapasztalat.
Nálunk is hasfájós volt a picúr, és kapta/kapja a Biogaia nevű cseppet. Naponta 5 csepp, este, és a hasfájás elmúlt úgy, ahogy ezt adjuk neki. Gyerekorvos javasolta.
Előtte mi is próbáltuk az Espumisan-t, ki is hányta, meg még nem tudom mit, de ez vált be. Minden baba más. Nekünk masszírozni se kellett a pocakot. Amióta ezt a Biogaia-t használjuk, mintha kicserélték volna. Talán az étvágya is jobb.
De ha annyira okoskodónak tudod értékelni a válaszokat, akkor miért kérdezel? A gyerek nem olyan, mint egy TV, hogy konkrét kezelési utasítás van. Tapasztalatokat össze kell szedni, és azokból kitapasztalni azt, ami nálatok jó. Nekünk a baba sokáig nem akart enni. 3 hónapos kora óta nem fogadja el a cumit (cumisüveget), semmilyen tanács nem vált be (védőnő, orvos, ismerősök), meg a hagyományos alternatívák, amiket bababoltban árulnak, végül megoldottuk. Kiskanállal "lapátoljuk bele" a tápszert azóta, ez bevált. Macerás, sűrűn kell büfiztetni, mert ilyenkor sok levegőt nyel. De azóta a "mi módszerünket" a védőnőnk is ajánlotta másoknak, ahol ugyanígy nem fogadta el a cumit a baba.
Ki kell tapasztalni a dolgokat, nincs mese.
"Mivel a válaszok többsége csak okoskodo és semmitérö"
Ez komoly?
Nincs 3 hetes a gyermeked, és a tapasztalt anyukák válasza alapján ezt szűrted le? Csak gratulálni tudok ehhez neked! :)
Szerintem ne kérdezz senkitől soha, hisz úgyis nálad a bölcsek köve, te tudod a tutit!
A babáknál megesuk az is, hogy 5 napig nincs széklet..
Jól tele kell tömni a pocakot, és utána tá dááám :)
Én soha nem hőmérőzném amúgy sem a lukában :) hónaljban mérek láznál is
Még annyit: lehet, olyan dolgot ettél / eszel rendszeresen, ami fogja a székletét. Puffasztó dolgokkal érdemes vigyázni, tejtermékekkel is, egyes gabonafélék is galibát okozhatnak. Sőt, a tejfokozásra javasolt rostos levek, tejszaporító teák is okozhatnak hasfájást.
Az enyém is hasfájós volt, aztán 3-4 hónap múlva kinőtte. Addig meg túl kell élni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!