Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan, aki szeret...

Van itt olyan, aki szeret anya lenni? Aki nem azt érzi, hogy a nehézségek ellenére szeret, hanem csak úgy szeret?

Figyelt kérdés

Ömlik a médiából a panaszkodás, hogy a gyerek teher, hogy "az életben nincs már több móka". Tudom, hogy jó, hogy végre ki lehet mondani, hogy a gyerekvállalás nem édes vattacukorfelhő, de engem ez frusztrál.

A cikkekben az anyák olyanokat írnak, hogy akinek nem változott meg gyökeresek az élete, annak soha nem is volt. És akinek nincs bezárkózós időszaka, az nem is törődik a gyerekével. Az egészből olyan szintű depresszió árad, ami - úgy érzem - elveszi az életkedvemet is. Pedig szeretek ilyen témákról olvasni, csak ez már túl dark nekem.

Olyan az egész, mintha az anyaság valami természetellenes teher lenne, ami majdhogynem kibírhatatlan, míg pl. a terhességről úgy beszélnek, hogy az méznyalás.:)

2016. aug. 1. 07:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
81%
én nagyon szeretek itthon lenni a lányommal. 2 éves, és nagyon nyugodt lányka, babának hasfájós volt, de amúgy egy szavam nem lehet. nyilván ez is az oka hogy nincs is, szívből szeretek anyának lenni...és nem is értem mikor valaki azzal jön hogy bezzeg a férjnek csak dolgozni kell...dolgozni?? én szerettem dolgozni is, de ezerszer szívesebben vagyok itthon anyuka mint hogy a munkahelyemen robotoljak míg a gyerekeim felnőnek mellettem...most még kistesózunk, és aztán persze vissza fogok menni én is melózni, de ez életem legszebb időszaka. minden nap egy öröm :)
2016. aug. 1. 08:26
 12/26 anonim ***** válasza:
42%
9: én részben egyetértek veled....én sem vagyok híve annak, hogy a szülő váljon rabszolgává..adja fel minden magánszféráját, és tényleg non stop a gyerekért legyen...mondjuk az, hogy azt nézni magamnak mi a jó, kicsit luxus és ezzel így nem is tudok azonosulni, mondjuk úgy, azt nézem a családnak mi a jó. a családnak nyugodt, boldog, önálló gyermek kell, és az nem a kötődő neveléstől lesz, de nem is attól, hogy lerakom a földre, aztán majd csak fölnő valahogy míg én lógatom a lábam a facebookon meg csacsogok a barátnőkkel.
2016. aug. 1. 08:28
 13/26 anonim ***** válasza:
62%
Nekem ezerszer jobb lett az életem. Végre nő lettem.
2016. aug. 1. 09:30
 14/26 anonim ***** válasza:
69%
Én is hasonlóan látom mint a 9-es, így én nem szenvedésként, hanem örömként élem meg az anyaságot. Igaz még csak 5,5 hónapos a babánk, szóval tudom még könnyen beszélek. :) rengeteget foglalkozom vele, de nincs egész nap a kezemben, így rengeteg szabad idöm is van amellett hogy 150 2m-es házat plusz kertet tartok rendben. Igaz férjem is sokat segít mind a babával, mind a hàzzal. És én szégyen, nem szégyen de nem főzök, csak nagyon ritkán. Ezt a férjem csinálja, mert őt kikapcsolja, én meg utálok. Engem a takarítás kapcsol ki, amit meg ő rühell. A baba alszik pár órát napközben, egy fél órát hagyom játszani egyedül a kiságyában, egy fél örát a játszószönyegén, szintúgy a kis relax székében is. De minden nap behozom reggel a hálószobánkba és ott bújunk és játszunk a hatalmas ágyunkon. Napi 2 órát sétálunk is. Én imádom ezeket a napokat. Tuti nehezebb lesz, ha nagyobb lesz meg visszamegyek dolgozni, de egyelöre szerintem sokkal jobb, mint ahogy beharangozzák egyes mártíranyuk.
2016. aug. 1. 09:31
 15/26 anonim ***** válasza:
91%

Én azután kezdtem élvezni a gyerekeimet, hogy megtanultam: pihenni szabad, sőt kell is. Addig hallgattam a sok szemét emberre, akik állandóan azt szajkózták, hogy milyen anya vagyok már, hogy aludni merek, meg egy anya nem megy el barátnőzni és a többi. Engem ez nyomott le, csapdában éreztem magam.

Most már nagyon jó. Most is fekszem, mert már alig birok járni és volt pofám megmondani a gyerekeknek, hogy itt a kaja, én pedig ledőlök pihenni. Mert muszáj mert nem vagyok mártír és nem is akarok azzá válni.

És lerázom magamról azokat a véleményeket, amik szerint csak az a jó anya, aki képes foglalkozni a gyerekekkel, ha az úgy kívánja.

2016. aug. 1. 10:02
 16/26 anonim ***** válasza:
77%
Én szeretek anya lenni, és szerintem is szívfájdító az ilyen anyák reakciója. Sajnálom a gyereküket, hisz biztos érez ebből valamit. Nekem is vannak napok mikor szívesen elmennék nyaralni, vagy kirándulni, úgy mint rég, de aztán felébred a lányom és hatalmas mosollyal, szeretetteljes lágy gügyögéssel üdvözöl. Sokkal nagyobb élmény, mint egy nyaralás, jövőre pedig már együtt mehetünk Vele! :)
2016. aug. 1. 10:20
 17/26 anonim ***** válasza:
91%

Anonymus0123456789

Attól nem lesz valaki rossz anya, mert szakít magára időt. Sőt, kell, mert egy gyereknek egy boldog, kiegyensúlyozott anyára van szüksége, és nem egy lestrapált felmosórongyra, aki türelmetlen vele.

Nem arról beszélek, amikor valaki egész nap rá sem néz a gyerekére, de 1-2 órára igen is rá lehet hagyni apukára, nagyszülőkre, semmi baja nem lesz a gyereknek.

Nálunk hiába babáznának a nagyszülők, messze laknak, így a gyereket még most 1 évesen sem lehet rájuk bízni, mert nincs hozzászokva, ráadásul alapból nagyon anyás. Az apja az egyetlen, akivel elvan, de ő meg dolgozik 10-12 órákat.

Amikor kórházba kerültem kiszáradással (mert csak a gyerekkel foglalkoztam!!!!!, mert mire észrevettem, hogy nem ettem-ittam egész nap, már este volt és pár hét után felmondta a szervezetem a szolgálatot).

A kórház után otthon pihennem kellett volna, mert nem tudtam egy helyben megállni sem, mert nem volt egyensúlyérzékem, járni végképp nem tudtam, enni alig-alig bírtam, mert kihánytam, fejfájás, szédülés stb., de nem tudtam pihenni, pedig otthon voltam, a gyerek látott, mégsem tudta más ellátni, mert agyvérzésig üvöltött, ami megint nem tett jót nekem. 3 nap alatt nem volt képes elfogadni a nagymamát!!!!

Na ez az, ami baromira nem egészséges! Itt mondtam azt, hogy akkor gyerek olykor-olykor várhat, üvöltsön, nem érdekel, mert nekem is enni-inni, pihenni és feltöltődni kell.

2016. aug. 1. 10:35
 18/26 anonim ***** válasza:
89%
Még valami: ha egy gyerek abban nő fel, hogy az anyja relatív cselédként funkcionál, az vajon egészséges? Ha nem tanulja meg az anyja, illetve a szülei példáiból, hogy kell nekik az intim együttlét, mert a házasság erről is szól, egymásról is szól, akkor egy elfuserált felnőtt lesz, akiben vagy csak az lesz, hogy neki szolgálni kell és fel fog lázadni, vagy pedig szolgát keres társ helyett és baromira nem fogja érteni, hogy miért hagyja el mindenki. Na ezért kell megtalálni az arany középutat.
2016. aug. 1. 10:58
 19/26 A kérdező kommentje:
18: na jó, de hogy állíthatod szembe a boldog párkapcsolatot azzal, hogy a Kismamablogon kommenteket írhat más nőkkel, akik szintén mártírkodnak.:) Nem tudok választani, melyik út éri meg jobban!:))
2016. aug. 1. 11:07
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
17-esnek igaza van, meg kell találni az arany középutat, de mindenkinek saját magának, mert mindenki családja egyedi eset, nem szabad a másikhoz hasonlítani magunkat, mert másoknak mások a körülményei, más minden baba személyisége, mindenkinek más a fontosabb. Mindenki úgy csinálja, ahogy neki, a babának, a családnak a legmegfelelőbb és nem hagyni, hogy mások rosszindulata, bezzeganyasága/mártíranyasága befolyásolja.
2016. aug. 1. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!